Razmišljamo naglas – Eurosong 2016. (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2016. (2)

  1 min za čitanje   38 komentara

Na redu je drugi dio našeg “razmišljanja naglas” o pjesmama Eurosonga 2016. Trenutno je u vodstvu ciparska grupa Minus One, a hoće li ju netko od današnjih zemalja uspjeti srušiti, saznajte u karticama ispod ovog teksta.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava38

  1. Marks — 20. travnja 2016. u 23:26

    1. Jermenija 7/10
    2. Bosna i Hercegovina 7/10
    3. Belgija 5/10
    4. Poljska 3/10
    5. San Marino 2/10

  2. Europa — 8. travnja 2016. u 22:41

    San Marino- debakl. 1/10

    Armenija- meni je ovo takav bučkuriš.. svega i svačega.. sve nekako ne povezano… ne sviđa mi se baš.. jedino što valja- instrumental pred kraj 4/10

    Poljska- lijepo, ali ništa posebno. 5/10

    Belgija- titula za najiritantniju pjesmu ove godine ide Belgiji (zbog refrena) 2/10

    BIH- ee ovako.. kada sam je prvi išao slušat početak me oduševio.. reko bit će ovo vrhunski.. no kad je Deen krenuo pjevat malo je splasnuo dojam.. od Dalal, čitajući o njoj kao vrhunskom vokalu, očekivao sam više.. a rap dio mi nije ni smetao, ali nije bio ni potreban.. No, nakon par slušanja pjesma je postajala sve bolja.. sad mogu reći da i dalje sam početak čini najbolji dio pjesme, i općenito Ana Rucner je najbolji dio cjelukupnog projekta.. Deen definitivno najlosiji, i pjevacki, a i ta njegova mimika -.-'' ..rap dio mi sad baš odgovara da razbije monotoniju.. pjesma sama po sebi nije neki veliki spektakl, ali da je dobra dobra je i mislim da treba u finale.. drugaciija je od drugih ako ništa 7/10

  3. Eurovision Kosovo/Kosovë — 8. travnja 2016. u 21:29

    1. ARMENIJA
    2. POLJSKA
    3. BELGIJA
    4. BIH
    5. SAN MARINO

  4. from_Russia_with_Love — 7. travnja 2016. u 12:16

    @bonsoirparis
    "Dakle, između staromodne Poljske i inovativne Armenije radije biram Poljsku."

    …nezvao se ti Vaclav 🙂 ha haaaaaaaaaa

    čuj tanki su ti argumenti za poljsku pesmu u svakom smislu . Jermenija je enterprajz za Poljsku i tolika će razlika biti u ukupnopm skoru između te dve pesme. Poljska vrlo izgledno možda ne vidi finale uopšte. Ako prođu , zakucaće se na dnu.

  5. flameemperior — 7. travnja 2016. u 12:07

    5.) San Marino – pretjerane kritike za ovu malu državicu, pjesma nije dobra, ali bilo je i puno gorih u povijesti eurosonga tako da ne shvacam ove napade
    4.) Belgija – cisto ono kad netko radi pjesmu a nema inspiracije
    3.)BiH – spoj svega, meni to nije lose ali ni pretjerano dobro
    2.) Poljska – jedna jako dobra pjesma, ne znam zasto ima ovoliko losih komentara na nju, po meni prolaz u finale a tamo ipak plasman odozada, zbog precestog ponavljanja refrena
    1.) Armenija – u ovoj konkurenciji najbolja, iako mi je pjesma dobra tek nakon onog polijetsnja aviona i slicnih stvari, dobar pristup Armenaca i ove godine eurosongu i ima mogucnost mozda jedina u ovoj skupini ostvariti bolji plasman

  6. Punktelos durch die Nacht — 7. travnja 2016. u 11:10

    Potpuno promašene procjene za Poljsku. Upravo će se s ovom pjesmom puno bolje plasirati kod žirija nego zadnje dvije godine, a na kraju možda i nadmaše rezultat iz 2014.

  7. Vaclav — 7. travnja 2016. u 08:30

    Mislim da ste San Marino mogli počastiti i kojom ocjenom više, pjesma nije doduše bogznašto, ali meni osobno nije u BOTTOM 5. Iznenadile su me niske ocjene za Poljsku. Dečko bi doduše mogao malo poraditi na svojem engleskom izgovoru da ne zvuči kao u nekog osnovnoškolca, ali inače nemam nikakve zamjerke. Klasična balada s glavom i repom, sa snažnim refrenom koji ulazi na uho već na prvo slušanje. Što se ne bi moglo reći i za Armeniju. Cijenim njihov napor da budu moderni i originalni, ali ne sviđa mi se moj napor koji moram svaki put uložiti da bih prožvakao njihovu pjesmu. Dakle, između staromodne Poljske i inovativne Armenije radije biram Poljsku.
    Pjesma iz BiH mi je nekako limunadasta. Nisam čak ni siguran hoće li se uspjeti progurati u finale, a ako hoće, tamo neće biti na začelju zahvaljujući velikodušnosti susjeda, ali nema ni govora da bi se mogli barem približiti lijevoj strani tabele.

  8. Marko — 7. travnja 2016. u 01:11

    1) Bosna i Hercegovina
    2) Jermenija
    3) Belgija
    4) Poljska
    5) San Marino 🙂

  9. SwedenEurovisionFan — 7. travnja 2016. u 00:56

    Belgija – super catchy stvar koja te odmah natjera da zaplešeš, nadam se dobrom nastupu i plasmanu, po meni 11/43 🙂 Ne sjećam se kad mi se zadnji put svidjela neka Belgijska pjesma, vjerojatno tamo 2006. 😀
    BiH – u mojoj listi 15. najbolja pjesma ove godine, da nema repera bila bi u mom Top10 🙂
    Armenija – prosječna pjesma za koju se nadam da neće vidjeti finala
    Poljska – da su poslali Margaret mogli su misliti i o pobjedi, ovako vjerojatno neće ni u finale
    San Marino – svaka riječ je suvišna, jedna od najgorih pjesama u povijesti Eurosonga

  10. from_Russia_with_Love — 7. travnja 2016. u 00:54

    @sasha
    ja sam čuo Jermenku na koncertu u Moskvi i to je JAKO i moćno . Nema ona vokalnih problema uopšte, uverićeš se u maju u Moskvi , kad to sve bude selo na svoje mesto .
    Ti pričaš o koncertu u Rigi , ali taj blam od skupa i ozvučenje i sve to tamo što je bilo ne mogu da se komentarišu … tu se ništa nije čulo .A za Sanju si uprvu, jer je čak i tim uslovima uspela da briljira.

    U svakom slučaju za Sanju kao i Ninu nema frke ..one su na svom terenu , kad je glas u pitanju . U obe te pesme, biće ih milina slušati i gledati .

  11. Sasha — 7. travnja 2016. u 00:43

    @fromrussiawithlove najbolje na tom koncertu je zvucala ocekivano Sanja, nitko drugi ni blizu.
    Nakon nje Maltezanka je zvucala amaterski + pjesma joj je kupus. Svega tamo ima. Tko ono moze pohvatat na prvo slusanje- svaka mu cast.
    Armenija bolja 5 puta od Malte. Gledao sam njihov official nastup uzivo i bio mi je los iako je studijska verzija sjajna. Ako izvede dobro na Eurosongu, zasluzen ce joj bit plasman u svakom slucaju.
    Nina je nastupala u jutarnjoj emisiji bez ozvucenja na matricu ali bar se za nju zna kako zvuci uzivo, hrpa je videa iz Voicea.

  12. from_Russia_with_Love — 7. travnja 2016. u 00:23

    @sasha

    ….i Jermenaka i Malteženka itekako imaju dobre i stabilne vokale uživo , što se videlo i čulo zapravo sa partija u Moskvi … kako je snimljeno u tim okolnostima, ali imaju sjajne vokale. Provereno .
    Ni Nina nije najbolje zvučala u studiju jutarnjeg programa za info redakciju RTS-a , kao što zvuči na audio snimku. Pa šta sada..
    inače Jermenka ima boju glasa i stil čuvene Anastasije ..i to joj jako dobro stoji . Jedinstveno je.

  13. KličkoVitalij — 7. travnja 2016. u 00:02

    @ivancavarswe

    Naprezati slušni aparat ?

    Vaistinu jedna neobična konstatacija koja objašnjava vašu katastrofalnu analizu u nastavku.

    Respektujem vaše mišljenje, ali se ne slažem i mislim da je totalno glupo.

  14. Sasha — 6. travnja 2016. u 23:56

    Armenija ima onaj problem da im pjesma u zivo zvuci jako lose. Vec su mnogi ovdje to spominjali.
    Armenci su i skinuli live verziju s Youtubea nakon onih hejtova u komenarima.
    Cinjenica je da je ovaj refren jako tesko otpjevati u zivo da bude flawless, tonovima para nebo.

  15. from_Russia_with_Love — 6. travnja 2016. u 23:51

    @vitalijklichko

    skoro da se nameće zakljuak da si na sebi svojstven način opsednut atašeom 🙂
    stalno ti je on u mislima ….ataše ovo , ataše ono 🙂

  16. Den Vilda — 6. travnja 2016. u 23:37

    I sada jedna poprilično loša petorka, gdje ne treba puno naprezati slušni aparat. Evo kako ih ja vidim:
    1. ARMENIJA. Ovo je jasno kao dan da je najbolja u ovoj konkurenciji, iako meni osobno ovo i nije neka pjesma. Jedino što mi se iskreno sviđa i što je odlično napravljeno jesu vješto inkorporirani etno-glazbeni motivi u pjesmi. Ostalo je čisti prosjek, pjevačica na trenutke ima iritantno kmečavi glas, pa zvuči kao da ima tvrdu stolicu. Ne može ova pjesma ni u snu u TOP5, ja je vidim negdje oko 10.-12. mjesta zbog brojne armenske dijaspore koja će odraditi svoj posao.
    2. POLJSKA. Bez obzira što mu je uteg oko vrata da pjesma stilski i tematski podsjeća na Conchitu i "Rise like a Phoenix", Poljak ima dobar glas i nekako mi djeluje iskreno. Pjesma ko pjesma i nije loša, ima glavu i rep. Uz odlično odrađen vokalni i pristojan scenski nastup, prolaz u finale je zagarantiran, a tamo negdje oko zlatne sredine.
    3. BOSNA I HERCEGOVINA. Da, pravi bosanski lonac od pjesme, ali je krajnji rezultat za mene jedno poprilično neukusno jelo. Početak pjesme pravi Joksimovićevski, zatim Deenov teatar i po meni Dalal je jedina svijetla točka ove priče. Za Anu Rucner koja svira šuplje violončelo i nije bilo neke potrebe, a da ne govorim za onog repera koji se tu našao ko Ero s onoga svijeta. Sve u svemu, jedna loša pjesma koja po meni nikako ne zaslužuje prolaz u finale, ali zbog dijaspore to će biti ostvarivo. U ev. finalu BiH će biti u sporednoj ulozi, neko 17.-18. mjesto.
    4. BELGIJA. Jedno veliko razočaranje ove godine, a i cijeli izbor im je bio jako loš. Jedna prosječna pop pjesmica koju pjevačica uživo jedva iznosi svojim krhkim i fragilnim glasom. Loša pjesma i još lošija pjevačiva.
    5. SAN MARINO. Ja se samo nadam da će dr. Evil, koji u pjesmi bezuspješno pokušava savladat engl. jezik, napraviti što veći cirkus, pa da se svi slatko nasmijemo. Treba nešto i ovakvo na ESC. Prije ću ja postati japanski car, nego što će ovo u finale, ali svejedno meni je osobno ova pjesma draža od barem 10 drugih.

  17. PetarPan — 6. travnja 2016. u 23:07

    Moj poredak:

    1. Armenija
    2. BiH
    3. Belgija
    4. Poljska
    5. San Marino

  18. Maja — 6. travnja 2016. u 23:05

    Armenija mi se napokon počela sviđat! A nije Poljska loša, dobar je mali i uživo, ima nešto, mislin da je pre strogo ocjenjen tu. 😉

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?