MF2016. - kompletiran popis finalista – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

MF2016. – kompletiran popis finalista

  1 min za čitanje   30 komentara

Grad Halmstad po prvi puta u svojoj povijesti ugostio je karavanu švedskog predizbora za Eurosong Melodifestivalen, točnije fazu natjecanja zvanu Andra Chansen, preko koje su trećeplasirani i čevrtoplasirani iz polufinala dobili još jednu šansu za izboriti finale. U četiri duela pobjedu su izborili Panetoz, SaRaha, Boris René i Samir & Viktor.

Odmah je pročitan i redoslijed nastupa u finalu, koji izgleda ovako:

  1. Panetoz – Håll om mig hårt
  2. Lisa Ajax – My Heart Wants Me Dead
  3. David Lindgren – We are your tomorrow
  4. SaRaha – Kizunguzungu
  5. Oscar Zia – Human
  6. Ace Wilder – Don’t worry
  7. Robin Bengtsson – Constellation Prize
  8. Molly Sandén – Youniverse
  9. Boris René – Put your love on me
  10. Frans – If I were sorry
  11. Wiktoria – Save me
  12. Samir & Viktor – Bada Nakna

Inače, u ovoj emisiji opet je oboren rekord u broju glasova. Zahvaljujući aplikaciji, pristiglo je preko šest milijuna glasova.

anketa 399

Tko treba predstavljati domaćina u "Globenu"?

Ukupno glasova: 373

  • Ace Wilder - Don't worry [68 / 18%]
  • Molly Sandén - Youniverse [59 / 16%]
  • Robin Bengtsson - Constellation Prize [49 / 13%]
  • Oscar Zia – Human [44 / 12%]
  • Frans - If I were sorry [43 / 12%]
  • Samir & Viktor - Bada Nakna [32 / 9%]
  • Wiktoria - Save me [22 / 6%]
  • SaRaha - Kizunguzungu [20 / 5%]
  • Lisa Ajax – My Heart Wants Me Dead [17 / 5%]
  • David Lindgren – We are your tomorrow [7 / 2%]
  • Boris René - Put your love on me [7 / 2%]
  • Panetoz – Håll om mig hårt [5 / 1%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava30

  1. Etymon — 7. ožujka 2016. u 16:32

    ispale i isa i molly haha
    kuda ide ovaj svijet xd
    nadam se pobjedi oscara ili wiktorie
    bumo vidli

  2. endlessly — 6. ožujka 2016. u 11:48

    Ne bih ja rekao ni 50%. Ako Oscar bude isao, definitivno ce imati jedan od najboljih nastupa, a i po kvaliteti Ruska pjesma nije nista bolja, ona je jedino isproducirana do bola za esc. Uostalom da sacekamo finale mf. :/

  3. Kosmopolj — 6. ožujka 2016. u 10:41

    Prošla su davno vremena kad je domačin mogao da pobedi uzastopno .U novoj eri to je tako teško izvodljivo , da je bolje reći nemoguće.
    Oskar Zia ima sjajnu pesmu , to sam rekao , ali je ona za Rusku pesmu tek ni celih 50 % od kapaciteta za pobedu. Bez ikakvog dvomljenja. Mogao bi da bude negde 4 ili 5 maksimalno …

  4. endlessly — 6. ožujka 2016. u 10:33

    Ako budu htjeli biti bolji od Irske ili izjednacit se po pobjedama, mislim da bi Oscar Zia jedini mogao uci u borbu za odbranu naslova. A ako to ne budu zeljeli, poslat ce Fransa koji dominira na njihovim ljestvicama i decko ce moozda docepati se top 10 i to je to.

  5. Kosmopolj — 6. ožujka 2016. u 10:27

    E da i ovaj David… koji to on put pokušava da ode na esc ?… efekti već viđeni , pesma prosečna.
    Ovo sada nek mu bude poslednji put , kad već ne može nikad da dobaci sa pesmom …nek se pomiri sa tim.

  6. Kosmopolj — 6. ožujka 2016. u 09:45

    Evo ovako preslušao sam sve pesme sada prvi put ( izuzev Ace) , od čega njih nekoliko 2 puta.
    Odmah da kažem da ovde ni jedna , ali nijedna pesma nema ni približno kapacitet pobedničke . Ali ima par sasvim dobrih …

    Prvo što imam za reći da je neverovatno mnogo afro tonova ( haba haba , majmun bi da jede banana i tako taj rad ) , … i previše za jedan melodi festival u SWE. Nažalost to su sve lake pesmice , brojalice, radodajke i tako šarenilo kiča i opšteg nesklada i nekukusa , koji preovladava ove godine tamo . Pokretni Cirkus kruži Švedskom, mesecima.

    Međutim od tih afro-azijatskih pesmica , gde je taj etno motiv u njima primaran , izdvaja se ozbiljno samo jedna pesma, koja je školski primer kako uspešno treba primeniti etno motive s drugih kontinenata i uklopiti ih u aranžman za pesmu na escu…
    Naravno to je Lisa Ajax. Odlično sve izvedeno .Rado bi to video na escu .

    Ali , po meni najbolja pesma ubedljivo je onu koju peva Oskar Zia ( da čuli smo to na escu , ali rekao bi nedovoljno , a i ono što je perfektno treba stalno da se čuje, …to nikada ne smeta) !
    To je dakle najkompletnija kompozicija u ovoj ponudi od prvog do zadnjeg takta, od prvog do poslednje ispevanog tona. Momak na mestu , melodijski više nego na mestu …. čista desetka!
    Zato Šveđani treba da šalju njega, ako uopšte ove godine planiraju da uđu u top 7…jer sa nekim pesmama neće ni u top 10. To je potpuno sigurno.

    Treća pesma , koju bi izdvojio je od Fransa … meni se lično to ne dopada tako , ja te pesmice pričalice, ( sad će mali Perica nešto da vam odrecituje , dok ide instrumental ) , ne smtram pesmama doslovno ..nego tako … ono za atmosferu u nekom klubu …
    Ali ako hoće da se razlikuju ove godine, ( i da ih ne zanima plasman uopšte a kamoli u top 10) mogli bi Šveđani i njega da pošalju , mali je ovako šmekerica, naravno poenta je na tekstu ….ali avaaaaj koga boli Q…c u Evropi za tekst, kad ga 95% Evrope neće ni slušati ni razumeti …( tekst i reči su najnebitnija stvar u svakoj pesmi , izuzev ako neko ne bi pevao o nedozvoljenim stvarima ili bljuvotinama…a sve ostalo od reči i teksta u "redovnom postupku " je skoro pa nebitno .. tako je bilo i tako će uvek biti , što se tiče esca i uticaja teksta pesme na skor iste) …

    Robin…. frajer sa usnom harmonikom. Bleda pesma , melodija neubedljiva…ja bi njega poslao u Oklahomu , ko stvoren je da im ovo otepva 4 jula na dan nezavisnosti . To nije definitivno pesma za esc. S njim dakle ni u top 10 , ni pod raznorazno , ni u teorijima svih teorija.

    Ace ….teki poluplagijat…pokradene dve pesme najmanje… naravno sve legalno ..zna se ko broji taktove, ali ovo je prviše ali doslovno previše poznato Evropi , da bi to izazvalo efekat…jao gle kako riba vrti g_zicom a pesma ima strava ritam, Da ima , najbolji ali čiji ? Ako nju pošalju , gledaoce će se zabavati s njenim plesom u kutijima i efektima.. top 5 potpuno nemoguć. Mislim da i pored svega nju Šveđani slati neće.

    Svi ostali su NEBITNI ..i nemaju isto nikakvu šansu za top 10 ove godine.

  7. Josip — 6. ožujka 2016. u 04:29

    Drago mi je što je SaRaha u finalu, a ne ona dosada od pjesme koja ima samo dobar nastup. Frans sigurno pobjeđuje, osim ako mu internacionalni žiri kao Yohiu ne dodijeli (pre)malo bodova.

  8. Eurovision Kosovo/Kosovë — 6. ožujka 2016. u 03:25

    Najviše mi je drago zbog nezaboravne SaraHe i Kizunguzungu!!!! ??? Moj favorit su ona i Oscar!!

  9. IVANN — 6. ožujka 2016. u 02:03

    Mislim da će od ove godine doći i novi broj – 2. !!
    A ako ne taj onda jedan od ovih starih – 10.

  10. Diavolo — 6. ožujka 2016. u 02:01

    a već imam svoje favorite, al ću ih tek otkriti pred finale u subotu

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?