Tko je najviše profitirao od prvih proba u Stockholmu? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tko je najviše profitirao od prvih proba u Stockholmu?

  4 min za čitanje   23 komentara

Iako ih pratimo već mjesecima, kladionice, čini se, pravi indikator realnih šansi za pobjede na Eurosongu postaju tek početkom svibnja, kad izvođači započnu svoje probe. Kako su svi izvođači već osjetili čari eurovizijske pozornice pod nogama, došlo je i do vrlo dramatičnih promjena  na kladionicama pa su tako neki koje već mjesecima favoriziraju na specijaliziranim eurovizijskim medijima doživljeli pravi sunovrat, dok neki koji su bili podcjenjivani otkrivaju dosad skriveni potencijal.

Nastavlja se mrtva trka između Sergeya i Amira

Otkako je objavljena pjesma You Are The Only One, Rus Sergey Lazarev neprikosnoveno vlada kladionicama, no čini se kako u zadnjih nekoliko tjedana posustaje te ga francuski predstavnik Amir već uveliko sustiže. Iako su koeficijenti na nekim kladionicama već prešli u korist Francuza, većina ih ipak i dalje prednost daje Sergeyu. Prva proba je Lazarevu donekle i pomogla u tome, no ne treba isključiti mogućnost da Francuska neposredno pred prvo polufinale pređe u vodstvo na kladionicama.

Jamala, Hovi i Laura dobitnici, Samra i Frans najviše izgubili

Što se tiče onih kojima su probe ponajviše pomogle u usponu ka vrhu kladionica, svakako priču treba započeti sa Ukrajinom i njihovom predstavnicom Jamalom koja je današnjom probom osvojila kladionice i popela se za čak pet mjesta te je sad treća u redu za pobjedu na Eurosongu. Dobar i efektan nastup podigao je šanse za pobjedu i Izraelu koji je s 24. mjesta stigao čak do 13. Rasplesana belgijska ekipa iskoristila je pomanjkanje takvih nastupa ove godine te su dobre reakcije u press-centru svakako pomogle i njima da se sa samog začelja tablice na kladionicama pomaknu bliže njenoj sredini.

No nisu se svi tako dobro snašli na eurovizijskoj pozornici. Azerbajdžanka Samra je, čini se, u predeurovizijskom periodu malo više pozornosti poklonila promoviranju, a manje osmišljavanju nastupa i tehnikama vokalnog vježbanja pa je od izvođača kojem kladionice predviđaju plasman u najboljih deset propala na 17. mjesto. Iako su mnogi predviđali da će se to dogoditi i puno ranije, predstavnik Švedske, mlađahni Frans, tek je danas ozbiljnije “uzdrman” na kladioničarskim tablicama te, kako zbog manjkavosti vlastitog, tako i zbog izvrsnosti australskog i ukrajinskog nastupa, sada zauzima peto mjesto.

Nini “osebujna” odjevna kombinacija nije pomogla

Nina Kraljić je zbog pomalo čudne odjevne kombinacije koja je dočekana sa zbunjenošću isprva potonula na kladionicama, no čini se kako se povjerenje u hrvatsku predstavnicu polako vraća te je uoči svog drugog izlaska na eurovizijsku pozornicu 16. po redu za trijumf. Takvih problema zato nije imala Sanja Vučić kojoj nastup vrlo sličan onom Marije Šerifović nije smetao da se s desetog mjesta uoči probe, pomakne na deveto mjesto na kome se nalazi u trenutku pisanja ovog teksta. Od regionalnih predstavnika, dodajmo i to su predstavnici Bosne i Hercegovine s 36. mjesta pred probu, napredovali za dva mjesta i sad su 34. Žestok nastup crnogorskih rokera pomogao im je da se odlijepe sa samog dna kladionice. Sad su 36. Ispod njih su druge dvije zemlje iz regije – Slovenija je 37., a najlošije na kladionicama, iznenađujuće, stoji Kaliopi koja je 38. od 42. zemlje sudionice.

Zašto biste sve dosad pročitano trebali uzeti s rezervom?

Iako su daleko reprezentativnije nego prije samo par dana, eurovizijske kladionice i dalje, poput bikinija, otkrivaju puno, ali skrivaju ono najbitnije. Naime, bitno je napomenuti da sve, pa i eurovizijske kladionice reagiraju isključivo na broj uplata, a nikako na kvalitetu ili sadržaj samog nastupa. Tako smo dosad imali javno priznanje predstavnika Nizozemske da je, valjda frustriran skromnošću svog plasmana na kladionicama, na vlastitu pobjedu uplatio tisuću eura, što ga je ekspresno vinulo nerealno visoko. Također, eurovizijski kuloari spominju i još neke izvođače koji su se kladili sami na sebe, a među njima je i ime Ire Losco koja predstavlja Maltu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava23

  1. Anonimno — 6. svibnja 2016. u 12:36

    Da li je i tuča na Vlašiću PR ?

  2. Anonimno — 6. svibnja 2016. u 12:35

    Znate ko će pobediti ? pa, najbolji !!! ha haaaaaaaa

  3. SwedenEurovisionFan — 6. svibnja 2016. u 06:57

    @endlessly Onda ga od četvrtka prestaješ pratiti haha 😀

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?