Pet činjenica o redoslijedu nastupanja u finalu Eurosonga – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Pet činjenica o redoslijedu nastupanja u finalu Eurosonga

  2 min za čitanje   3 komentara

Prosječnim gledateljima Eurosonga većina eurovizijskih statistika djeluje nevažnim i nezanimljivim. No, istinski fanovi analiziraju sve do u detalj i oduševljeni su brojkama, analizama i usporedbama. Stoga samo za fanove u nastavku donosimo 5 činjenica o sutrašnjem redoslijedu nastupanja u finalu Eurosonga i gotovo smo sigurni da ih niste bili svjesni do sada.

  1. Španjolska stvara novu tradiciju: svake parne godine nastupaju pod rednim brojem 19 u finalu Eurosonga. Zadnja dva puta su s tog rednog broja osvojili 10. mjesto (2012. i 2014. godine).
  2. Prvi put od uvođenja polufinala na Eurosongu jedne zemlja će nakon zatvaranja polufinala otvoriti finale. Belgija je nastupila posljednja u drugom polufinalu i sutra će nastupiti prva u završnici Eurosonga. Tehnički, imat će dva uzastopna nastupa na eurovizijskoj pozornici.
  3. Gruzija je prošle godine nastupila pod rednim brojem 16 u polufinalu, a pod rednim brojem 23 u finalu. Ove godine u Stockholmu apsolutno ista situacija!
  4. Ovogodišnji Eurosong se održava u areni koja je već ugostila ovaj festival 2000. godine. Baš kao što će biti slučaj ove godine, i tada je Hrvatska nastupila pod rednim brojem 17., a Austrija pod rednim brojem 24. u finalu.
  5. Armenija je zatvorila finale Eurosonga 2006., na svom debitanskom nastupu. Deset godina kasnije imat će istu čast.

Uz statistike o redoslijedu nastupanja dodajmo i par općenitih:

  • Deen je prvi predstavnik Bosne i Hercegovine koji je ovu zemlju uveo u finale Eurosonga (2004. godine), a ove godine je postao i prvi bosanskohercegovački predstavnik koji je ispao u polufinalu.
  • Na prošlom održanom Eurosongu u Švedskoj, 2013. godine, sve tzv. nordijske zemlje su iz polufinala prošle u finale. Ove godine niti jedna nije uspjela u tome.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Vladimir — 14. svibnja 2016. u 00:50

    Ja bih dodao 2013. godine nijedna ex-yu zemlja nije uspela da udje u finale, a 2016. to se desilo sa skandinavskim zemljama 😀

  2. Hele. — 13. svibnja 2016. u 23:07

    Nina je dobila u svojoj skupini broj 4, njezin najdraži! 🙂 Nadam se da će joj donijeti sreću!

  3. endlessly — 13. svibnja 2016. u 20:52

    Ma to je sve SVT s namjerom haha da bi se mi cudili. Ovo za Deena je odlicno nazalost ?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?