Kome će pripasti ovaj trofej? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Kome će pripasti ovaj trofej?

  1 min za čitanje   6 komentara

Svake godine izvođač i skladatelj pobjedničke pjesme dobiju trofej kao simboličnu nagradu za njihov podvig. Od 2008. godine EBU uvodi stalni i službeni trofej, ručno rađen mikrofon od stakla. Postoje određene varijacije u trofeju svake godine, s obzirom da se na istom treba napisati ime grada domaćina i nacrtati zastava u obliku srca zemlja domaćina Eurosonga.

Nezgode sa staklom

Nedugo nakon što mu je uručen trofej, norveški predstavnik s Eurosonga 2009. ga je uspio polomiti. U naletu euforije, Alexandrt Rybak je nepažljivo spustio svoju nagradu na pod scene.

Emmelie de Forest, danska pobjednica s Eurosonga 2013., također je imala sličnih poteškoća. Naime, trofej je posuđen danskom nacionalnom muzeju, no u trenutku otvaranja kutije pošiljke, otkrili su kako je trofej polomljen u dva dijela. Srećom, stručnjaci su ga uspjeli zalijepiti.

Prelijepi trofej pripast će pobjedniku Eurosonga 2015.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Nikolajev — 22. svibnja 2015. u 23:37

    sve će nam sutra biti jasnije oko ponoći i kojih 15 minuta kasnije 🙂

    Realno sad mi je postalo sve sasvim sve jedno. Ako malo bolje pogledamo koja god pesma pobedi , biće razloga za pobedu , kao i onih koji baš i nisu njihovi aduti. A da se ja pitam , ha haaaaaaa.esc bi ladno završio u Beogradu ili Moskvi ! 🙂 ali eto ne pitam se ja samo , ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
    Večina na stranim forumima komentariše da je italijanska pesma sjajna, ali da to nije za ukus širokih masa u Evropi , i da to realno nije pobednik.
    Ja ipak vidim AUS, SWE i RUS, kao glavne favorite sutra. I potajno ESP.
    Belgijanac je ok momak, pesma je simpa, ali ni to neće podržati sav žiri niti sredovečna i starija publika, ako je neko realan, onda mora znati da je većina glasača na escu od 40 godina na više. A belgijska pesma je s toga aspekta samo zanimljiva ali neozbiljna.

  2. Heroes — 22. svibnja 2015. u 21:54

    Nikolajev, slažem se sa tvojim mišljenjem u potpunosti.. Moguce da ce Italija, ili cak Belgija (znamo da ni Austrija nije bila favorit, pa su na kraju pobijedili 🙂

  3. Nikolajev — 22. svibnja 2015. u 20:09

    Najpribližnija izgleda AUS. … (SWE …manje šanse zbog skore pobede i RUS zbog geopolitičke situacije) ali su obe reklo bi se top 3.

    u drugom planu ITA i ESP. Neki strani mediji pominju SRB, iako većini fanova po forumima to izgleda nemoguće. Potajno , možda BLG, mada čisto sumnjam.

    NOR , EST i AZB nemamjuu šanse.

  4. kifla — 22. svibnja 2015. u 19:22

    Mogući pobjednici su: Švedska, Rusija, Španija, Estonija, Belgija i Australija. Za ostale sumnjam da mogu pobjediti.

  5. Danny — 22. svibnja 2015. u 18:34

    Dobra stvar što je EBU uveo jedinstveni stalni trofej po kojemu je ESC još dodatno prepoznatljiv. Gledajući sve trofeje koje se dodjeljuju u utrci za Eurosong uključujući i one sa nacionalnih finala najljepši mi je naša Dora, rad Ivice Propadala.

  6. Insomnia — 22. svibnja 2015. u 17:29

    Prvi put neznam ko ce pobijediti , bo:)

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?