Tuga i suze: Finci teško podnijeli ispadanje – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tuga i suze: Finci teško podnijeli ispadanje

  2 min za čitanje   4 komentara

Iako su od trenutka pobjede u finskom nacionalnom finalu dosta dobro kotirali na kladionicama, momci iz punk benda Pertti Kurikan Nimipaivat sinoć nisu uspjeli osigurati svojoj zemlji eurovizijsko finale. Unatoč činjenici da je Europa pozdravila pojavu osoba sa Down sindromom na Eurosongu, kao vrlo značajnog koraka ka potpunoj inkluziji ove skupine, te brisanja predrasuda prema osobama s poteškoćama u razvoju, na kraju sinoćnjeg prvog polufinala u kovertama se nije našla zastava Finske. Koliko im je to teško palo dovoljno govori fotografija iz backstagea na kojoj jedan od članova benda plače dok ga tiješi članica finske delegacije.

Zaista je teško ostati ravnodušan na fotografije poput ove. Tim više ako znamo da su osobe koje žive s Down sindromom po prirodi nježne i teško se nose sa snažnim emocijama. No, naposlijetku, prolazak u finale i bodovi nisu jedini smisao Eurosonga. Upravo je pojavljivanje benda Pertti Kurikan Nimipaivat pokazalo kako je stvarna uloga Eurosonga, ponekad, i puno više od one isključivo glazbene.

Ostaje nam se nadati da će se ovi simpatični finski punkeri što prije vratiti na scenu i nastaviti s ispunjavanjem njihove misije, a to je, kako kažu, – “pokazati svijetu da osobe sa poteškoćama u razvoju mogu muzicirati baš kao i takozvani normalni ljudi”.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Nikolajev — 20. svibnja 2015. u 22:45

    Da su imali bal malo normalniju pesmu i koja traje tri minuta, možda bi se ljudi na tu neku dobro melodiju oduševili , neki sažalili ..prošlo bi.Ovo što oni rade je za kulturne prirdbe u domovima u kojima se sakupljuju Daunovci … njihovi prijatelkji, familije itd…Ovo nije smelo priviriti na esc. Te stoga dobro ih je bilo spustiti na zemlju.

  2. Hrvatski Španjolac — 20. svibnja 2015. u 22:42

    Ovo je jako lijep i nužan članak. Pjesma definitivno nije zaslužila u finale i tako pravedno nije prošla, ali oni kao glazbena skupina zaslužuju svako poštovanje i neka i dalje ruše zidove u svijetu glazbe!

  3. IvekKg — 20. svibnja 2015. u 19:57

    Ova peama Finske se ni ne može nazvati pesmom! Nikako nije trebala proći !!! Svako poštovanje tim momcima ali previše bi bilo!!! Nikako nisam kapirao kladionice i kotiranje Finske!!!! Sažaljenje im svakako ne treba i to niko ne voli, a upravo samo iz sažaljenja je ovo moglo u finale!!! I dobro je da nije !!!!

  4. stMarko — 20. svibnja 2015. u 19:56

    mislim da su imali dobru pismu da bi vjerovatno i pobjedili

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?