Serhat predstavlja San Marino u Stockholmu – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Serhat predstavlja San Marino u Stockholmu

  1 min za čitanje   5 komentara

Jubilarno, deseto ime predstavnika Eurosonga 2016. pripalo je malenom San Marinu, koji je prije koji trenutak objavio da će ih predstavljati turski pjevač Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu! On je tek peti predstavnik u povijesti San Marina na Eurosongu, a kao njihova predstavnica iz 2011. Senit, ni Serhat nema prevelike veze s ovom apeninskom državom. Na upit na kojem će jeziku pjevati, rekao je da će snimiti više verzija pjesme, no da će pričekati do završetka produkcije pjesme pa će tada odrediti na kojem će pjevati.

Na pitanje zašto baš San Marino, 51-godišnji pjevač je izjavio da voli izazove i da glazba nema granica.

Serhat je rođen u Istanbulu 24. listopada 1964. godine, a osim pjevanjem, bavi se i voditeljskim poslom, pa tako je na televiziji TRT vodio tursku verziju kviza Jeopardy!. S glazbom se počeo baviti 1997. godine, a najpoznatiji singl mu je Je M’adore, koji je pet tjedana bio na prvom mjestu na Deutsche DJ Black/Pop Charts (njemačkoj glazbenoj ljestvici), a ostvario je dobre rezultate i u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj i Švicarskoj.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Dino — 13. siječnja 2016. u 11:16

    Ako budu imali dobru pesmicu mogli bi nekome u finalu da pomrse konce! Sretno!

  2. Lahor — 12. siječnja 2016. u 18:51

    @lolalolita eto te analiziraš kao onaj "From Russia With Love" (a.k.a Sebičan Gen) <3 😀 vidiš kako to @etymon sroči u nekoliko riječi.
    šalim se :)) samo ti nastavi, volim za promjenu čitati eurovizijske komentare na našem jeziku. oni Skandinavci po stranim forumima su mi preko glave.

  3. Lola — 12. siječnja 2016. u 18:18

    Wow, jos jedan dobar, vatren i temperamentan škorpion, bas kao i proslogodisnji predstavnik Australije! Serhat ima potencijala da prodje zapazeno na Eurosongu, pogotovo ako bi se predstavio jednim ovakvim tipom pjesme kao sto je "Je m'adore". U svakom slucaju muzicki, stilom i godinama odskakat ce od sive, jednolicne, amorfne mase pjevaca i pjevacica, koje nam se zadnjih 15-ak godina serviraju na pozornici Eurosonga. Istina, i njegov je stil prilicno komercijalan, ali "pitljiv" i mislim dostupan sirokom auditoriju u nizu europskih zemalja: Ovaj zvuk ili im je blizak vole i juzni Europljani, vole ga i na istoku kontinenta, stilski nije dalek ni nama, a po sjevernoj i zapadnoj Europi voljet ce ga vjerojatno isti oni ljudi koji vole latino muziku, Lou Bega, burleske, mambo, Sopranose, Alku Vuicu, lagani prizvuk toplih etno ritmova sa juga, zanimljive stilske mjesavine koje se ne slusaju kao cudoviste nego kao nesto zanimljivo, dobro, plesno. Sretno, San Marino, sretno, Serhat!

  4. Etymon — 12. siječnja 2016. u 16:32

    očekujem novu gruziju 2012
    komaa

  5. Lahor — 12. siječnja 2016. u 14:51

    auuuu jako zanimljivo! znači ne ide Valentinica, a pretpostavljam ni Ralph Siegel nije skladatelj eurovizijske pjesme? ako je tako (i uz činjenicu da bi Turci diljem Europe mogli glasati za San Marino), mogli bi oni ponovno u finale ove godine. kakva god pjesma da bude, mora biti bolja od gluposti koje je Siegel pisao proteklih godina.

    baš me interesira hoće li Azerbajdžan dati 12 bodova San Marinu, because of the reasons…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?