Eurosong 2015.: Rezultati drugog polufinala – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2015.: Rezultati drugog polufinala

  3 min za čitanje   39 komentara

Propustili ste drugo polufinale? Pogledajte snimku OVDJE.

Ukupno 17 zemalja predstavilo se publici u večerašnjem drugom polufinalu Eurosonga. Stručni žiri i glasači putem televotinga iz 21 zemlje najviše bodova daju sljedećim zemljama, koje prolaze u finale:

(klikom na naziv zemlje i pogledajte njen večerašnji nastup)

Reakcije izvođača nakon prolaska u finale

Time je poznato svih 27 zemalja čije ćemo pjesme slušati ponovo u finalu u subotu. Producenti Eurosonga će sada odrediti redoslijed nastupanja u finalu, tako da dvije slične pjesme ne budu izvedene jedna za drugom, i da se svakoj pjesmi omogući da zablista. Svih 27 zemalja finalistica će prvobitno biti raspoređene u prvi (1-13) ili u drugi dio finala (15-27). Domaćin Austrija je ždrijebom već dobila broj 14. Očekuje se da će redoslijed nastupanja zemalja u finalu biti objavljen nekoliko sati poslije ponoći (tj. u petak ujutro).

Voditeljice su nešto sporije objavile finaliste, negoli su to uradile u utorak

Čitatelji eurosong.hr-a su preko ankete uspješno prognozirali plasman u finale za osam zemalja. Niste se složili s prolaskom Cipra i Poljske, umjesto kojih ste smatrali da će proći Island i Švicarska.

Drugo polufinale bez većih iznenađenja

Favoriti kladionica su pronašli svoj put do finala, a i prognoze novinara iz Beča su se gotovo u potpunosti obistinile. Jedino je ispadanje Islanda donekle iznenadilo s obzirom da su bili blizu TOP 10 na kladionicama, a od 2008. godine su svaki put nastupali u završnici Eurosonga.

Švedska očekivano u finalu: Je li ovo pobjednički nastup?

Zemlje regije zablistale

Crna Gora i Slovenija su, baš kao i prošle godine, pronašle svoj put do finala. I to kako! Publika u areni je davala ovacije tijekom izvođenja pjesama Adio i Here For You, i možemo slobodno zaključiti kako su uz Izrael i Švedsku bili favoriti publike u bečkoj Stadthalle.

Sve tri baltičke zemlje u finalu po prvi put

Estonija je svoj put do finala pronašla u prvoj večeri Eurosonga u utorak, a večeras su prozvane i Latvija i Litva. Latviji je ovo prvo finale od 2008. godine. Litva je prošle godine u Kopenhagenu ispala u polufinalu, a večeras su prozvani kao prvi.

Publika skandirala “Israel, Israel”

Izrael je nekoliko prethodnih godina važio za jedne od favorita na kladionicama, ali se nisu uspijevali plasirati u finale. Posljednji put su nastup u završnici Eurosonga imali 2010. godine, a producenti su ih večeras odlučili ostaviti za sami kraj – prozvali su ih desete po redu. Publika je skandirala ime te zemlje i na kraju je euforija zavladala arenom. Sjetimo se slične situacije iz 2008. godine, kada je publika željela vidjeti portugalsku zastavicu, a na kraju je to i dobila.

Nadav razbudio gledatelje: korištena i pirotehnika

Zanimljivosti:

  • Norveška je treću godinu zaredom prozvana kao peta zemlja finalistica
  • Češka ni ovaj put neće okusiti čar nastupa u finalu
  • Nakon sedam uzastopnih plasmana u finale, Island ispada ovaj put
  • Nikad manje “nordijskih” zemalja nije prošlo u finale: ponovo će nastupati samo Norveška i Švedska

Veliko finale Eurosonga 2015. je na rasporedu za dva dana, u subotu. Ukupno 27 zemalja će se boriti za pobjedu, a glasovi gledatelja i stručnog žirija iz 40 zemalja odlučit će pobjednika.

zelena: zemlje finalistice (+ Australija), žuta: zemlje ispale u polufinalu

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava39

  1. Milord — 22. svibnja 2015. u 17:53

    Trenutno glavni hit u Beču je Belgija. Svi pričaju o Loisu i njegovom perfektnom nastupu.

    Sve kladionice ga vinule u visine i trenutno je na 4. mjestu s omjerom 6/1.

    Nije baš po mom ukusu jer previše mi vuče na Lorde – Royals po stilu. Al razumijem da je taj stil trenutno super popularan u svijetu jer se Lorde nije više od pola godine skidala s prvih mjesta top lista po cijelom svijetu.

    Nastup Belgijanca je nešto nestvarno dobro artistički i drugačije.

  2. stMarko — 22. svibnja 2015. u 06:31

    Švicarska je treba proć u finale, a što se produkcije tiče ovo polufinale je jako bolje od onog neki dan.
    A za Cipar sam zna da ce proć nakon sto sam odgleda nastup koji je bio dobro urađen s kamerama i efektima, maximum su izvukli 🙂

  3. albamolda — 22. svibnja 2015. u 06:00

    Hvala na ispravku!

  4. Marko — 22. svibnja 2015. u 01:12

    01) Izrael
    02) Slovenija
    03) Norveska
    04) Azerbejdzan
    05) Svedska
    06) Crna Gora
    07) Litvanija
    08) Poljska
    09) Letonija
    10) Kipar

    cestitam i srecno svima 😀

  5. Hrvatski Španjolac — 22. svibnja 2015. u 00:46

    Drago mi je jako za Crnu Goru (jako močna izvedba super pjesme) i za Norvešku (također). Isto mi je drago za Izrael (barem nešto življe) i Cipar (iako spora, jako lijepa pjesma). Ne razumijem baš prolaz Litve i Poljske… Bile su bolje Češka (za njih mi je najviše žao što nisu prošli, imali su odličan nastup!) i Malta. Isto mi je žao za Portugal. Latvija mi isto nije bila tako posebna. Isto mi je ekstremno drago za Sloveniju!!!

  6. KličkoVitalij — 21. svibnja 2015. u 23:56

    @Ado Ma ne daj Bože da ga otjeraju s ove stranice. Pa čijem bi se neznanju, promašenim prognozama i nepismenosti smijali ?! Samo opušteno 🙂 Čovjek je abitan.

  7. Nikolajev — 21. svibnja 2015. u 23:56

    @ Ado
    ne dolaziš u obzir………………. a i to što ti maštaš nije moguće. Nijebilo ni pre. Ćiti i piši ako imaš šta. A kako će drugi pisati , nije tvoj problem ………ajmo sad iš .

  8. endlessly — 21. svibnja 2015. u 23:52

    @rosshark

    Mislim da bi #EurosongHR trebao uvesti neko fino ograničenje na glupe komentare, naročito od tebe Nikolajev. Komentari postoje da izraziš šta ti misliš, i to se može u jednom komentaru napisati..a ne trebaš svaki drugi komentar po dvije tri riječi i da kažeš kako je neko glup što misli drugačije i da veličaš Bojanu koja nema još 800k pregleda a ima gotovo isto i Belgija. Izgleda mi kao da nemaš života osim da ovdje komentiraš svaki detalj drugog komentara. Daj malo poštovanja prema drugim komentatorima i uopšte nisi zanimljiv sa tim "haaaa haaah ha" Toliko.

  9. KličkoVitalij — 21. svibnja 2015. u 23:50

    Otkad pratiš Eurosong ? Od 2009 ?

    Kakvo neznanje i paušalnost, kuku majci, kuku ocu.

  10. albamolda — 21. svibnja 2015. u 23:49

    Samo mali savjet urednicima eurosong.hr
    Ako možete nemojte stavljati da smo mi "htjel" da prođu/ne prođu neke zemlje, jer to nije bio bit ankete. Možda da stavite da smo mislili ili pretpostavili. Samo prijateljski savjet 🙂

  11. Nikolajev — 21. svibnja 2015. u 23:46

    zbirne kladionice nakon II pf:

    1 SWE
    2 ITA
    3 RUS
    4 AUS
    5 EST
    6 BLG
    7 SRB
    8 NOR
    9 AZB
    10 SLO

    PRVI PUT ČINI MI SE IMAMO PRED SAMO FINALE DVE EX YU ZEMLJE U TOP 10 🙂

  12. Nikolajev — 21. svibnja 2015. u 23:43

    " Kličko
    ajde odmah idi popi lek ..i ne preskači terpaiju … ha haaaaaaaaaaaaaaa
    vidiš da ti je jako loše , ..

  13. Ole — 21. svibnja 2015. u 23:42

    Švedska zadržala mjesto favorita, no mislim da je nastup s nacionalnog izbora puno bolje izgledao na tv-u nego ovaj.
    Slovenija,hmmm… Fantastična pjesma no komunikacija s kamerom je dosta loša i zato predviđam oko 10. mjesta u finalu.
    Crna Gora , reinkarnacija Željkovog nastupa s prošlih eurovizija… 🙂
    Najviše sretan zbog Izraela, prodrmao je cijelu dvoranu!

  14. Nikolajev — 21. svibnja 2015. u 23:41

    Ne znam , sem Švedske i još jedno tri pesme u ovom pf mi je nešto skroz OK, zato mi je daleko jače prvo polufinale po pesmama…U I pf ima više jakih pesama.

  15. KličkoVitalij — 21. svibnja 2015. u 23:40

    Ma koja Polina. S onim bendom za vatrogasne zabave ?! Hehe. Mans će lagano da očisti patos s njom i njenom patetičnom jadikovkom. Hehe.

    Ja ne znam kako pojedince ovdje nije sramota dolaziti i glumiti neke poznavaoce, a do prije dva dana ovdje tvrdili kako će Bjelorusija proći, Albanija ispasti, Mađarskoj davali 20 % šansi da će proći, Crna Gora ispasti (ne voli je publika), kako će Australija pobijediti jer je to sve nariktaklja da Britanci udomaće Eurosong, iako ih praktički, i nije briga za to, evo sad broje nekakve preglede kao da je to važno bilo gdje, otpisuju favorite, kao da se njih pita.. Mislim stvarno..

  16. IvekKg — 21. svibnja 2015. u 23:39

    Ja se ne slažem sa većinom forumaša!!! Meni je prvo polufinale bilo neuporedivo bolje!!! Večeras sem Švedske Letonije i Azera sve mi je bilo tako tako!!!! Razočaranje jako loš nastup Litvanije i Norveške , jako loše vokalno! Crna Gora solidna , Slovenija malo prekreštavog glaasa! Kipar iznenađujuće dobar! Izrael teški kič ali to prolazi definitivno, Poljska grozna! Žao mi je Češkree

  17. Nikolajev — 21. svibnja 2015. u 23:38

    Mislim da su se Izraelci večeras ODUZELI ! Mislili su ako nas sad evropa odjebe, isprovociraćemo ako treba treći svetski rat odmah , ha haaaaaaaaaa….
    Ali ta pesma nikako nije mogla ostati bez finala, to je bilo savršeno jasno još kada su predstvaljeni na nacionalnom izboru.

  18. lac_maj — 21. svibnja 2015. u 23:33

    Stvarno jako polufinale i po mom mišljenju svi osim Poljske, Portugala i San Marina su zaslužili proć dalje

  19. Thormaster — 21. svibnja 2015. u 23:32

    Ajme, 3 mjesta ostala, a Azer, Latvija i Izrael nisu prošli… Ali dobro je ispalo na kraju! Mislim da će u subotu biti dvoboj Mans vs. Paolina! Svaka čast Talijanima, ali s obzirom šta su slali prošlih godina, a nisu pobjedili, stvarno ne bih htio vidjeti Il Volo u borbi za 1. mjesto! Nek budu treći! 🙂 Moje simpatije su na Švedskoj strani zbog pjesme, koja ne silazi s moje playliste od kad je predstavljena.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?