Rumunjska - finale 6. veljače – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Rumunjska – finale 6. veljače

  2 min za čitanje   3 komentara

Jedna od zemalja koja dugo nije objavljivala svoje planove bila je Rumunjska, no napokon je i toj šutnji došao kraj. Rumunjska televizija TVR objavila je na svojim stranicama pravilnik natjecanja za svoj predizbor Selecţia Naţională, a za ovu godinu uveli su dosta promjena. Po prvi put nakon određenog vremena Selecţia Naţională će se sastojati od dvije live emisije, a po prvi puta u rumunjskoj eurovizijskoj povijesti pobjednika natjecanja će odrediti isključivo glasovi publike.

Od ponedjeljka 18. siječnja počinje razdoblje tijekom kojeg zainteresirani izvođači i skladatelji mogu poslati svoje pjesme, a zaključno sa 7. veljače prijave se mogu podnijeti preko elektronske pošte (eurovision2016@tvr.ro) ili na adresu TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bukurešt). Iduća tri dana (8., 9. i 10. veljače) posebna komisija će ocjenjivati pjesme, a 11. veljače bit će objavljeno kojih 12 pjesama je ušlo u konkurenciju.

Također, ove godine odabir će se promijeniti. Dana 4. ožujka u polufinalu će nastupati odabranih 12 pjesama, a u finale će se plasirati šest pjesamaČetiri pjesme odabrat će komisija, a dvije pjesme dobit će priliku nastupati u finalu 6. ožujka zahvaljujući publici. Kao što je prije spomenuto, rumunjski predstavnik bit će izabran telefonskim glasovima publike.

Rumunjska je jedna od rijetkih zemalja koje su nastupale u finalu svake godine otkako je uveden sustav s polufinalima.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Lahor — 16. siječnja 2016. u 17:55

    ne bi me začudilo da HRT odradi sve to po uzoru na Rusiju, objava pjesme i predstavnika nakon sastanka delegacija u ožujku. tko je uopće hrvatski HoD sada?

  2. Etymon — 15. siječnja 2016. u 17:03

    naši bi mogli objavit nešto 23.1. u prvoj emisiji voice-a?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?