Poljska: Michał Szpak putuje u Stockholm – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Poljska: Michał Szpak putuje u Stockholm

  1 min za čitanje   74 komentara

Iznenađenje u Poljskoj! Iako je većina kladionica i fanova već unaprijed favoriziralo ovu srednjoeuropsku zemlju kao favorita za pobjedu na Eurosongu 2016., najviše zahvaljujući pjesmama Margaret Edyte Górniak, Poljaci su odlučili potpuno drugačije. Prije nekoliko trenutaka pobjedu na Krajowe Eliminacje 2016. odnio je treći favorit Michał Szpak, koji je odvojio 35,89% glasova! Drugo mjesto pripalo je Margaret s 24% glasova, dok je 18% glasova pripalo poljskoj predstavnici na Eurosongu 1994.

https://www.youtube.com/watch?v=txL8BYydmDM

Ovaj 25-godišnjak osebujnog izgleda još od šestog mjeseca 2015. godine se nametao kao glavni kandidat za predstavljanje Poljske na Eurosongu. To se intenziviralo zadnjih nekoliko dana kada su njegove reklame izgledale kao da su u pitanju izbori za parlament, a ne za Eurosong, kao što možemo vidjeti i na slici ispod.

Facebook

Podsjetimo, Poljska će nastupati u prvom dijelu drugog polufinala, koje je na rasporedu 12. svibnja.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava74

  1. Etymon — 14. ožujka 2016. u 00:17

    podsjeća me na ovaj hit iz filma "tulum" ::
    https://www.youtube.com/watch?v=OL2FazadHoQ

  2. Maja — 7. ožujka 2016. u 23:55

    Ovaj pjevač mi je sve draži i draži 😉

  3. Etymon — 7. ožujka 2016. u 16:29

    margaret je zbilja jadno iznijela pjesmu, da ima malo više karizme, možda bi i pobijedila kao i lena 2010.
    ponekad su i te dječje pjesmice nabrajalice ok
    edyta je dala savršenu vokalnu izvedbu, al to nie ja je nenadmašna .. kao i tornero
    pobjednik – BUAHAHA, jel se ovo netko šali
    goran karan na estrogenu, u kojeg je ušao duh daniela digesa, koma
    ne puštajte mi više ovaj užas ako boga znate
    hvala

  4. endlessly — 6. ožujka 2016. u 18:43

    Pjesma nije flopnula kako ste vi prizeljkivali nego je zavrsila na drugom mjestu. A i kako znamo da bi ostala u polufinalu da je prosla? Necu porediti Leninu pjesmu sa Margaretinom, ali ni ta pjesma nije zvucala kao za esc i live nastup i zavrsila je kao prva. Ne kazem da bi Margaret pobjedila, ali bi bila osvjezenje u Stokholmu. Uglavnom sta je tu je, na kraju ostaje samo jedna vise pjesma koja je trebala proci, a nije.:)

  5. Kosmopolj — 6. ožujka 2016. u 17:04

    @lukica

    u ovo mi je tako slatko ,
    jedino smo ja i ti ovu poljsku opančarku prozvali …

  6. Kosmopolj — 6. ožujka 2016. u 17:02

    @jacob

    ….sedi dole jedan 🙂

    dečec, ko te ne zna skupo bi te platil 🙂

  7. ⚡Flash⚡ — 6. ožujka 2016. u 17:00

    @endlessly pljuvao sam ja po toj pjesmi još puno prije nego što je doživjela flop koji sam rekao da ce doživjeti. Evo ponovio sam komentar ako ne vjerujes:

    "Nema sanse da Margaret – Cool me down, dobije u live showu, to je toliko isproducirano i jednostavno to nije pjesma za live, pogledao sam onaj link kada pjeva live i to je katastrofa, ona nije kapacitet za tu pjesmu, nema niti energiju, niti scenski nastup niti dovoljno glasa da nosi tu pjesmu. Ako ta pjesma i prođe na Eurosong, to je super, lako ce biti pomlacena i nece u finale niti stupiti.
    Svejedno imaju jako lijepih i dobrih pjesama, koje bi mogle jako dobro proci, s obzirom da je dosadašnja konkurencija osim 2,3 pjesme katastrofa.
    Michał Szpak – Color of Your Life- ali mislim da se pravi pobjednik poljskog izbora skriva ovdje, lik ima odlican glas onaj glas koji je ponekad na granici da pukne, pjesma je sama po sebi također jako lijepa, gudači u pratnji na sto se svi pale i moglo bi jako dobro proci.
    Mislim da koliko god mi se sviđala pjesma Cool me down ona neće proći i ne bi trebala proći s obzirom da su pjesme i izvođaci u konkurenciji s njom puno bolji i kvalitetniji, a ona je samo lijepi plagijat totalno amerikanizirani i nema nikakve veze s Poljskom."

  8. replayst — 6. ožujka 2016. u 16:37

    Po meni je šteta šta Margaret ne predstavlja Poljsku ove godine, međutim… u njenom je live nastupu falio "nastup". Pjesmu je doslovce otpjevala, skupila je kabele i pokupila se sa pozornice. Šteta… uz pravi angažman oko scenskog nastupa ovo bi odvelo Poljsku tamo gdje je i bila, na mjesto favorita ove godine… Pa nemože se napravit ovakva stvar, u maniru Rihanne, a na stage istrči djevojče bez imalo ukusa i scenskog pokreta… Margaret, drugi put se ugledati na Svetlanu Lobodu (Ukraina 2009).

  9. ❤Jacob❤ — 6. ožujka 2016. u 15:54

    Istina Ado, najlakše pljuvat kad pjesma na prodje 😀
    @kosmopolj ti mi se ne javljaj ahhahaha, ja i dalje volim tu Margaretinu pjesmu, ali ruku na srce žena nije imala dobar nastup i propustila priliku života nažalost kao i svi ostali Poljaci koji nisu glasali za nju. Sad neće ni u finale proć s ovim, a mogli su nju poslat, isklesala bi nastup do 5 mjeseca i bila bi sigurno u top 10

  10. BenjaminHasanic — 6. ožujka 2016. u 14:05

    Teško je pjevati i biti na wc šolji u njegovom slučaju. Natezanje neko, besmisleno. Zna on šta želi, ali ne zna kako da oblikuje sve to. Opet važi ona, pjesma bi bila dobra da neko drugi pjeva, mislim da bi ženski glas bolje prezentovao sve ovo, uz neke male korekcije.

  11. Eurosong.hr — 6. ožujka 2016. u 12:13

    Cijenjeni posjetitelji,
    Svjesni interesa cijele zajednice eurovizijskih fanova za pjesme koje se ovih dana odabiru diljem Europe, te potrebe da svi zajedno iznesemo svoje mišljenje o njima, a u interesu razvoja kvalitetnog i svrsishodnog dijaloga među našim posjetiteljima, skrećemo vam pozornost na sljedeće:
    -svi komentari u kojima se psuje ili se vrijeđa i provocira na bilo kojem, a pogotovo nacionalnom, političkom i vjerskom osnovu, bit će pobrisani, bez prethodne najave, u najkraćem mogućem roku.
    – svi oni čiji su komentari već obrisani zbog opetovanog kršenja pravila komentiranja smatraju se upozorenim, a u slučaju da se kršenje pravila nastavi morat ćemo iskoristiti i posljednju, i najmanje nam dragu opciju – trajnog udaljavanja sa stranice.
    Još jedanput vas molimo da svoje rječnike prilagodite tako da ne vrijeđaju nikog.
    Vaš Eurosong.HR

  12. Kosmopolj — 6. ožujka 2016. u 11:14

    @fet-izi
    Čuj Fetice, nikad se n ezna…ali ja mislim da su to samo glasine koje prenose esc tetke po forumima i nekim glasilima…

    Ovog malog što je pobedio treba ostaviti , jer ima sasvim solidnu pesmu …samo ga treba prevaspitati brzo , ošišati , preobući i zabraniti mu da se travestira , šminka u boji i sramoti Izrael. To treba iz Kneseta da mu narede, ako neće , da ga olade…
    Dana Internacional , zanmo ko je….ali ovaj fazon muško sam , al sam žensko , posle Končite Kobaje više ne ide nikako …
    ti štosovi su OVER za sva vremena ..jer na tu fintu više neće niko osvojiti esc…tog se Austrija dosetila preko Končite da uradi i ende. Čak nije poenta ni muško u haljini , nego muško sa bradom u haljini …

    Slovenci su doduše bili daleko pre dosetljivi od Austrijanaca ( i Danci 2008 u BGD) …ali su preuranili sa tim nekada na escu , pa im nije prošlo , ali da su te njihove trandže stavile bradu iz suknje..možda bi nešto i bilo 🙂

  13. Fetty — 6. ožujka 2016. u 10:53

    Izrael ce najverovatnije promeniti pesmu jer kako kazu Made of Stars nije primljena rasirenih ruku sto u Izraelu,sto u Evropi.Pevace najverovatnije Somebody out there Elle Daniel…a to je pak smece 🙂

  14. TRIGLAV — 6. ožujka 2016. u 10:50

    hahaha….kad vidiš ovoga poljaka na slici, zaista misliš, da je neki roker ili nešto…..a onda pjeva kao končita hehe

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?