Nove izmjene u objavi rezultata Eurosonga – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Nove izmjene u objavi rezultata Eurosonga

  2 min za čitanje   25 komentara

Sredinom veljače EBU je objavio kako će glasanje na ovogodišnjem Eurosongu doživjeti velike promjene. Glasovi žirija i glasača putem televotinga će biti predstavljeni odvojeno:

  • najprije će žiriji ih 43 zemlje podijeliti tradicionalne bodove od 1 do 8, 10 i 12 (bit će pročitano kojoj zemlji ide 12 bodova, dok će se ostali bodovi pojaviti automatski na ekranu)
  • potom će glasovi televotinga iz svih zemalja (također od 1 do 8, 10 i 12) biti ujedinjeni u jednu cjelinu i bit će predstavljeni tako što će se krenuti od zemlje koja je skupila najmanji, do zemlje koja je skupila najveći broj bodova

No, danas je na jednoj od internetskih stranica njemačke javne televizije ARD objavljena informacija kako je donesena još jedna izmjena u načinu prezentacije glasova na Eurosongu 2016. Naime, rezultati televotinga za zemlje plasirane od 11. do 26. mjesta u finalu Eurosonga će se pojaviti automatski na televizijskim ekranima. Potom će voditelji pročitati ukupne bodove za preostale zemlje, koje su se smjestile u TOP 10 po glasovima televotinga, i to od desetoplasirane do prvoplasirane.

Komentatori će na samom kraju finala Eurosonga moći pročitati rezultate televotinga vlastite zemlje svojim gledateljima.

Kompletni rezultati Eurosonga će biti objavljeni na eurovision.tv, nedugo nakon završetka finala Eurosonga. Moći će se vidjeti kako su glasali žiriji i glasači putem televotinga iz svih zemalja u sve tri večeri Eurosonga (dva polufinala i finalu).

EBU će 29. travnja objaviti listu članova žirija iz 43 zemlje sudionice ovogodišnjeg Eurosonga. Po 5 osoba će biti u žiriju svake zemlje.

Osjetite djelić atmosfere iz arene za vrijeme objave rezultata Eurosonga 2015.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava25

  1. SwedenEurovisionFan — 11. travnja 2016. u 19:25

    @crowave Ahaa, sad kužim … Hvala 🙂

  2. Punktelos durch die Nacht — 11. travnja 2016. u 18:17

    @escfan
    To je emisija u produkciji NDR-a, no ne prikazuje se na TV-u, nego putem streama na eurovision.de.

  3. SwedenEurovisionFan — 11. travnja 2016. u 07:54

    @crowave Na NDR-u kažeš? Pa ja sam pregledao program cijeli i nisam našao da će imati takvu sličnu emisiju … Jesi siguran da će to organizirati?

  4. Ivano — 8. travnja 2016. u 00:24

    Baš su blesavi… Nisam nikad imao problema sa trajanjem cijelog showa, pa ipak je jednom godišnje… Svakako će se negativno odraziti ovakva odluka…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?