Poslušajte srpski "Goodbye" za Eurosong – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Poslušajte srpski “Goodbye” za Eurosong

  2 min za čitanje   230 komentara

Ovogodišnja interno izbabrana predstavnica Srbije Sanja Vučić ZAA predstavila je večeras pjesmu Goodbye (Shelter) s kojom će nastupati u svibnju u Globe Areni.

U specijalnoj emisiji RTS-a Pesma Srbije za Evropu, Sanja je širokom auditorijumu predstavila svoj dosadašnji glazbeni rad, svoje vokalne sposobnosti kao i dvije verzije eurovizijske pjesme – englesku i sprsku, koja nosi naziv Iza osmeha.

Tematika same pjesme govori o nasilju nad ženama.

Podjsetmo samo kako je autorica glazbe i teksta Ivana Peters, aranžman je delo Ivana Ilića, dok je za programing bio zadužen Uroš Marković.

Inače, večerašnji show na RTS-u vodila su čak četiri voditelja, a njima se na sceni, pored Sanje, pridružila i poznata glumica Jelisaveta Seka Sablić, Sanjin uzor iz djetinjstva, koja joj je poželjela sreću u Stockholmu. Osim toga, vidjeli smo i šta o Sanji misle njeni prijatelji, profesori, ali i suradnici. Posebno zanimljiv segment emisije bio je onaj u kome je Sanja demonstrirala impozantno poznavanje jezika otpjevavši u nekoliko minuta pjesme na čak šest jezika.

Ovako zvuči srpska verzija pjesme.

Srbija će svoju pjesmu izvesti u prvom dijelu drugog polufinala, 12. svibnja.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava230

  1. from_Russia_with_Love — 14. ožujka 2016. u 14:17

    @bojanaivanovic1990

    pa nema Irske već duži niz godine u vrhu klasdionica..Irska je kaput… nju je zamenila Švedska..

    Mi sigurno niko nećemo znati o kakvim štimanjima su te radi … ali da idu na neku lakšu varijantu usmervanja ka pobedniku , to idu … Po toj teoriji zavre, ove godine je u Švedskoj morao pobediti vrlo slab kandidat sa prosečnom pesmom , zato da bi Rusija bez problema pobedila . Tačno se vidi da vetar duva na tu stranu i da oni tu nešto šteluju .Dakle nije to otvoreno nameštanje glasova, ali jeste jedna velika podrška i davanje vetra u leđa ruskom kandidatu . Ide sve po staroj oprobanoj matrici kao prošle godine sa Monsom. Samo što ti mnogi ne vide, nadaju se nemogućoj misiji.

    A ako doslovno nameštaju glasove pre svega televoting ( ko to kontroliše i ko ima pristup kontroli ? i ko tu sve može biti potplaćen ) onda je to jedno veliko dno dna .
    Ja ne mislim da je to tako , jer da jeste za sve ove decenije procurio bi bilo kakv podatak o direktnim nameštanjia pobednika. Mislim da se na to ne ide nikad , jer je suviše opasna stvar .

  2. bojana — 14. ožujka 2016. u 10:01

    O boze….Politika ce presudjivati i ovog puta, sta nama vredi to sto ce biti javni glasovi zirija? Kladionice cesto nisu tacne i ne kapiram sta se lozite na njih. Niko ne kaze da Ninina pesma nije dobra, samo je toliko puta vec vidjeno to sa frulama, morima, dolinama, da prelazi u dosadu. Koliko puta je Zeljko pokusavao to isto i nije pobedio.
    Mislim da je ovo ipak dobar povratak Hrvatske, ali daleko da je za pobedu, ne zbog loseg pevanja ili sta vec, nego zbog politike i para. Ako uspete da podrzite Ninu dovoljno finansijski i da puknete nekoliko desetina miliona evra, kao sto to cine Rusija, Svedska i Turska, onda cete pobediti, mada mislim da nijedna zemlja na Balkanu to nije u stanju. Srbiji se posrecilo 2007. jer iskreno nije imala pravu konkurenciju, a tada je potpisan SSP sa EU pa je politika presudila. Videli smo prosle godine sta se desilo sa Rusijom-ne samo da su im zvizdali sve vreme, nego do samog kraja je vodila devojka, i onda su odjednom zemlje koje tradicionalno glasaju sa Rusiju, glasale za Svedsku. Mislim da Svedska nije bila u planu za pobedu, ali posto je Rusija neocekivano dospela na prvo mesto, morali su da je sklone nekako, pa makar i Svedskom koja je pretprosle godine pobedila. Politika je presudjivala i kada je Ukrajina pobedila 2004. jer je tada potpisan ugovor sa EU o partnerstvu. Sve je to politika i biznis. Srbija nece pobediti naravno narednih 20 godina, moze da salje ne znam sta, moze licno Adel da angazuje i nece pobediti, ali to ne znaci da treba da odustane, idemo malo da pevamo i da se zezamo, sto da ne, mozda nekad i ubodemo ponovo. To i Hrvatska treba isto da radi, a ne da odustaje svaki put kad joj se ne svidi rezultat. To ne zavisi ni od pesme ni od pevaca, vec od toga koliko ste spremni da ulozite. Mislite da Irska, koja je i ove godine prva na kladonicama, sedi i ceka? Ne, isto kao i Svedska prosle godine ulaze u kladionice i gura svog predstavnika na vrh. Pesma osrednja, ali zato ce pobediti jer je potkovan finansijski.

  3. Agent — 13. ožujka 2016. u 21:45

    već je jedna imitirala Amy i nije se proslavila tj. bila je 9.

    https://www.youtube.com/watch?v=v0kGpDEvtbQ

  4. Etymon — 13. ožujka 2016. u 21:29

    moglo bi ovo od 8. do 12. mjesta u finalu
    slično kao i bojana lani, mjesto više manje
    vidim ju kao lanjsku gruziju, ili kaliopi 2012, ta vibra
    ivana peters je loš skladatelj, cijeli nered je napravila u ovoj pjesmi, pogotovo pred refren
    al ova sanja to izvlači jako dobro vokalom, i obavezno napraviti onu amy winehouse frizuru u vis
    bojana je publici bila simpa jer ima 200 kg, mora im i ova bar po nečemu biti simpa
    : )

  5. delmas — 13. ožujka 2016. u 20:56

    @Dino Neće se ni CG plasirati a bome niti Slovenija, BiH i Makedonija, Srbija vrlo vjerojatno hoće jer konkurencija nije jaka u drugoj polufinalnoj večeri, ali proći će ne zato jer je pjesma nešto ekstra već zbog reputacije koju Srbija ima na ESC.

  6. Dino — 13. ožujka 2016. u 19:59

    Redosled EX YU:
    Srbija medju prvih 5
    Hrvatska medju prvih 10
    Bosna u prvih 15
    Makedonija u 20
    Slovenija do 25 mesta
    Crna Gora nece se plasirati u finale!

  7. from_Russia_with_Love — 13. ožujka 2016. u 19:20

    mada moram priznati da je bolje imati i svoj etno element sa frulicama kao kod Joksa , nego tamo nečiji tuđi , jer kad tako napraviš dobar plasman znaš da je svetsko a tvoje… ovako nemaš taj osećaj 🙂

  8. from_Russia_with_Love — 13. ožujka 2016. u 19:18

    a nisu frulice nego klarinet valjda ….samo nije "srpski pečat " ha haaaaaaa jer to što izlazi iz klarineta nije etno ni u tragovima.. ne ide to uz ovakvu pro-bondovsku clasic pesmu jednostavno ..

  9. Etymon — 13. ožujka 2016. u 19:12

    naježio se nisam, kak je rekla ona žena sa rts
    al pjesma je ok, sviđaju mi se frulice iza prvog refrena
    srpski pečat je udaren : )

  10. jopa — 13. ožujka 2016. u 19:02

    lipa je pisma al isto je brte naska bolja!
    srbske pisme su iz godine u godinu sve gore i gore

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?