Jon Ola Sand: "Australija bi mogla postati redoviti sudionik Eurosonga" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Jon Ola Sand: “Australija bi mogla postati redoviti sudionik Eurosonga”

  2 min za čitanje   8 komentara

Iako je Australija ove godine pozvana kao gost povodom 60. rođendana Eurosonga, sudeći po izjavama glavnog i odgovornog čovjeka za Eurosong, Jona Ole Sanda, ova zemlja bi uskoro mogla postati i redoviti sudionik ovog natjecanja. Sand je, govoreći za švedsku nacionalnu televiziju, izjavio kako je Australija pokazala da može uraditi velike stvari, kada je Eurosong u pitanju, i da je već sada jasno da će se o njihovom statusu na ovom natjecanju razgovarati na skorašnjem sastanku Referentne grupe EBU-a. Ipak, Sand je naglasio kako će se zalagati da Eurosong uvijek ostane na europskom tlu, bez obzira na eventualno sudjelovanje zemalja izvan Starog konintenta.

Ideja o sudjelovanju Australije na duži period nije se svidjela baš svima. Tako je Christian Björkman koji je na čelu švedske eurovizijske delegacije izrazio bojazan da bi širenje Eurosonga dalje na druge kontinente, donijelo velike probleme kada su u pitanju troškovi organizacije i vremenska razlika u toku izravnog prijenosa.

Podsjetimo, Australiju će ove godine u Beču predstavljati Guy Sebastian koji dosta dobro stoji na kladionicama. Ipak, prema ranijem dogovoru, pođe li mu za rukom da pobijedi, Eurosong se neće održati na južnoj zemljinoj polutci, već ga ugostiti neki europski grad.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Heroes — 22. svibnja 2015. u 21:58

    Jon OLa Sand, bgmi ti si namirisao pare, ko kakva macaa, pa ti se osladilo, al ce ti se obit o glavu 😀

  2. i_kostel — 21. svibnja 2015. u 20:13

    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :(((

  3. Nikolajev — 21. svibnja 2015. u 20:12

    A šta vam ja pričam sve ovo vreme………….
    AUS nikad više neće izaći sa esca……. a i dalje će tu biti strahoviti transformacija. O d esca kakvog poznajemo , čak i sada neće ostati mnogo.
    Nemam problem da se esc proširi sa zemljama sa drugoh kontinenata, ali imam problem KO ĆE BITI DOMAĆIN U EVROPI U IME TIH ZEMALJA. Da bi sve bilo korektno , EBU EUR bi morao da donese odluku , da je domaćin ona zemlja koja u tom slučaju zauzme drugo mesto .Ako ta zemlja ne može da organizuje ili ne želi , onda treća , i tako redom. Nikako ne sme proizvoljno da se uzima po nečijoj želji domaćin, pogotovo ne da se uloga domaćina dodeljuje svako malo nekom od big 5. Ako tako bude esc će se raspasti i osuti do te mere…da će se sve osvrtati .

  4. kifla — 21. svibnja 2015. u 19:48

    Cim je ovaj Ola Sand zamjenio Stokselijusa (valjda se tako pise) sve je krenulo nizbrdo. Sand, vrijeme je da i ti podneses ostavku.

  5. mislim.pozitivno — 21. svibnja 2015. u 18:00

    Bilo bi sasvim ok da se Eurosongu priključi i Austalija, ipak im je većina stanovništva iz Europe a i pored toga ako ga svake godine gledaju i toliko vole zašto ne. Do sada je na Eurosongu nastupalo dosta zemalja van Europe tj iz Azije pa onda može i Austalija. Iako jesam za to da se Australija priključi i možda još poneke Azijske zemlje ali se protivim mogućnosti da se pridruži i Amerika. Ipak je Eurosong jedna od rijetkih oaza u kojoj nema Amerike…. Sve u svemu ovogodišnja pjesma im je super i bilo bi mi fora da pobjede čisto da vidimo kako bi izabrali grad/ zemlju u kojoj bi se održao 61. Eurosong 😀

  6. stMarko — 21. svibnja 2015. u 17:58

    onda ce i Amerikanci htjet nastupat pa kinezi itd … i ond cemo imat worldsong .. koje gluposti

  7. IvekKg — 21. svibnja 2015. u 17:45

    Kakva glupost….onda može ko god hoće na Eurosong a tad već više ne vidim smisao svrhu postojanje istoga!!! Nadam se iskreno da ovo nikad zaživeti neće!!! Kakva bre Australija…pih!!!!

  8. Danny — 21. svibnja 2015. u 17:29

    Nnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
    Ako dopustiš jednom onda moraš i drugom i trečem… i tako to sve polako ode u krivom smjeru

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?