Šest razloga zašto ne smijete propustiti večerašnje finale Eurosonga – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Šest razloga zašto ne smijete propustiti večerašnje finale Eurosonga

  4 min za čitanje   2 komentara

Dugoočekivani 14. svibnja je stigao, i sve je spremno za veliku kulminaciju još jedne eurovizijske sezone. No, da bi pala zavjesa na još jedan Eurosong mora se odigrati zadnji (i najvažniji) čin – veliko finale u kome ćemo doznati ime pobjednika, a ujedno i državu koja će ovaj jedinstveni europski događaj ugostiti sljedeće godine. Iako je svako tko ozbiljnije prati i voli Eurosong 14. svibnja već odavno u svojim planerima “oslobodio” od svih drugih obveza, ukoliko među vama još uvijek ima onih koji su u dvojbi da li da gledaju večerašnji show iz Globen Arene ili da rade nešto drugo, mi vam donosimo nekoliko razloga zašto nipošto ne biste trebali finale Eurosonga.

1. Hrvatska je u finalu!

Bilo da ste iz Hrvatske, ili neke od zemlje iz okruženja, činjenica da će Hrvatska imati svog predstavnika u finalu Eurosonga, po prvi put u ovoj deceniji, dovoljno je jak razlog da vas prikuje za vaše naslonjače pred televizorom. Nina Kraljić na broju 17 imat će zasigurno veliku podršku u cijeloj Europi, a posebno od zemalja regije koje su se ove godine na Eurosongu proveli kao bosi po trnju, što bi moglo značiti puno bodova za Lighthouse.

2. Novi sistem čitanja glasova garantira uzbuđenja

U najnovijem pokušaju da vrati uzbuđenje i napetost u dio finala u kome glasnogovornici pojedinih zemalja čitaju glasove, Referentna skupina EBU-a je promijenila način čitanja glasova. Naime, ti glasnogovornici ove godine će čitati samo bodove nacionalnih žirija, dok će nam naši voditelji – Petra i Mans, poslije toga pročitati zbirne rezultate televotinga. Da vas ne bismo još dodatno zbunili preporučujemo slikovito objašnjenje u videu EBU-a.

3. Volite engleski? Onda je ovo finale idealno za vas.

Ukoliko niste ljubitelj raznolikosti najčudnijih europskih jezika, čini se da je Eurosong 2016. idealan za vas. U cijelo natjecanje su ušle samo tri pjesme u cjelosti izvedene na jeziku koji nije engleski, a od toga su samo dvije izvedene na maternjem jeziku (BiH i Makedonija). Kako su obe te zemlje glatko ispale u polufinalu, tako će ovo biti prvo finale Eurosonga u povijesti u kome se engleski jezik neće čuti samo u jednoj jedinoj pjesmi – onoj koja predstavlja Austriju – a koja će biti izvedena na, manje i više, nego na francuskom jeziku.

4. Justin Timberlake najavljuje povratak zvijezda na Eurosong

Najava švedskih organizatora da će kao specijalni gost finalne večeri 61. Eurosonga nastupiti svjetska pop senzacija, Justin Timberlake, odmah je privukla pozornost medija širom svijeta na ovo natjecanje. Iako su Justinovi razlozi za posjetu glavnom gradu Švedske čisto pragmatični, njegov nastup će zasigurno dodatno pridonijeti poboljšanju reputacije samog Eurosonga u svijetu kojeg, podsjetimo, po prvi put uživo prenose i televizije u SAD-u.

5. Sergey protiv ostalih ?

Svi smo imali priliku da kroz dva polufinala pronađemo svog favorita na ovogodišnjem Eurosongu i sada je vrijeme njihovog konačnog “obračuna” u borbi za trofej pobjednika. Kladionice na pitanje – Tko je pobjednik Eurosonga 2016. ? upiru prstom u pravcu Rusije, no protukandidati izgledaju bolje no ikad, tako da će se Sergey Lazarev za pobjedu morati itekako namučiti. Bilo da su vašem srcu bliže pjesme predstavnice Francuske, Ukrajine, Italije, Armenije ili neke pete zemlje, ili ste ipak očarani Sergeyevim futurističkim nastupom, ne biste smjeli propustiti finalni rasplet zakazan za večeras u Globen Areni.

6. Šveđani su pripremili izvrstan show

Za razliku od Eurosonga 2013., Šveđani su ovaj put bili na visini zadatka i već u polufinalima raznolikošću sadržaja, zanimljivim nastupima i zabavnim voditeljskim dvojcem istaknuli kandidaturu za jedno od najbolje organiziranih izdanja Eurosonga u novije vrijeme. Kako ste mogli i pročitati u izvještaju naše Lune sa generalne probe, večerašnje finale bit će još  i bolje od svega dosad viđenog.

Razloga zašto biste i večeras trebali biti uz svoje tv ekrane ima zasigurno još puno više. Pronađite i vi svoj razlog, ugodno se smjestite, jer finale najpopularnijeg i najgledanijeg europskog televizijskog showa samo što nije počelo.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Lahor — 14. svibnja 2016. u 13:32

    jao jao kako ćemo podnijet sve to uzbuđenje večeras 😛 mene najviše zanima kakve će biti reakcije SAD-a na finale Eurosonga, nadam se da će imati pristojnu gledanost.

  2. Ivano — 14. svibnja 2016. u 12:04

    Sretno večeras Nini 🙂

    Iskreno mislim da je realno očekivati 8-11 mjesto, ali kako god završila osvjetlala je obraz hrvatskih nastupa na eurosongu i također smatram kako bi ovo trebao biti pokazatelj hrt-u i javnosti da ako imamo konkretnu pjesmu, ali i izvođača, da se ne moramo plašiti ostanka u polufinalima. Nadajmo se da je ovo večeras početak jedne nove uspješne, ali ponajprije i dostojne ere predstavljanja Hrvatske na globalno najvećem glazbenom natjecanju…

    P.S. Malko sam alarmirao rodbinu i frendove pa očekujem ponešto iz Nizozemske, a biti će zasigurno koji poziv i iz Norveške i Moldavije xD

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?