Tko će voditi Eurosong 2016.? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tko će voditi Eurosong 2016.?

  4 min za čitanje   4 komentara

Nakon što smo ove godine imali sveukupno četiri voditeljice, od kojih je jedino Conchita Wurst iz green rooma zaslužila prolaznu ocjenu, red bi bio vidjeti tko bi mogao voditi iduće godine. Zanimljivo, iako je tek završio 60. Eurosong i to pobjedom Šveđanina Månsa Zelmerlöwa, kladionice su već krenule s okladama tko bi mogao naslijediti Conchitu, Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler i Arabellu Kiesbauer, pa bi bio red predstaviti i moguće kandidate.

Måns tijekom proglašenja finalistice Anne Bergendahl. (Tumblr)

Zasad prema Unibetu, najviše novaca (kvota je 2.00) ulaže se upravo na pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga Månsa Zelmerlöwa, koji u rodnoj Švedskoj ima i voditeljsko iskustvo. Godine 2010. zajedno s Dolphom Lundgrenom i Christine Meltzer vodio je Melodifestivalen 2010., koji je ostao upamćen kao posljednji MF sa starim sistemom glasovanja publike (11-22-44-66-88-110-132) i posljednjim korištenjem regionalnih žirija, a pobjednica tog izdanja kao jedina švedska predstavnica koja nije ušla u finale Eurosonga. Moramo li reći što se dogodilo s Melodifestivalenom i Švedskom na Eurosongu nakon što se Anna Bergendahl nije plasirala u finale u finale Osla?

Uz Melodifestivalen, od 2011. do 2013. je vodio ljetni festival Allsång på Skansen, a upravo za njegovog voditeljskog mandata je festival imao visoke postotke gledanosti. Jedan od minusa mu je, kako on tvrdi, ne baš najbolje znanje francuskog jezika, iako je na Allsång på Skansen 2010. izveo pjesmu na francuskom jeziku i ganuo publiku.

https://41.media.tumblr.com/ab52c23c0a2c7882b897df2afab2e29a/tumblr_mmu0tiL1jz1qdtrjvo1_540.png
Hoće li Petra dobiti priliku voditi svoj drugi Eurosong u karijeri? (Tumblr)

Druga najveća kandidatkinja za vođenje Eurosonga, uz kvotu 2.50, već ima iskustvo vođenja Eurosonga. Riječ je o 45-godišnjoj komičarki i voditeljici Petri Mede, koja je bila jedina voditeljica Eurosonga 2013. i prema mišljenju mnogih, odradila posao sjajno. Također, 2009. godine je vodila Melodifestivalen za kojeg je također dobila velike pohvale, a ove godine dobila je zadatak zajedno s Grahamom Nortonom voditi emisiju s najvećim hitovima s Eurosonga. U slučaju da opet dobije priliku voditi Eurosong, pridružit će se ne tako dugoj listi višestrukih eurovizijskih voditelja na kojoj su samo Francuskinja Jacqueline Joubert (1959. i 1961.) i Britanka Katie Boyle (1960., 1963., 1968. i 1974.). Svakako, bio bi jedan od podviga za eurovizijske anale.

http://www.politism.se/content/uploads/2015/02/Sanna-Melodifestivalen-14-feb-2.gif
Hoće li Sanna voditi Eurosong samo godinu dana nakon Melodifestivalena? (Politism.se)

Malo iznenađujuće, a trećem mjestu s kvotom 4.50 nalazi se pjevačica Sanna Nielsen, koja je tek ove godine imala svoj prvi voditeljski posao i to vodeći Melodifestivalen zajedno s komičarem Robinom Paulssonom, a prije nekoliko dana je komentirala Eurosong za SVT. No njezinu spontanost i jako dobro odrađen posao, što je rezultiralo i porastom gledanosti MF-a u odnosu na prošlu godinu, očito su primijetili i kladioničari. Samo trebamo provjeriti zna li Sanna pričati francuski…

Gina, Petra i Danny tijekom četvrtog polufinala MF-a 2013. godine. (Tumblr)

Na četvrtom mjestu, s kvotom 5.00, nalazi se 25-godišnja voditeljica, bloggerica i komičarka palestinskog porijekla Gina Dirawi. Ona nam je poznata po tome što je dvije godine zaredom vodila Melodifestivalen i to 2012. (zajedno s Helenom Bergström i Sarah Dawn Finer) i 2013. (na kojem joj je društvo pravio pjevač Danny Saucedo). Istih godina dobila je nagradu za najbolju voditeljicu, a 2014. godine je vodila švedsku verziju nagrada Grammy.

http://www.politism.se/content/uploads/2015/03/Melodifestivalen-Orebro-Robin.gif
Zlatanov imitator kao voditelj Eurosonga? (Politism.se)

Krug prvih petero kandidata s kvotom 6.00 zatvara 32-godišnji komičar i voditelj Robin Paulsson, koji je ove godine vodio Melodifestivalen zajedno s prije spomenutom Sannom Nielsen, a inače je poznat kao imitator švedskog nogometnog brenda Zlatana Ibrahimovića. Zanimljivo bi bilo popratiti hoće li mu se, u slučaju da bude odabran kao voditelj, pridružiti i njegova “partnerica u zločinu” iz talk-showa Robin Filippa Bark, inače alter ego Sissele Benn, koja se javljala iz green rooma ovogodišnjeg Melodifestivalena. Zanimljivo, Filippa uopće nije navedena na kladionicama.

http://www.politism.se/content/uploads/2015/03/Mello-Mans-Bark.gif
Sve bi žene htjele biti na mjestu Filippe Bark. (Politism.se)

Krug prvih desetero po kladionicama još možemo susresti Sarah Dawn Finer (12.50), Shirley Clamp (15.00), Jessica Almenäs (20.00), David Hellenius (20.00) i Charlotte Perrelli (25.00). Najmanje šanse, prema mišljenju kladioničara, imaju reper Markoolio (150.00), Adam Alsing (150.00), Carola Häggkvist (100.00) i Anders Lundin (100.00), koji je već vodio Eurosong i to sada već davne 2000. godine. Hoće li kladioničari pogoditi voditelja, voditeljicu ili voditelje idućeg Eurosong, saznat ćemo najvjerojatnije ili krajem 2015. ili početkom 2016. godine. Dotad – čekamo datum objave jednog od švedskih gradova koji će ugostiti idući Eurosong.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Den Vilda — 28. svibnja 2015. u 23:45

    Isto se slažem da Petra Mede ili netko od profesionalnih voditelja vodi Eurosong. Pjevači su za pjevanje, voditelji za vođenje.

  2. Lahor — 28. svibnja 2015. u 23:42

    @danny neeee! petra je skroz OK kao voditelj, ali je taj Eurosong 2013. bio nekako tih, čudan… treba nam barem dvoje voditelja. ja sam za sličnu varijantu voditelja kao na Melodifestivalenu 2015. Sanna i onaj momak nisu bili loši.

  3. Danny — 28. svibnja 2015. u 15:34

    Ja bi bio najsretniji kad bi Petra Mede opet sama vodila ESC. Ma nju bi EBU trebao zaposliti da vodi svaki ESC.

    Na sam spomen Filippe Bark na kraju teksta okrenuo mi se želudac. To je nešto negledljivo, neslušljivo i nezanimljivo te jako naporno.

  4. SwedenEurovisionFan — 28. svibnja 2015. u 15:33

    Ja bih da vode Sanna Nielsen i Mans Zelmerlow 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?