Stockholm: Sigurnosne mjere na vrhuncu – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Stockholm: Sigurnosne mjere na vrhuncu

  2 min za čitanje   5 komentara

Izvođači i pjesme su poznati, redoslijed nastupa određen, arena i pozornica spremne, a brojne delegacije, novinari i ljubitelji Eurosonga na putu su prema glavnom gradu Švedske. S obzirom da će i ovaj Eurosong biti masovno popraćen, „idealno“ je vrijeme za pripremu novih napada pa su švedske sigurnosne mjere na samom vrhuncu svoje pripreme kako bi osigurale sigurnost svih koji će se za nekoliko dana naći u Stockholmu.

Jedan od švedskih medija Expressen danas je prenio vijest da je nekoliko boraca Islamističke države stiglo u Švedsku s ciljem izvršenja civilnih napada. Povodom objave te vijesti, portal ESCtoday je razgovarao s izvršnim City Project menadžerom Jesperom Ackingrerom, jednim od zaduženih za sigurnost u gradu narednih nekoliko tjedana.

Stockholm je odgovaran za sigurnost Eurosonga, navikli smo na velike događaje koji se odvijaju u našem gradu tijekom cijele godine i činimo sve što je u našoj moći da se svakom posjetitelju omogući jedinstveno iskustvo i uživanje kako u festivalu glazbe, tako i u samom gradu – izjavio je Jesper Ackingrer.

Formiran je posebni tim koji će cijelo vrijeme nadgledati Globen i komunicirati sa policijom i nadležnim tijelima. Ukoliko ste i sami već nabavili karte i spremni za polazak, trebali se pridržavati ovih stvari:

  • Bilo bi poželjno da na samo mjesto događaja stignete čak i do nekoliko sati ranije kako bi izbjegli nepotrebne gužve
  • Koristite javni prijevoz do arene
  • Izbjegavajte nositi velike torbe, kamere, selfie-štapove i sve ostale nepotrebne stvari
  • Donošenje vlastite hrane i pića nije dozvoljeno, jer se sve može kupiti unutar same arene

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Maja — 26. travnja 2016. u 23:47

    @ervol 😛 😉

  2. ForzaVD — 26. travnja 2016. u 23:34

    @mayya ahahahahahha dobaaar ???????

  3. Maja — 26. travnja 2016. u 23:27

    Mislin da teroristi nemaju nikakve šanse kad ih ESC fanovi zaskoče 🙂

  4. DameDolla — 26. travnja 2016. u 18:56

    Ma samo sto nismo kupili karte…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?