S druge strane ekrana: Portugal – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Portugal

  2 min za čitanje   6 komentara

Zemlja: Portugal

Izvođač: Leonor Andrade

Naziv pjesme: Há Um Mar Que Nos Separa

Plasman: 14. mjesto u polufinalu, 19 bodova


Zanimljivosti:

  • Portugal je posljednji put ostvario TOP 10 plasman na Eurosongu 1996. godine. Tada su bili šestoplasirani, što im je najveći uspjeh u 48 godina sudjelovanja na natjecanju.
  • Ovogodišnjim ispadanjem u polufinalu nastavljaju loš niz rezultata na Eurosongu: posljednji put su se kvalificirali u finale 2010. godine.
  • Portugal voli slati pjevačice na Eurosong. Posljednji put su bili predstavljeni isključivo muškim izvođačima sada već davne 2001. godine, kada ih je predstavljao boy bend.

AJDIN: Minimalistički i sladak nastup – nekako baš po mom ukusu. Kamera voli Leonoru, a pomogao je i ventilator. Ukratko, ovim nastupom je izvukla maksimum iz ove nekompetitivne pjesmice.
Ukupni dojam: plus


BOJAN: Složio bih se s kolegama da je ovo zaista bio jedan simpatičan nastup i da se Leonor maksimalno potrudila i svojom karizmatičnošću izvukla najbolje iz pjesme. No, to i dalje nije bilo dovoljno za neki uspjeh, jer sama pjesma nije imala neki potencijal. Više sreće sljedeće godine i želim im da konačno prođu u finale.
Ukupni dojam: neutral


FARUK: Ne može se reći da Portugalci nisu imali šarmantan i simpatičan nastup. Nekako je sve imalo vrlo izraženu crtu glamura. Uz to, čak je i Leonorina izvedba bila za pohvalu. Međutim, opet je pjesma, koja je neopisivo dosadna, pokvarila sve šanse za bolji plasman.
Ukupni dojam: neutral


IVAN: Sve skupa meni je ovo jako simpatično. No daleko je to od nečega što bi privuklo širu masu da je zapazi i glasa za nju.
Ukupni dojam: neutral


LUNA: Čak ni Leonorina karizma i nastup nisu mogli izvući ovu pjesmu koja zvuči kao demo iz 1990-ih godina. Možda bi bilo najbolje citirati Marinovu zadnju rečenicu za Ujedinjeno Kraljevstvo 2009. godine.
Ukupni dojam: minus

anketa 325

Ocijenite nastup Portugala:

Ukupno glasova: 58

  • 3 [18 / 31%]
  • 5 [14 / 24%]
  • 2 [11 / 19%]
  • 4 [10 / 17%]
  • 1 [5 / 9%]

Dodatni zabavni detalj

Portugalka je favorizirala talijanske predstavnike na Eurosongu. Pogledajte i njihovu zajedničku fotku iz bečke arene.

Izvor: Facebook.com

Sutra: Rusija

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Den Vilda — 4. srpnja 2015. u 00:52

    Dinko,
    dijelim mišljenje s tobom. Iako je jasno od početka bilo da Portugal neće vidjeti finale i koliko god ova pjesma bila puna nedostataka, ima neku čudnu energiju koja me stalno privlači. Leonor je sjajno interpretira, baš kao da je pisana za nju. Ovo nije pjesma za Eurosong, ali opet mi je drago što je bila njegov dio. I ja isto želim da Portugal dogodine pošalje pjesmu koja će ući u veliko finale.

  2. Lahor — 3. srpnja 2015. u 23:19

    @danielerhardt nije da ih je samo Portugal zaboravio. nadobijali su se Španjolci nula ove godine 🙂 živiš zastalno tamo? koji grad je u pitanju (ako smijemo znati)?

  3. Lahor — 3. srpnja 2015. u 23:14

    Portugal je bio dosta dobar 2008. i 2009. godine i pomislio sam da ih je krenulo. ali onda su se vratili starom običaju. šalju nebitne pjesme, kao da nemaju volje i kao da ni ne žele pobijediti. kako stvari stoje, načekat ćemo se još mi puno da vidimo prvu portugalsku pobjedu na Eurosongu …

    u principu mi je ova njihova djevojka iz Beča bila simpatična, ali pjesma je tipa one koja postoji tek tako da popuni album.

  4. dobric — 2. srpnja 2015. u 22:13

    Leonor je lepa i trudi se ali pesma je toliko dosadna i naporna da nikakav nastup ne bi pomogao.

  5. Dinko — 2. srpnja 2015. u 22:12

    Iako sam znao da je Portugal i ove godine daleko od finala, jednostavno obožavam slušati ovu pjesmu i za mene je među deset najboljih u drugom polufinalu.

  6. Hrvatski Španjolac — 2. srpnja 2015. u 20:48

    Moram se složiti sa većinom mišljenja. Nastup je izvukao maksimum iz ove monotone, prilično slabe pjesme. Leonor je to odradila sa puno energije, sa drugom pjesmom bi bila bolje prošla. Usput, ovdje u Španjolskoj su se svi naprosto uvrijedili kad im Portugal nije dao 12 bodova. Nadajmo se više sreće oboma zemljama dogodine

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?