S druge strane ekrana: Estonija – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Estonija

  3 min za čitanje   10 komentara

Zemlja: Estonija

Izvođač: Elina Born & Stig Rästa

Naziv pjesme: Goodbye to Yesterday

Plasman: 7. mjesto u finalu, 106 bodova


Zanimljivosti o Estoniji na Eurosongu 2015.:

  • Estonija svake treće godine ostvari TOP 10 plasman na Eurosongu (zamalo i isti plasman!) – bili su šesti 2009. i 2012. godine, a ovaj put završavaju na sedmom mjestu.
  • Elini su potekle suze na nastupu tijekom zadnjeg refrena.
  • Po prvi put u povijesti Eurosonga događa se da jedan član dueta napusti scenu prije završetka nastupa.

AJDIN: Svaka čast Stigu, ali Elina je bila zvijezda nastupa! Kakav stav, pogled, izrazi lica… Najefektniji trenutak je definitivno njena dramatična, atraktivna, a u isto vrijeme i šarmantna šetnja ka prednjem dijelu scene. Estonci su orginalnošću, napetom izvedbom i nevjerojatnom međusobnom kemijom uspjeli pobjeći od bilo kakve usporedbe s prošlogodišnjim nizozemskim predstavnicima.
Ukupni dojam:


BOJAN: Složit ću se sa svim što je Ajdin napisao. Zaista jedan originalan nastup smo dobili ove godine od Estonaca. Pogotovo taj Elinin dramatični “ulazak” na scenu i cijela scenografija mi je fantastična, još uz to njihova perfektna kemija doprinela je učinkovitosti cijelog nastupa. Po meni, trebali su još malo više da budu rangirani na tablici, ali nije ni ovo toliko loš rezultat. Za kraj, rado ću se vraćati da gledam ovaj nastup i slušam ovu pjesmu.
Ukupni dojam:


FARUK: Estoncima se svakako treba odati priznanje za originalan nastup. Imitacija igre sjenki je nešto po čemu ću ja pamtiti ovu pjesmu. Ono što mi se nije svidjelo je čudno kadriranje. Kao da je bio cilj da se stvori neka intimna atmosfera, ali je zapelo na realizaciji, tako da je u konačnici to bila samo grupa vrlo neobičnih kutova snimanja. Sve pohvale za glumački pristup nastupu. Pogotovo kod Eline. No, ni dekolte nije za otpisati. Sve u svemu, vrlo solidno.
Ukupni dojam:


IVAN: Kada su počele cijele histerije i pohvale na estonsku pjesmu, moram priznati da to nisam baš shvaćao. Daleko od toga da mi nije bila dobra pjesma, ali toliku euforiju ipak nisam dijelio. Međutim, sjajnim nastupom i odličnom režijom na inače loše izrežiranom Eurosongu pobrali su moje simpatije i u prvom polufinalu, uz još dvije zemlje te večeri, oduševili. Njihova međusobna energija posebno plijeni pažnju, zbog čega nisam odvajao pogled te tri minute od ekrana.
Ukupni dojam:


LUNA: Hjao, opet moram komentirati. Postat ću dosadnija od papagaja. Ili od “vrlih” komentatora koji smatraju da su Talijani trebali pobijediti. No dobro, što mogu sad… Iako mi je Estonija bila treći favorit za pobjedu ove godine, moram priznati da mi je dojam malo splasnuo nakon njihovih nastupa. Iako je pozadina bila efektna, nisam osjećala neku kemiju između njih dvoje, čak ni kad je Elina pustila suzu. Priznajem – bolji mi je bio nastup na Eesti Laulu. I zato ovaj “neutralko” ispod.
Ukupni dojam: neutral

anketa 305

Ocijenite nastup Estonije:

Ukupno glasova: 128

  • 5 [87 / 68%]
  • 4 [30 / 23%]
  • 3 [10 / 8%]
  • 1 [1 / 1%]
  • 2 [0 / 0%]

Dodatni zabavni detalj

http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aArzv2E_700b.jpg
“Hvala vam što me opuštate dok traje Eurosong. Ja sam jedan od sudionika” – objavio je Stig na popularnom 9gag.com. Zaprimio je preko 50 000 lajkova, što ovu objavu svrstava u najpopularnije.

Sutra: Australija

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava10

  1. Vlatko — 28. srpnja 2015. u 23:26

    za mene 2 mjesto.

  2. Hrvatski Španjolac — 17. lipnja 2015. u 17:10

    Jako efektan intimistički nastup: topli glasovi, ODLIČNA interpretacija (pogotovo se Elinine strane), osjećala se kemija mežu njih dvoje i dramatičan kraj. Lijepo odrađeno

  3. endlessly — 16. lipnja 2015. u 11:42

    Imamo samo jednu malu zamjerku. Možda bi emotikoni za najbolji ukupni dojam trebali bili zeleni, jer nekako više odaju osjećaj radosti. 😀

  4. Den Vilda — 16. lipnja 2015. u 01:14

    Slažem se s većinom komentatora, da je nastup bio odličan, njihov glas, izgled i kemija…ali mislim da je glavni problem Estonije to što pjesma u cjelini nije dovoljno upečatljiva i zato mislim da je ovo jedno zasluženo 7. mjesto.

  5. SwedenEurovisionFan — 16. lipnja 2015. u 00:08

    Njih dvoje su stvarno zaslužili plasman u Top3!
    Jednom rječju bili su odlični! Vokalno super, scenski nastup genijalno osmišljen. Stig jedan od boljih pjevača i svirača gitare u Europi, a Elina ima sjajan glas, drugi najbolji ženski po mome mišljenju na ovogodišnjem Eurosongu!
    Sve u svemu, Estonci – ČISTA PETICA! 🙂

  6. Dinko — 15. lipnja 2015. u 21:57

    Još uvijek ne mogu preboljeti što nisu plasirani u Top 3!

  7. dobric — 15. lipnja 2015. u 20:36

    Ovo je bio savrsen nastup za savrsenu pesmu 🙂 Efekat sa senkama je odlican. Najlepsi muskarac i najlepsa zena na ovogodisnjem Eurosongu sa odlicnom energijom. Sve zacinjeno Elininim suzama pred kraj pesme, tako iskrenim i neocekivanim. Pure emotion. Odlicno odradjen posao. Bravo.

  8. Ajdin Mehić — 15. lipnja 2015. u 20:28

    @lahor

    Hvala vam na komentaru. Redoslijed analiza je napravljen žrijebom.

    Nadamo se da ćete biti s nama kroz narednih 40 dana i pisati svoja razmišljanja.

    Srdačan pozdrav.

  9. lac_maj — 15. lipnja 2015. u 20:22

    odlični!

  10. Lahor — 15. lipnja 2015. u 20:11

    slažem se s Farukom, bilo je awkward trenutaka na ekranu. posljednji dio pjesme je čudno snimljen a vrlo vjerojatno da se prikrije Stigov odlazak za scene. moj dojam o ovoj pjesmi se uspio čak i popraviti nakon što sam vidio njihov nastup u polufinalu.

    sve pohvale za ovaj projekt! i baš me zanima koji redoslijed zemalja je u pitanju – skroz slučajan ili ima neki pattern ?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?