02.05.2011. - Drugi dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

02.05.2011. – Drugi dan

  7 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Raspored proba:

10.00 – 10.40 : Malta
10.40 – 11.20 : San Marino
11.20 – 12.00 : Hrvatska
12.00 – 12.40 : Island

Pauza

13.40 – 14.20 : Mađarska
14.20 – 15.00 : Portugal
15.00 – 15.40 : Litva

Pauza

16.00 – 16.40 : Azerbajdžan
16.40 – 17.20 : Grčka

Probe uživo možete slušati na live streamu naše partnerske stranice escdaily.com ovdje. Slike s proba gledajte ovdje (allkindsofeverything.ie)

Malta (Ajdin Mehić)

Glen Vella prvi je danas održao probu u Esprit areni. Pri izvedbi pjesme “One Life“ na sceni su mu se pridružila tri ženska prateća vokala te dva plesača. Prateći vokali se nalaze na tri kružne platforme iza, a Glen zajedno s plesačima pleše na prednjem dijelu scene. Vokalno je zvučao gotovo kao i na studijskoj verziji pjesme i dobro je uskladio ples s pjevanjem. Pozadina je šarena i prikazano je dosta različitih efekata.

Proba MalteSlike

San Marino (Ajdin Mehić)

Predstavnica najmanje zemlje sudionice ovogodišnjeg Eurosonga, Senit, upravo je završila svoju prvu probu. Njena pjesma se zove “Stand By“ i otpjevana je u potpunosti na engleskom jeziku. S njom na sceni su dva gitarista, dva ženska i jedan muški prateći vokal. Nismo ni mogli ništa drugo očekivati od scenskog nastupa, obzirom da je pjesma iznimno lagana. Pokreti na sceni su minimalni, a jedini “bitan” trenutak u pogledu koreografije jeste onaj tijekom drugog refrena kada gitaristi dođu do Senit i ubrzo nakon toga se vrate natrag. Vokalno, ovo je bilo sasvim dobro. Moja jedina zamjerka jeste što tijekom početnog instrumentalnog dijela Senit i prateći vokali nešto pjevuše. Trebali su ostaviti kako i jeste bilo na studijskoj verziji, jer je glazba na početku jako ugodna za slušanje.

Proba San MarinaSlike

Hrvatska (Ajdin Mehić)

Vrijeme je za hrvatsku probu. Daria Kinzer dolazi na scenu s četiri ženska prateća vokala i ruskim mađioničarom te izvodi pjesmu “Celebrate“. Vokalno ovo i nije bilo toliko dobro. Navikli smo da Daria “rasturi”, no ovaj put kao da je bila odsutna dok pjeva. Prateći vokali su pojačani u refrenu i čini se da bi uz još malo vježbe to moglo zvučati jako dobro. LED ekrani i rasvjeta stvaraju posebnu atmosferu, baš onako u skladu s tekstom pjesme. Petak je, svi su vani u klubovima i uživaju. Scenski nastup, barem za sada, ne obećava toliko. Prateći vokali su uglavnom na istom mjestu, Daria pleše, ide ka mađioničaru, pa onda i na pistu (kojom je dozvoljeno hodati isključivo voditeljima!). Vidjet ćemo što će biti na kraju i hoće li Dariji biti dopušteno da tijekom drugog refrena prošeta ka publici. Mađioničar za sada nije opravdao očekivanja. Svaki obični plesač bi mogao uraditi ono što je on uradio na prvoj probi. Ipak, treba imati na umu da će svi efekti i kompletan scenski nastup biti prikazani tek na generalnoj probi. Daria se presvlači tijekom nastupa. Prvobitno je u crnoj haljini, mađioničar izvede “trik” pa Daria na sebi ima rozu haljinu, a na samom kraju Rus pospe konfete ispred Darie, a onda ju u zadnjih par sekundi pjesme vidimo u bijeloj haljini.

Proba HrvatskeSlike

Island (Ajdin Mehić)

Sjonni’s Friends su upravo završili svoju prvu probu. S pjesmom “Coming Home“ pokušat će Island uvesti u finale 56. Eurosonga. Troje članova grupe svira gitaru, po jedan bubnjeve i klavir, a u sredini je glavni vokalist. Na samom početnu nastupa u pozadini vidimo zanimljiv efekt. Iza Islanđana se pojavljuje mali zeleni krug, koji raste i prostire se kasnije preko cijele pozadine. Poslije prvog refrena pozadina dobiva narančastu boju. Vokalno su bili odlični. Pokreti na sceni su minimalni, no ipak izvođači djeluju sretni nastupajući i prenose pozitivnu energiju.

Proba IslandaSlike

Mađarska (Dubravka Vujević)

Sljedeća na sceni je Kati Wolf koja s pjesmom “What About My Dreams“ predstavlja Mađarsku, jednu od zemalja koja se odlučila vratiti na Eurosong nakon dvije godine pauze. Na pozornici se nalaze Kati i dva ženska prateća vokala. Nakon drugog refrena se pridružuju i tri plesača. Vokalno nije loše zvučala, ali mislim da je završni dio mogla bolje otpjevati. Kati je obučena u plavu haljinu, dok su prateći vokali obučeni u nekakve sjajne haljine. Pozadina je većinom obojena u plavu boju te su vidljivi fini linijski efekti na LED ekranima. Neki dijelovi u pjesmi mi se čine prestatični jer nema puno pokreta te mi se čini kao da nije izvučen maksimum za nastup. Također mislim da bi vokalna izvedba mogla utjecati na rezultat.

Proba MađarskeSlike

Portugal (Ajdin Mehić)

Homens Da Luta su upravo završili svoju prvu probu. O njihovoj eurovizijskoj pjesmi “Luta É Alegria“ bilo je govora čak i na televizijskom kanalu Euronews. Njihov današnji nastup nije bitnije promijenjen, gotovo je identičan onome s portugalskog nacionalnog finala. Njih šestero su na sceni, četvero drže transparente (svako po dva) i s obe strane istih nalaze se natpisi. Scena je u bojama portugalske zastave – zelena i crvena. I dalje ostaje pitanje hoće li glasači putem televotinga i žiri “shvatiti” ovakvu vrstu pjesme i hoće li ih se dojmiti.

Proba PortugalaSlike

Litva (Dubravka Vujević)

Sljedeća na sceni je Evelina Sašenko koja s pjesmom “C’est Ma Vie“ predstavlja Litvu na ovogodišnjem Eurosongu. Na sceni se nalaze Evelina i pijanist. Evelina je obučena u bijelu haljinu. Na početku pjesme je obasjana reflektorom koji ju dodatno ističe. Pozadina je većinom tamna te se tijekom pjesme pojavljuje plava boja s bijelim zvijezdama na LED ekranima. Nastup je većinom statičan te mislim da je uspjela izvući maksimum iz pjesme za nastup. Vokalno je odlično izvela pjesmu te je njezin glas bio veoma energetičan, ali mi se ne sviđaju pokreti ruku u nekim dijelovima pjesme. Također je vidljivo da nije štedila na glasu tijekom prve probe.

Proba LitveSlike

Azerbajdžan (Ajdin Mehić)

Po prvi put smo mogli čuti kako Eldar i Nigar, ovogodišnji predstavnici Azerbajdžana, izvode uživo svoju pjesmu “Running Scared“. Eldar je zvučao sasvim solidno, prateći vokali su dobri, no Nigar je definitivno razočarala. Kao da je izgubila glas ili zvuk jednostavno nije bio pojačan na njenom mikrofonu. To je jako puno uticalo na sami refren, koji je izgubio onu čar koju je imao u studijskoj verziji. Scenski nastup je odlično osmišljen. Na samom početku četiri ženska prateća vokala su poredani jedan iza drugog, a iza njih su Eldar i Nigar. Tijekom drugog refrena vidimo sjajnu ideju u koreografiji kada Azeri kruže oko pratećih vokala i siguran sam kako će to izgledati odlično na tv-u. Pozadina na sceni je “skromna”. Ništa specijalno se ne događa, minimalne boje i efekti. Ukoliko Nigar bude zvučala bolje na nekoj od narednih proba, mislim da možemo očekivati jedan iznimno ugodan nastup koji će biti odlično izrežiran i efektan na tv-u.

Proba AzerbajdžanaSlike

Grčka (Ajdin Mehić)

Završena je posljednja današnja proba. Loucas Yiorkas i Stereo Mike izveli su grčku pjesmu “Watch My Dance“. Na sceni su im se pridružila četiri plesača. Tri plesača sudjeluju u koreografiji od samog početka, dok četvrti “krene” pred posljednji refren. Vokalno, ovo je bilo gotovo kao u studijskoj verziji pjesme, dakle odlično. Pozadina na sceni je prošarana plavom i bijelom bojom, bojama grčke zastave, a između ostalog možemo vidjeti i antičke stupove. Pjesma je donekle čudna, mistična, a ovom probom Grci su cijelu stvar učinili još zanimljivijom.

Današnje probe su završene. Sutra će na scenu izaći predstavnici Bosne i Hercegovine, Austrije, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Ukrajine, Moldove, Švedske i Cipra.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?