Eurosong 2015.: Rezultati prvog polufinala – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2015.: Rezultati prvog polufinala

  3 min za čitanje   32 komentara

Propustili ste šou? Pogledajte snimku OVDJE.

U večerašnjem prvom polufinalu ukupno se 16 zemalja borilo za deset mjesta koja vode u veliko finale Eurosonga. Stručni žiri i gledatelji iz 20 zemalja odlučili su da ćemo ponovo slušati pjesme predstavnice sljedećih zemalja (klikom na zemlju pogledajte njen večerašnji nastup):

Od natjecanja su se oprostili Moldova, Nizozemska, veliki favorit Finska, Makedonija, Bjelorusija i Danska.

Objava finalista je izvršena u rekordnom vremenu. Nikada do sada voditelji nisu toliko požurili da prozovu sve finaliste. Natjecatelji u greenroomu su im vjerojatno zahvalni na tome, no gledateljima ispred televizijskih ekrana je toliko informacija u kratkom vremenu sigurno bilo previše. Inače, od deset zemalja koje su prošle u finale, njih čak pet nije sudjelovalo u finalu prošlogodišnjeg Eurosonga u Kopenhagenu.

Proglašavanje finalista izvršeno u rekordnom vremenu

Pogodili ste devet finalista

Na našoj velikoj anketi ste prognozirali finaliste Eurosonga. Predvidjeli ste devet zemalja, a mislili ste da će i Nizozemska proći u finale. Umjesto njih se plasirala Mađarska, koju ste bili smjestili na 14. mjesto.

Skandinavci ispali

Skandinavske, ili malo preciznije “nordijske” zemlje, kako ih fanovi Eurosonga grupiraju, nisu se dobro pokazale na samom početku 60. Eurosong. Prošlogodišnji domaćin Danska i ovogodišnji favorit Finska ispali su u večerašnjem polufinalu. Nordijske zemlje trenutno važe za najodanije eurovizijske nacije s obzirom na trud koji ulažu u organizaciju svojih izbora za ovo natjecanje.

Zanimljivosti:

  • Albanija i Srbija su posljednji put u finalu Eurosonga nastupale 2012. godine, a uspjele su se kvalificirati u bečko finale
  • Rusija, Rumunjska i Grčka nastavljaju 100% učinak kada su u pitanju plasmani u finale
  • Gruzija od 2011. godine ima tradiciju da svake neparne godine prođe u finale
  • Belgija je rekorder po broju ispadanja u polufinalu. Večeras su prozvani deseti po redu kao finalisti, što je publika pozdravila gromoglasnim pljeskom
  • Bjelorusija se do sada četiri puta plasirala u finale, i to isključivo kada je Eurosong bio održan u “nordijskim” zemljama. Večerašnjim ispadanjem nastavljaju tradiciju.
  • Cijeli nizozemski nastup je sniman jednom kamerom: pokušali su iskoristiti provjerenu formulu iz njihovog prošlogodišnjeg nastupa, s kojim su osvojili visoko 2. mjesto, ali nisu uspjeli.
  • Makedonija se u posljednjih osam godina samo jedanput uspjela plasirati u finale! Toj činjenici dodajmo i informaciju da su od 2004. do 2007. godine bili redoviti finalisti.

Bojani sjajna reakcija publike: Srbija prozvana za finale deveta po redu

Rusija je bila glavni favorit: prozvana 3. po redu, kao i prošle godine

Drugo polufinale je na rasporedu u četvrtak. Novih 17 zemalja borit će se za posljednjih deset mjesta koja vode u finale.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava32

  1. Milord — 20. svibnja 2015. u 20:23

    Jučer sam imala priliku uživati uživo u prvom polufinalu Eurosonga.

    Pomalo sam razočarana suhoparnom organizacijom ali za nas koji živimo u Austriji to nije ništa novo za ovdašnji mentalitet. Nekako pored osrednje pozornice i organizacije u prvi plan su došle pjesme kako i treba da bude.

    Pjesma koja me se dojmila najviše jest ona Estonije jer je naprosto drugačija i toliko pitka da ulazi u uho na prvu. Mediji i fanovi u Austriji upravo Estoniju navode kao predstavnika koji će dobiti vrlo visoke ocjene žirija i publike. Zasigurno najkompletnija pjesma ovogodišnjeg Eurosonga. Potencijalni pobjednik.

    Ruskinja je sasvim sigurno zaslužila sve pohvale zbog svog anđeoskog glasa ali ne i zviždanje koje je bilo očito jučer u publici nakon izvođenja pjesme. Nažalost, Polinin problem je strahovit animozitet prema njenoj zemlji širom Europe i svijeta, čega je svjesna i ruska delegacija. Upravo zato se i njihov tim toliko dobro scenski pripremao što su i sami spominjali u intervjuima nastojeći odvojiti pjesmu od politike. Nemoguća misija.

    Srbija – preslatka djevojka s jednom banalnom porukom koju smo čuli već bezbroj puta kako je ok biti različit, debeo, mršav, gay, crn, žut, bijel… Eurosong je manifestacija za takve pjesmice i Bojana sigurno ima mjesto u finalu. Doduše ne previsoko. A nema ni susjeda da glasuju. Doista joj želim uspjeh iako mislim da djevojka s takvim glasom je mogla i trebala izvoditi puno jaču pjesmu (sličnu onoj Rusije).

    U svakom slučaju. Svi šuškaju o Estoniji i Švedskoj. Iako Švedska ima daleko najzanimljiviji nastup uz orednju ojesmu i super zgodnog pjevača, dajem prednost Estoniji zbog stručnog žirija koji je 100% na njiihovoj srani ali i velikog broja publike koja dokazano voli duete pogotvo kad je ovako dobra pjesma u pitanju.

  2. Nikolajev — 20. svibnja 2015. u 03:26

    Pogledajte kakve ovacije na srpsku pesmu i Bojanu u PRESS CENTRU ..za vreme I pf.
    Bojana je RASTURILA i OSVOJILA MASU SVUGDE !

    https://www.youtube.com/watch?v=cqeA4XUngCU

  3. Nikolajev — 20. svibnja 2015. u 01:45

    Trenutni poredak na kladionicama: UTORAK 1: 45 UJUTRO
    http://www.oddschecker.com/tv/eurovision/winner
    1 SWE
    2 RUS
    3 ITA
    4 AUS
    5 EST
    6 SRB
    7 NOR
    8 AZB
    9 SLO
    10 BLG

  4. Marko — 20. svibnja 2015. u 00:58

    Sve u svemu je dobro proslo, pogodio sam osam od deset finalista, umesto Holandije i Makedonije usle su Belgija i Gruzija.. Show je odlicno prosao a svidelo mi se to sto su voditeljke brzo procitale finaliste i time koliko toliko smanjile neizvesnost i napetost! 🙂

    Moj vecerasnji poredak finalista:

    01) Estonija
    02) Albanija
    03) Rusija
    04) Rumunija
    05) Srbija
    06) Grcka
    07) Madjarska
    08) Jermenija
    09) Gruzija
    10) Belgija

    Mnogo srece zelim svima u finalu, a Bojani pogotovo! 🙂

  5. sevennynne — 20. svibnja 2015. u 00:55

    I ne znam ako sam ja zabrijao ali ova iz Albanije mi je ista Lana Klingor

  6. sevennynne — 20. svibnja 2015. u 00:50

    nisam ove godine previse pratio pjesme koje su izabrane za eurosong ali vecina mi je pjesama danas bila bezveze.
    ne razumijem kako je Armenija tocno prosla dalje, tako nesto ne bi proslo ni u 90ima, Finska je bila neslusljiva i nezasluzeno medu favoritima, Estonija mi isto nije sjela, bljedunjava pjesmica iz koje ne proizlazi nikakva emocija. svidjele su mi se Albanija, Srbija i Belgija. I ocekivao sam kako ce Danska sigurno proci u finale. Tipa Rumunjska mi je takva da sam ju zaboravio nakon sto sam ju poslusao. Gruzija isto malo neshvatljiva a drago mi je da je Madarska prosla, makar vjerojatno nikada ne cuponovo poslusati pjesmu.
    U cetvrtak navijam za Latviju 🙂

  7. Nikolajev — 20. svibnja 2015. u 00:46

    PONOSAN NA BOJANU I POLINU !!!!!!!!!!

  8. hrvojep — 20. svibnja 2015. u 00:17

    I glede prigovora na produkciju, slazem se da uvijek moze bolje ali nemam vecih prigovora – pa razglednice su stvarno sjajne. A interval film s kucnim ljubimcima – pas, macka i konj u pohodu na Bec… to je bilo isto sjajno 🙂 simpa

  9. Sasha — 20. svibnja 2015. u 00:10

    Estonija u uskom krugu borbe za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu, baš kao i Nizozemska prošle godine. Čista kemija na pozornici između njih dvoje, izvrsni vokali, odmjeren nastup u stilu napetih trilera iz 40-ih. Čista fantazija. Super melodična pjesma.

    Rusija – (pre)uzbuđena pjevačica sa izvrsnim vokalom. Da je pjevala solo i stajala sama u prvom planu na pozornici postigla bi i bolji efekt. Scena super za vrijeme nastupa. Pobjedu ne može ni primirisat.

    Srbija – jedna vrlo lijepa pjesma sve do trena dok ju Bojana ne počne psihodelično masakrirati i urlati na mikrofon negdje oko sredine. Znam da želi ostaviti utisak pa je išla na uptemo ali tako je uništila lijepu poruku vrlo lijepe balade na prvoj polovici pjesme. Kostimi – WTF? Ove godine definitvno u uskoj konkurenciji za Barbara Dex award. Bojana je još bila donekle podnošljiva, ali ovi back vokali….

  10. Ole — 20. svibnja 2015. u 00:09

    Znači Rusija miljama ispred svih, Estonija mi se tek večeras svidjela i ušla pod kožu i silujem repeat njihovog večerašnjeg nastupa. Srbija, njezin glas i zadnjih pola minute pjesme ju je uvelo u finale,ipak svaka čast. Nastup Belgije još se može nazvati odličnim, a ovo sve ostalo prosjek i dosadnjikavo.
    Zapravo mi se svidjelo brzo čitanje finalista jer ono otezanje gledamo u svakom talent showu tako da mi je to uvijek išlo na nerve.
    Razglednice su fenomenalne! 🙂

  11. hrvojep — 20. svibnja 2015. u 00:09

    Rusija najbolja veceras, jer ipak je to pisano i sklopljeno sa zapadnim autorima. ali Gagarina je sjajna. Odmah za njima Belgija, neki drugi svijet, vidi se talent mladog plesaca i pripremljen nastup do kraja. Iznenadila me Rumunjska iako sam pjesmu zapazio i prije ali bila je zbilja pamtljiva. Jedino nisam pogodio Armeniju da ide dalje, umjesto njih sam glasao za Nizozemsku, ali eto. Makedonija me razocarao, stalno nesto mijenjao i sad je tek nikakav nastup. Estonija ozbiljno su radili, to se vidi, iako pjesma ko pjesma, simpa ali samo to. Srbija dobro izvedeno. No, vidjet cemo cetvrtak. Bude se to sve jos poboljsalo, kako vidim dosta vas se zali na produkciju. Uvijek je to tako u 1.pf.

  12. IvekKg — 19. svibnja 2015. u 23:49

    Ja sam fulao Mađarsku, Bojana i Riskinja su mi oduvali večeras! Albanla treba da zahvali dijaspori jer je smešna bila! Manje više sve očekivano sem Madjara 😉 !!!! Srećno svima u subotu!?!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?