Malta pobjednica Dječjeg Eurosonga 2015. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Malta pobjednica Dječjeg Eurosonga 2015.

  2 min za čitanje   7 komentara

Prije nekoliko trenutaka završio je trinaesto izdanje Dječjeg Eurosonga, a brojka trinaest bila je sretna za Maltežanku Destiny Chukunyere, koja je svojoj zemlji donijela drugu pobjedu sa 185 bodova! U napetom glasovanju drugo mjesto sa 176 bodova pripalo je Armencu Miki, dok su najbolji plasman na svim pjevačkim Eurovizijama ostvarili naši susjedi Slovenci, čija je predstavnica Lina Kuduzović osvojila sjajno treće mjesto sa 112 bodova.

Pobjednica prošlogodišnjed DE-a Italija nije se najbolje provela s obzirom da su njezine predstavnice, sestre blizanke Chiara i Martina Scarpari bile pretposljednje, šesnaeste sa 34 boda. Od ostalih bivših jugoslavenskih zemalja, srpska predstavnica Lena Stamenković osvojila je sedmo mjestocrnogorska predstavnica Jana Mirković podijelila je trinaesto mjesto zajedno sa San Marinom, dok su Makedonke Ivana i Magdalena bile posljednje.

MJESTO NASTUP ZEMLJA IZVOĐAČ NAZIV PJESME BODOVI
1. 15. Malta Destiny Chukunyere Not My Soul 185
2. 11. Armenija Mika Love 176
3. 3. Slovenija Lina Kuduzović Prva ljubizen 112
4. 10. Bjelorusija Ruslan Aslanov Volshebstvo 105
5. 16. Albanija Mishela Rapo Dambaje 93
6. 8. Rusija Mikhail Smirnov Mechta 80
7. 1. Srbija Lena Stamenković Lenina pesma 79
8. 6. Australija Bella Paige My Girls 64
9. 13. Bugarska Gabriela Yordanova & Ivan Stoyanov Colour of Hope 62
10. 2. Gruzija The Virus Gabede 51
11. 12. Ukrajina Anna Trincher Pochny z sebe 38
12. 7. Irska Aimee Banks Réalta na Mara 36
13. 17. Crna Gora Jana Mirković Oluja 36
14. 14. San Marino Kamilla Ismailova Mirror 36
15. 5. Nizozemska Shalisa Million Lights 35
16. 4. Italija Chiara & Martina Viva 34
17. 9. Makedonija Ivana Petkovska & Magdalena Aleksovska Pletenka 26

 

Zanimljivosti:

  • Malta se pridružuje Bjelorusiji i Gruziji kao zemlja rekorder po broju pobjeda na Dječjem Eurosongu. Pogledajte kako izgleda lista uspješnosti na Dječjem Eurosongu.
  • Bez 12 bodova s Malte, prošlogodišnji pobjednik Italija bi završila na posljednjem mjestu.
  • Razlika između jedanaestoplasiranje Ukrajine i predzadnjeplasirane Italije su svega četiri boda.
  • Irska, Crna Gora i San Marino su su osvojili po 36 bodova
  • Makedonija je završila na posljednjem mjestu u svoja zadnja dva nastupa na Dječjem Eurosongu. Sveukupno imaju tri plasmana na začelju tabele i rekorderi su kada je ta statistika u pitanju.
  • Gruzija je osvojila isti broj bodova na velikom i malom Eurosongu 2015. Zamalo su osvojili i isti plasman: u Beču su bili 11., a u Sofiji deseti.
  • Po prvi put u povijesti eurovizijskih natjecanja čuli smo i “San Marino 12 points”. Ukrajini se večeras najviše svidjela pjesma predstavnica San Marina.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava7

  1. Lahor — 24. studenoga 2015. u 00:02

    pa bilo je možda boljih pjesama, ali Maltežanka je bila presimpatična, vesela i super je otpjevala. još je nastupila pred sami kraj i sve se fino posložilo. nekako imam osjećaj da je na Dječjem Eurosongu ukupni dojam za nastup puno bitniji negoli na velikom Eurosongu, a pjesma nije toliko odlučujući faktor.

  2. Etymon — 23. studenoga 2015. u 18:24

    Loše. Nimalo me se nije dojmila. Apsolutno ni po čemu. Bilo je zanimljivijih pjesama.

  3. SwedenEurovisionFan — 22. studenoga 2015. u 02:22

    Pjesma nikakva, njezin glas solidan i dobar ritam, no to jednostavno nije materijal za pobjedu. Iznenađen drugim mjestom Armenije. Po meni trebali su pobijedit ili Srbija ili Slovenija.

  4. Marko — 22. studenoga 2015. u 00:57

    Maltezanka ima veoma jak glas ali pesma kao pesma po meni nije bila za pobedu ali cestitam! Cestitke mom favoritu Sloveniji na trecem mestu i nasoj Leni na osvojenom sedmom mestu! Belorusija mi nije bas za sam vrh.. Ukrajina, Irska i San Marino su zasluzile po meni bolji plasman.. Posebne pohvale Bugarskoj i Sofiji kao domacinu kao i sjajnoj Poli kao voditeljki! 🙂

  5. Dinko — 21. studenoga 2015. u 22:33

    Zaslužena pobjeda za Maltu, mala je stvarno rasturila, ali po meni, bilo je boljih pjesama od armenske koja je na drugom mjestu.

  6. Lahor — 21. studenoga 2015. u 22:24

    možda je ovo nepopularno mišljenje, ali meni je dječji eurosong bio puno bolje organiziran od pravog eurosonga. Bugarska je očitala lekciju Austriji u mnogim segmentima produkcije. ODLIČAN šou. mnoge fine pjesme, zanimljivo i pošteno glasanje i sasvim zaslužena pobjeda za Maltu. čestitke! :))

  7. Eurovision Kosovo/Kosovë — 21. studenoga 2015. u 22:12

    Bravo!!!!!! Apsolutno zasluženo

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?