Eurosong.hr: Iza nas je jedna od najuspješnijih sezona – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong.hr: Iza nas je jedna od najuspješnijih sezona

  3 min za čitanje   10 komentara

Završetak Eurosonga za prosječnog obožavatelja ovog natjecanja znači i kraj jedne sezone. Ta sezona počinje u rujnu kada prve zemlje počnu objavljivati svoje planove za nacionalni izbor (dok neke u tim trenucima još promišljaju hoće li uopće nastupiti na sljedećem Eurosongu). Kulminacija je svakako eurovizijski tjedan, a svoj veći intenzitet dobiva u tjednu prvih proba. Iz razloga većeg interesa u tom razdoblju, Vaša Eurosong destinacija je odlučila ove godine što detaljnije popratiti sva događanja pred odlazak delegacija na probe te iz samog Beča otkriti svaku zanimljivost kako bi vam što više približila tamošnju atmosferu.

Da smo uspjeli u svom naumu govore nam brojke Google Analyticsa o posjećenosti, broju pregleda i spominjanja. Brojka od preko 16.000 jedinstvenih posjeta na dan velike završnice Eurosonga govori sama za sebe – Eurosong.hr-u je ovo jedna od najbolje posjećenih sezona u 10 godina postojanja! U tjednima proba interes postaje sve veći pa broj posjeta doseže 4.000 posjeta, dok je u eurovizijskom tjednu konstantna brojka bila preko 7.000! I ne samo to – pregledom regionalnih medija vidljivo je kako smo bili glavni izvor informacije za sve novosti iz bečke Stadthalle, a pojedinim regionalnim televizijama koje su prenosile Eurosong i izvor podataka o natjecateljima, na što smo izuzetno ponosni.

Dodatni razlog za zadovoljstvo je to što dvije države iz koje, prema statistikama, dolazi najveći broj naših posjetitelja, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, ove godine nisu imali svoje predstavnike na Eurosongu. To samo govori koliki je interes za ovim natjecanjem pa se dodatno nadamo da će televizije iz spomenutih zemalja ovo pročitati i razmisliti o ponovnom sudjelovanju. Također je interesantno da hrvatski i bh. mediji vjerojatno nikada nisu toliko pisali o Eurosongu kao ove godine. Po broju posjeta, odmah iza bh. obožavatelja nalaze se srpski, pa slovenski, njemački, crnogorski, makedonski i švedski, a u prvih 10 zemalja se smjestila i domaćin Austrija (vjerujemo da je Luna dodatno ispromovirala Eurosong.hr u press centru :).

Za ovakav uspjeh, kao glavni urednik stranice, najviše mogu zahvaliti velikoj četvorci koja vas je svakodnevno informirala i uveseljavala. To su Luna Janić, čije ste objave posebno voljeli čitati, zatim Bojan Petrović, Ajdin Mehić i Faruk Ajdinović. Izuzetno sam ponosan što ovako uigrana ekipa s toliko strasti želi i voli prenijeti svoje znanje i vještine i obogatiti eurovizijski internetski prostor svojim umijećem.

Posebno veliko hvala ide vama, dragi naši čitatelji, koji ste nas zdušno pratili i podupirali svojim posjetima i komentarima da nastavimo naš rad s još većom kreativnošću i voljom. To nam samo govori koliko se isplati naš svakodnevni trud i koliko ne griješimo kada uložimo u vizualni i funkcionalni dio stranice, za što posebno zahvaljujemo Fuchka.info. Voljeli bismo da pojedinci više paze na Pravilnik Eurosong.hr-a i svojim komentarima poštuju tuđe mišljenje i različitost. Ali i mi poštujemo njihovu različitost i bili smo svjesni da stvaranjem mogućnosti registriranja i kreiranja korisničkih profila otvaramo i tu kutiju te ćemo se truditi da Vaša Eurosong destinacija i dalje ostane mjesto međusobnih uvažavanja i stvaranja prijateljstava.

S još jednom zahvalom svima spomenutima (posebno vama koji ste nam slali pohvale putem komentara, poruka i e-mailova), završnim analizama i statistikama polako izlazimo iz sezone Eurosonga 2015., pripremamo se za prve vijesti o Dječjem Eurosongu te nakon ljeta veselimo ponovnom većem druženju sa svima vama.

Vaš Eurosong.hr

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava10

  1. Lahor — 28. svibnja 2015. u 23:56

    da se ne ponavljam i ne pišem slične stvari kao što su neki već uradili u komentarima, napisat ću samo ovo: kad dođem poslijepodne kući u ona dva ESC tjedna, prvo sam vas posjećivao jer sam znao da ću sve moći pronaći u vašim tekstovima. jako ste bili ažurni ove sezone i nastavite tako!

  2. Den Vilda — 27. svibnja 2015. u 00:24

    Drago uredništvo i svi članovi eurosong.hr,
    čestitam vam i od srca zahvaljujem na trudu koji ste uložili za Eurosong 2015, kao i za prethodne.
    Doista to radite profesionalno i iako je vaš posao volonterski, stranica vam je bolja od masu onih čiji su kreatori dobro plaćeni.
    Svakako imam jedan konstruktivan prijedlog, a to je da se poslije ljeta, nakon što se pošteno odmorite, pokuša organizirati jedna vrsta organiziranog apela prema uredništvu HRT da se ponovno oživi DORA i Hrvatska vrati na Eurosong gdje joj je i mjesto. Možemo li se nekako organizirati, napraviti elektronsku aplikaciju gdje bi se mi fanovi priključili i potpisali te barem pokušali vratiti Hrvatsku iz mrtvih? Jednostavno sam tužan kad vidim kako Australija, Kina, Kazahstan prate i zanimaju se za Eurosong, a jedna Hrvatska (još pritom članica EU), prije 15-20 g jedna od najsupješnijih zemalja na Eurosongu, potonula do dna ko titanik. Jer ako i dogodine bude ista stvar, bojim se da je to onda definitvno kraj. Ja sam već odavno zaboravio kako je to navijati za Hrvatsku u finalu, pa do kada više?
    Molim i sve vas fanove da podržite ovu ideju, pa da barem nešto pokušamo zajednički napraviti.

  3. Thormaster — 26. svibnja 2015. u 16:58

    Hvala vama jer bez vas prećenje Eurosonga ne bi bilo isto! Pozdrav iz Vukovara!

  4. Nikolajev — 26. svibnja 2015. u 16:46

    Evo pre konačne odjave , pre nego se ugasi i poslednje novo slovo brojnih registrovanih fanova esca na ovom forumu , za ovu sezonu, rekao bi sledeće:

    Čestitke redakciji na sveukopno uložemom trudu i svakodnevnom bezpoštednom zalaganju. To je za svaku pohvalu, mada iako ste fanovi predpostavljam da to radite sve za džabe . Poed vaših obaveza, raditi sve ovo ovde, skoro svaki dan bez da dobiješ kintu verovatno nije lako. Zato vas bez izuzetka treba stvarno NAHVALITI maksimalno.

    Ja ne znam zašto su svi bili odustali od komentarisanja dok je trajala dvogodišnja FB faza ovog foruma. Sa pravim imenom izgleda mnogima ide teže,a iza toga se krije da ne mogu ovde svašta nešto pričati i lupetati. Ništa drugo.

    Redakcija je uvidela da je stranica bila PUKLA skroz, kao kokica, te izvukla pouku da dalje tako ne mogu nastaviti.Nit imaju za koga pisati , niti se truditi.Džaba sve kao da nema odaziva s druge strane. To je bila kardinalna greška, bez obzira čak i na neka naša međusobna prepucavanja.

    I evo vas, sa nikad boljom stranicom tj kapacitetom i mogućnostima koje ona pruža.

    Za početak ja ću vam dati u duhu ocena na fakultetu jednu vrlodobru ocenu (8) osam.

    Horvatu preporučujem da se kao i na forumu , u komentarima na stranici postavi opcija IZBRIŠI ili ISPRAVI. To je prosto greh.To mora da se ubaci. Ne gledamo svi u tastuturu tako dobro dok kucamo, valja se nekada samo ispraviti i samokorigovati u svakom smislu. Pa to uzmite u razmatranje, ako je moguće.

    Na članove apelujem da se okuraže i počnu zaboga koristi i FORUM i chat temu ! To je sve napravljeno za NAS.

    Vas pet mi je poslalao zahtev za prijateljstvo. Ja sam to prihvatio. OK.
    Oni kojima ja nekim svojim komentarima "smetam" preporučujem da se NAVIKNU na to, ili jednostavno ignorišu i žmure. to im je najbolja opcija, to i ja radim. Takođe meni je sledeće godine mal ijubilej ovde, 10 godina, ako računamo i dve godine ne komentarisanja 🙂
    Ako neko baš hoće da se svađa, preporučujem mu da pre nego što mi se obrati prvi put drsko i bezobrazno da porazmisli ili pokuša da to prvo uradi na PP, da ne kontaminira javni prostor. Ako to već neko ne želi da ispoštuje, onda nek bude spreman na svaku vrste polemike, koja zna da bude brutalna, ali potrudiću se da bude u granicama koje sigurno mogu povrediti te i takve neke osobice, ali da to sve skupa nema vulgarnu osnovu. Vrlo je bitno znati da ja nikog ne diram prvi niti direktno provociram. A to što neke provicira moj stav o nekoj prsmi il inekoj temi i slično , e to je već njegov problem.

    Mnogo je registrovanih ovde zaista za krtko vreme, ali dve godine nekomentarisanja je doprinelo da ova sezona nije nadmašila sezone pred uvođenje FB komentara. Tada je znalo biti na pojednima temam preko 200 i više komentara.

    Nadam se da će registrovani umesto razgledanja ove stranice i blejanja , početi slobodnije da komentarišu. Takođe očekujem pravu ekspolziju komentara slkwedeće godine. Pogotovo ak ose CRO i BIH vrate na esc ili bar jedna od te dve !!!

    Svima sve najbolje do sledeće sezone i da se pojave SVI ovde već u Decembru sa prvim lokalnim izborima pesama za esc 2016…

    Odjava !

    S.G.

  5. Insomnia — 26. svibnja 2015. u 16:25

    urednicima ovog portala sve pohvale za uloženi trud, svaka vam čast, zaista ste se potrudili.Bio je užitak čitati sve što se pisali..sljedeće godine Hrvatska ide na Eurosong!!:)pozzz

  6. bheurosong — 26. svibnja 2015. u 15:55

    Zaista pouzdane informacije, najprovjerenije i odlično čitaocima servirane. Sve ste bolji i bolji. Iskrene čestititke. 🙂

  7. SwedenEurovisionFan — 26. svibnja 2015. u 15:17

    Sve pohvale, apsolutno se najbolji u čitavoj regiji 🙂
    A sada možete ići na i više nego zasluženi godišnji 😀

  8. lac_maj — 26. svibnja 2015. u 14:39

    odlični ste 🙂

  9. stMarko — 26. svibnja 2015. u 14:19

    Sve pohvale, sjajno radite svoj posao 🙂

  10. albamolda — 26. svibnja 2015. u 13:48

    Hvala što ste nam omogućili najbolje praćenje eurosonga ikad! Čestitke svima i želim vam dugo toplo ljeto 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?