Kako Tajči gleda na tri prvoplasirane pjesme 60. Eurosonga? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Kako Tajči gleda na tri prvoplasirane pjesme 60. Eurosonga?

  2 min za čitanje   4 komentara

Jugoslavenska predstavnica TV Zagreba na Eurosongu 1990.godine Tatiana Tajči Cameron, dan nakon ovogodišnjeg finala Eurosonga u Beču objavila je na svojem Facebook profilu status u kojem je iznijela svoje impresije triju prvoplasiranih pjesama.

Istaknula je kako joj se tema ovogodišnjeg Eurosonga Building bridges iznimno svidjela, a ponajviše se očitala u sudjelovanju Australije te su se više nego ikada dosad povezivali različiti ljudi sa različitih strana. Za nju su sve tri pjesme pune inspiracije koje su odgovorile na zadanu temu, a to je da su “izvedene sa istinskom ljubavlju za čovječanstvo i vjerom u bolji svijet koji zajedno gradimo”. Uz to, dala je kratak osvrt na svaku pojedinu izvedbu pjesmu.

Pobjednička pjesma Heroes Šveđanina Månsa Zelmerlöwa za nju nosi poruku buđenja citirajući drugu strofu. Smatra da je scenskim nastupom upotpunio samu pjesmu i time stvorio jednu posebnu čaroliju.

Za drugoplasiranu Ruskinju Polinu Gagarinu i njenu pjesmu A Million Voices imala je više riječi hvale. Trenutak u kojem Polina plače tijekom nastupa i zahvaljuje se publici kroz suze, navela je kao najjači i najemotivniji tijekom cijelog ovogodišnjeg natjecanja. Za pjevanje pjesme o miru i ponovnom početku kada istodobno “predstavljaš zemlju čije se vođe ne slažu s tim”, treba imati mnogo hrabrosti i junački istupiti. Tajči vjeruje da je upravo to cilj umjetnosti – da donosi mir i ispravlja pogreške političara.

Talijane iz trija Il Volo i njihovu Grande Amore okarakterizirala je kao pjesmu koju će najviše slušati jer govori samo o čistoj i strastvenoj ljubavi. Ono što je pjesmu uzdiglo jest talijanski jezik koji obogaćuje svaku riječ i belcanto pjevanje trojice sjajnih glazbenika.

Na kraju je najavila da će objaviti komentare na još pjesama te potaknula svoje čitatelje da poslušaju sve navedene pjesme.

Pripremila Anita Fiket

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Den Vilda — 28. svibnja 2015. u 23:47

    Slažem se s tobom Lahore!

  2. Lahor — 28. svibnja 2015. u 23:30

    "hajde da ludujemo" je definitivno najpopularnija ESC pjesma na ovim područjima ikada! kako je tajči samo rasturila 🙂 drago mi pročitati ovako fin tekst o njoj i nadam se da će i ubuduće pisati svoje dojmove o Eurosongu. sve pohvale!

  3. Danny — 28. svibnja 2015. u 15:28

    Ahaha bitno da se ona na FB-u buni kako joj se krivo preveo tekst koji je objavila na svom zidu. De koga briga, sviđaju ti se sve tri pjesme i ok.

  4. Hrvatski Španjolac — 28. svibnja 2015. u 15:09

    Lijepo je da se prijašnji sudionici Eurosonga još čak 25 godina poslije zanimaju za festival. To jako puno govori o bezvremenosti istoga

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?