Češka 2017.?

Početna Forumi Eurosong 2017. Češka 2017.?

Ova tema sadrži 2 odgovora, ima 1 sudionik, zadnji odgovor od:  Eurosong.hr prije 10 mjeseci, 3 tjedana.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #47731

  Eurosong.hr
  Ključonoša

  STATUS: potvrđen nastup
  NAČIN BIRANJA: interni izbor
  PREDSTAVNIK: ?
  PJESMA: ?

  #48066

  Eurosong.hr
  Ključonoša

  Česi nastupaju i 2017.

  Lijepa vijest danas je stigla iz Praga. Naime, češka televizija ČT potvrdila je nastup na Eurosongu 2017., te je odmah započela pripreme za svibanj! Kao i za 2015. i 2016. godinu, predstavnik ili predstavnica ove srednjoeuropske zemlje bit će izabran internim putem.

  – Veoma sam ponosan što smo opet dobili mogućnost predstaviti Češku na jednom od najvećih natjecanja na svijetu. Naš prioritet je konstantno poboljšati kvalitetu, i izborom pjesme i izvođača, i u prezentaciji samog događanja – izjavio je za ČT šef delegacije Jan Bors.

  Zainteresirani autori mogu poslati svoje pjesme na esc2017@ceskatelevize.cz do 30. studenog. Potom će specijalna komisija, sastavljena od predstavnika ČT-a i glazbenih stručnjaka, preslušati sve demo-verzije i izabrati onu za koju misle da ima najveći potencijal. Nakon odabira pjesme, ČT će izabrati izvođača koji će tu pjesmu izvesti u Kijevu. Osnovna pravila su da pjesma mora biti duga tri minute, da autori u prijavi pošalju note i tekst, i da ju nitko nije objavio prije 1. rujna 2016. godine.

  – Pronaći pjesmu koja je u skladu s trenutnim glazbenih trendovima i kvalitetama i koja će se istaknuti u žestokoj eurovizijskoj konkurenciji, je teško. Čak je i češkim pjevačima normalno da surađuju sa stranim skladateljima. Uvjeren sam da širokim otvorenim natječajem za pjesme možemo postići visoku kvalitetu – izjavio je kreativni producent projekta Jan Potměšil.

  Nakon četiri ispadanja u polufinalima i petogodišnje pauze, Češka je ove godine u Stockholmu ostvarila svoje prvo finale. Svojom jednostavnom izvedbom I Stand Gabriela Gunčíková osvojila je 25. mjesto, a njezin nastup u finalu pratilo je čak 2 milijuna stanovnika.

  #48773

  Eurosong.hr
  Ključonoša
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.