S druge strane ekrana: Azerbajdžan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Azerbajdžan

  4 min za čitanje   5 komentara

Zemlja: Azerbajdžan

Izvođač: Elnur Hüseynov

Naziv pjesme: Hour of the Wolf

Plasman: 12. mjesto u finalu, 49 bodova


Zanimljivosti o Azerbajdžanu na Eurosongu 2015.:

  • Elnur je prvi povratnik predstavnik Azerbajdžana na Eurosongu. Predstavljao ih je 2008. godine i osvojio 8. mjesto. Ove godine osvaja 12. mjesto, no imao je gotovo stotinu bodova manje negoli u prvom pokušaju.
  • Azerbajdžan ove godine ostvaruje svoj najgori plasman u polufinalu: 10. mjesto. Zanimljivo, od sedam nastupa u polufinalima Eurosonga, čak su tri puta završili kao drugoplasirani, a jednom su i pobijedili (2013. godine).
  • Ove godine Azeri po prvi put ne koriste rekvizite ili pirotehniku u svom nastupu na Eurosongu. Na sceni su bili samo Elnur i plesači.

AJDIN: Za jednu od meni najdražih pjesama osmišljen je jedan od najlošijih nastupa. Dakle, ovo mi je najveće razočarenje ovogodišnjeg Eurosonga! Nakon solidne uvodne dionice, kada Elnur i prateći vokali svojim glasovima oponašavaju vukove, doslovno kreće uništavanje ove divne pjesmice. Elnur ima snažan glas i zaista može pjevati, ali ovo nije bilo ni blizu studijske verzije. On kao da nije ni slušao svoju pjesmu na CD-u s obzirom da se u pojedinim dijelovima izvedbe gubi ritam i ništa ne štima s načinom na koji pjeva. Koreografija je bila zbunjujuća, na trenutke i komična. Jedina dobra stvar koja je proizašla iz svega toga jeste činjenica da i Azerbajdžan, zemlja koja inače ostvaruje odlične plasmane na Eurosongu, već drugu godinu zaredom ne osvaja značajan broj bodova, a sve uglavnom zbog neuvjerljivih nastupa. Želim da se dogodine vrate staroj slavi, a do tada…
Ukupni dojam: minus


BOJAN: Za ovako dobru pjesmu ovo je bio pomalo loš nastup. Koreografija plesača imala je smisla jedino koreografu, koji je vjerojatno htio prikazati kako Azeri znaju plesati. Uspio je u tome, jedini problem je što ona nema veze s pjesmom. Pobjednik The Voicea bi morao imati mnogo bolju vokalnu interpretaciju.
Ukupni dojam: neutral


FARUK: Stravično loš pokušaj da se proizvede neka silna umjetnost završio je tako što polugoli plesači reinkarniraju najteže položaje iz Twistera. Sve je izgledalo kao da je u pitanju neka proba. Osim Elnurovog glasa. On je zvučao kao da pjeva na detektoru laži – nesigurno, blijedo i bez ikakve emocije.
Ukupni dojam: minus


IVAN: Apsolutno se slažem s kolegama. Očekivanja za dobru pjesmu bila su velika, a dobili smo dosta blijedu i dosadnu prezentaciju pjesme.
Ukupni dojam: neutral


LUNA: Morala sam ponovno pogledati nastup jer sam u Beču stajala i snimala azerbajdžanske navijače u press-centru koji su ga nadglasali. I šokirala sam se. O tom-potom što sam već par puta naglas pitala koji vrag rade plesači koji su više smetali nego što su pripomogli, no što se dogodilo s Elnurovim glasom?! Je li se on napio koju minutu prije nastupa? Još je prvi dio pjesme dobro otpjevao, ali drugi dio… kao da je pobijedio u Ne zaboravi stihove, a ne u The Voiceu. Samo zbog pozadine, a donekle i ljubavi prema ovoj pjesmi, neću dati “tužnića”.
Ukupni dojam: neutral

anketa 318

Ocijenite nastup Azerbajdžana:

Ukupno glasova: 67

  • 3 [20 / 30%]
  • 2 [17 / 25%]
  • 1 [14 / 21%]
  • 5 [9 / 13%]
  • 4 [7 / 10%]

Dodatni zabavni detalj

Pogledajte kako je azerbajdžanski spiker pročitao glasove svoje zemlje. Je li i vama on dramatično dosadan, kao što je bio Duški? Komentatorica RTS-a je objasnila kako nije u redu što pojedini spikeri oduzimaju toliko vremena u prijenosu uživo i da bi svoj posao trebali obaviti brže i efektnije.

Volimo Dušku i volimo ovaj “meme”

https://www.youtube.com/watch?v=xz5ZGmVE6-o

Sutra: Njemačka

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Vlatko — 28. srpnja 2015. u 23:22

    26 mjesto za mene

  2. Lahor — 28. lipnja 2015. u 13:20

    Elnur je razočarao. moguće da je i @ivancavarswe upravu, možda su pjesmu napucali u studijskoj verziji i jednostavno je to bilo nemoguće izvesti jednako dobro uživo. u svakom slučaju, Azerbajdžan drugu godinu zaredom uveliko razočarava. amaterski im djeluju skorašnji nastupi kad se usporede s onima za "always", "drip drop", "running scared, "hold me" …

  3. Den Vilda — 27. lipnja 2015. u 22:48

    U potpunosti se ostvarilo ono što sam pretpostavljao (i bojao se) da hoće, a to je da sam puno prije čuo Elnura kako uživo pjeva svoju pjesmu i da to nije ni blizu studijske verzije. Mislim da čak nije problem toliko u njemu, nego da je uživo jednostavno nemoguće postići onakvu intonaciju i čistoću glasa (svake godine imamo par pjesama koje imaju sličan problem). Da se razumijemo, kad bi se ocjenjivale samo studijske verzije pjesama, Azerbajdžan je definitivno u TOP10, pa i u TOP5, ali s obzirom na izvedbu uživo predobro je prošao (i to samo zahvaljujući susjedima i darežljivim Česima). Ovakva izvedba apsloutno nije zaslužila bolji plasman od 20. mjesta.

  4. dobric — 27. lipnja 2015. u 21:11

    Mnogo volim ovu pesmu i zato mi je baš krivo što nije imala bolji nastup. Pozadina na LED ekranima je bila lepa, ali koreografija, a pogotovo režija, je delovala konfuzno. Na žalost, nisu uspeli da prenesu emociju koju koju ova pesma nosi.

  5. Thormaster — 27. lipnja 2015. u 20:31

    S odmakom moram reći da mi je ova stvar jedna od dražih ove godine, a ujedno i najveće razočaranje za nastup uživo!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?