Aliona Moon pokazala pravu draž Eurosonga – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Aliona Moon pokazala pravu draž Eurosonga

  2 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Godine 1999. ukinuto je pravilo kako svaka zemlja mora biti predstavljena pjesmom izvedenom na službenom jeziku zemlje iz koje dolazi. Rumunjska od tada nikako nije poslala pjesmu na rumunjskom jeziku (izuzev 2007. godine kada je njihova pjesma predstavnica bila otpjevana na čak šest jezika, a tek jedan kratki dio na rumunjskom). Zanimljivo je da je malena Moldova preuzela odgovornost prezentiranja ovog romantičnog i melodičnog jezika Europi. I to kako.

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Aliona+Moon+Fans+Prepare+Eurovision+Contest+cqevoMsfeaXl.jpg

Mlada Aliona Moon pobjeđuje na moldovskom izboru za Eurosong 2013. s pjesmom otpjevanom na engleskom jeziku. No, ubrzo nakon te pobjede odlučuje pjesmu prevesti na rumunjski jezik i kao takvu ju izvesti u Malmöu, gdje je bio održan Eurosong te godine. Ova odluka je bila jako popularna na eurovizijskim forumima i među fanovima, a činjenica je da je Europa zaista bila uskraćena ljepote i melodičnosti koju ovaj jezik može ponuditi.

Pjesma “A million” tako postaje “O mie” na rumunjskom jeziku. Aliona Moon nastup počinje nježnim taktovima i prelijepim scenskim nastupom. Drugi dio pjesme donosi dramatičnost: munje u pozadini, specijalni efekti na Alioninoj haljini i dizanje od par metara u visinu. I na samom kraju ponovo nježni trenuci. Publika u areni njen nastup nagrađuje ogromnim pljeskom. Moldova u konačnici završava na solidnom 11. mjestu, no zanimljivo je da ju je žiri svrstao među pet najboljih.

Alioni Moon dodjeljujemo Srce Eurosonga zbog hrabrosti pjevanja na materinskom jeziku, prelijepog glasa, nježnog nastupa i tri minute koje su Europi i svih gledateljima pokazali pravu draž Eurosonga: vlastiti jezik, lijepa pjesma i još ljepša izvedba. Alionino simpatično “Thank you very much” nakon nastupa je izmamilo osmijeh na naša lica i na ovaj način šaljemo simboličnu zahvalu Moldovi na njenom doprinosu iz 2013. godine.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?