Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
Info

Zaštita privatnosti

Zaštita osobnih podataka

Vjerujemo da biste uvijek trebali znati koje podatke prikupljamo od vas i kako ih upotrebljavamo i da biste trebali imati kontrolu nad oba procesa. Želimo vam omogućiti da donesete najbolje odluke u upravljanju podacima koje dijelite s nama. Promjene koje uvodimo su u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Ukratko, potrebni su određeni podaci da bismo vam pružili naše usluge. Na primjer, morate imati račun kako biste sudjelovali u društvenim aktivnostima na stranici. Podatke koje prikupljamo na svim svojim uslugama upotrebljavamo da bismo pružali, održavali, štitili i poboljšali te usluge, da bismo razvijali nove usluge i zaštitili naše mrežno sjedište i svoje korisnike. Te podatke upotrebljavamo i za pružanje prilagođenog sadržaja, primjerice, za prikaz relevantnijih rezultata pretraživanja i sadržaja.

Koje informacije prikupljamo?

Informacije koje nam dajete registracijom na naše mrežno sjedište i koje ćemo pohraniti na vaš korisnički račun su: korisničko ime (nadimak), zaporka, datum rođenja, spol, grad, zemlja te „Nešto o meni“ kao obavezna polja te kategorija „Eurosong i ja“ s nekoliko pitanja vlastitih preferencija oko Eurosonga kao neobavezni dio. Od navedenih podataka, samo je korisničko ime (nadimak) uvijek vidljivo ostalim korisnicima. Vidljivost drugih podataka možete sami uređivati.

Upisom svoga e-maila, koji neće biti vidljiv ostalim korisnicima, koristit ćemo ga: (1) za povremene obavijesti o statusu vašeg korisničkog računa (npr. informacije o promjenama na računu, povratu izgubljene zaporke); (2) za primanje novosti s našeg mrežnog sjedišta što uključuje i promotivne poruke (slanje newslettera preko sustava „Mailchimp“). Privolu, nakon što je date, uvijek možete povući.

Ako želite iskoristiti sve prednosti naših usluga, možete stvoriti i javno vidljiv profil koji može sadržavati vašu fotografiju te druge osobne podatke koje odlučite podijeliti s nama i našim korisnicima.

Nepružanje određenih obveznih podataka može značiti da neće biti moguće izvršiti vašu registraciju kao korisnika, ili da neće biti moguće korištenje određenih funkcionalnosti ili usluga koje su dostupne kroz mrežno sjedište.

Ostale informacije koje dobivamo na temelju vaše upotrebe naših usluga su:

Informacije o uređaju
Prikupljamo podatke koje se odnose na svojstva uređaja (npr. podaci kao što su operacijski sustav, verzija hardvera i softvera, vrsta preglednika, jezik, vremenska zona te drugi jedinstveni identifikatori uređaja i informacije o mobilnoj mreži).

Informacije o lokaciji
Možemo prikupljati i obrađivati podatke o vašoj stvarnoj lokaciji. Upotrebljavamo razne tehnologije kako bismo utvrdili lokaciju, uključujući IP adresu, GPS i druge senzore koji mogu, na primjer, nam davati informacije o obližnjim uređajima, Wi-Fi pristupnim točkama i mobilnim odašiljačima.

Informacije iz dnevnika
Automatski prikupljamo i pohranjujemo određene informacije u poslužiteljske dnevnike. To uključuje sljedeće: detalje o načinima na koje ste upotrebljavali našu uslugu, primjerice vaše upite pretraživanja, zatim adresa internetskog protokola te kolačiće koji mogu jedinstveno identificirati korisnički račun.

Informacije prikupljene lokalnom pohranom
Možemo prikupljati i pohranjivati informacije (uključujući osobne podatke) lokalno na vašem uređaju pomoću mehanizama kao što su web-pohrana preglednika (uključujući HTML 5) i predmemorije podataka aplikacije.

Direktne poruke
Kada pošaljete poruku drugim korisnicima našeg mrežnog sjedišta, iste su vidljive samo vama i korisniku kojem ste je poslali. Brisanjem razgovora s vašeg korisničkog računa, brišete ih samo za sebe, ne i za svog sugovornika. U slučaju da želite prekršajno ili kazneno prijaviti drugog korisnika na temelju razmijenjenih poruka odnosno razgovora, na vama je da poruke i pohranite.

Informacije trećih strana
Možemo primati informacije o vama od trećih strana kao što su google analytics i google ads, a koji imaju svoje uvjete korištenja i politiku zaštite osobnih podataka.

Kako koristimo prikupljene informacije?

Upotrebljavamo podatke koje imamo radi isporuke svojih usluga, uključujući personalizaciju značajki i sadržaja te pružanje prijedloga (kao što su grupe ili događaji koji bi vas mogli zanimati ili teme koje možda želite pratiti) u našim uslugama.

Prikupljene podatke koristimo u sljedeće svrhe:

 • Identificiranje vas kao korisnika naših usluga
 • Pružanje usluga koje ste zatražili od nas
 • Poboljšanje korisničkog doživljaja i ukupne kvalitete naših usluga
 • Za komunikaciju s vama kad nam postavite upit u okviru korisničke podrške

Prikupljene informacije ne dijelimo s tvrtkama, organizacijama i pojedincima, osim u sljedećim okolnostima:

(1) Uz vaš pristanak

(2) Iz pravnih razloga tj. ako u dobroj vjeri smatramo da je pristup, upotreba, čuvanje ili otkrivanje informacija opravdano potrebno za sljedeće:

 • (A) ispunjavanje primjenjivog zakona, pravilnika, zakonskog postupka ili ovršnog službenog zahtjeva.
 • (B) provođenje primjenjivih Uvjeta pružanja usluga, uključujući istragu potencijalnih kršenja.
 • (C) otkrivanje, sprečavanje ili drugu vrstu rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća, zaštitu od kršenja prava, vlasništva ili sigurnosti našeg mrežnog sjedišta, naših korisnika ili javnosti kao što to nalaže ili dopušta zakon.

(3) U istraživačke svrhe kad podatke koji ne otkrivaju identitet dijelimo javno i sa svojim partnerima i povezanim organizacijama, primjerice, izdavačima, oglašivačima i povezanim web-lokacijama. Na primjer, možemo javno dijeliti informacije kako bismo prikazali trendove o općem načinu upotrebe naših usluga i mrežnog sjedišta (konkretno: za potrebe informiranja naših donatora, sponzora, oglašivača i sl.).

Kako odgovaramo na pravne zahtjeve i sprječavamo štetu?

Pristupamo vašim podacima, čuvamo ih i dijelimo s regulatornim tijelima, tijelima za provedbu zakona ili drugima:

(1) Uslijed pravnog zahtjeva ako u dobroj vjeri imamo razloga vjerovati kako se to zakonom zahtijeva od nas. Također možemo odgovoriti na pravne zahtjeve ako u dobroj vjeri imamo razloga vjerovati da je odgovor potreban prema zakonima te jurisdikcije, ako utječe na korisnike unutar te jurisdikcije i u skladu je s međunarodno priznatim standardima.

(2) Ako smo u dobroj vjeri uvjereni da je to nužno radi otkrivanja, sprečavanja i odgovaranja na prijevaru, neovlaštenu uporabu usluga i proizvoda, povredu naših uvjeta pružanje usluge ili pravila ili drugu štetnu ili nezakonitu aktivnost, za zaštitu nas samih (uključujući naša prava, imovinu ili proizvode), vas ili drugih, uključujući u sklopu istraga ili regulatornih izvida ili pak radi sprečavanja smrti ili neposredno prijeteće tjelesne ozljede.

Podacima koje smo primili o vama možemo pristupiti i možemo ih čuvati tijekom dužeg razdoblja ako su predmet pravnog zahtjeva ili obveze, vladine istrage ili istraga mogućih povreda naših uvjeta ili pravila ili iz drugih razloga, a da bismo spriječili štetu. Također zadržavamo podatke iz računa koji su onemogućeni zbog kršenja uvjeta barem godinu dana da bismo spriječili ponavljanje zloupotrebe ili drugo kršenje uvjeta.

Promicanje sigurnosti, integriteta i zaštite

Upotrebljavamo vaše podatke kako bismo provjerili korisničke račune i aktivnosti, suzbili štetno postupanje, otkrili i spriječili neželjeni sadržaj i druga loša iskustva, održali integritet svojih usluga i promicali sigurnost i zaštitu u našim uslugama i proizvodima i izvan njih. Na primjer, upotrebljavamo podatke koje imamo kako bismo istražili sumnjive aktivnosti ili kršenja naših uvjeta ili pravila ili kako bismo otkrili kada netko treba pomoć.

Vaše javne podatke može vidjeti svatko, a to uključuje vaše korisničko ime te sve podatke koje podijelite s javnom publikom te sadržaj koji dijelite na našem mrežnom sjedištu. Trebate razmisliti o tome s kime ćete dijeliti sadržaj jer ljudi koji mogu vidjeti vašu aktivnost na našim proizvodima mogu podijeliti tu aktivnost s drugima na našim uslugama i izvan njih, uključujući ljude i poduzeća izvan publike s kojom ste vi dijelili spomenuti sadržaj. Također, kada komentirate tuđu objavu ili reagirate na sadržaj te osobe, vaš komentar odnosno reakcija vidljivi su svima koji mogu vidjeti sadržaj te druge osobe i ta osoba može kasnije izmijeniti svoju publiku.

Koja su vaša prava?

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo pristupiti svojim podacima te ih ispraviti, prenositi i izbrisati.

Vaša prava u administriranju osobnim podacima:

(1) Pravo na pristup svojim osobnim podacima i informacijama o svrsi njihove obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima tih podataka i ostalim informacijama koje su pokrivene ovom politikom zaštite osobnih podataka i samom Uredbom.

Osim što pristup svojim podacima imate kroz sam korisnički račun (profil), a ostale informacije možete pronaći u ovoj politici zaštite osobnih podataka, za sve nejasnoće možete nam poslati upit / zahtjev.

Napominjemo, ako su zahtjevi očito neutemeljeni ili pretjerani, osobito zbog njihova učestalog ponavljanja, kao voditelj obrade možemo odbiti postupiti po zahtjevu ili zatražiti pružanje dodatnih informacija neophodnih za potvrđivanje identiteta podnositelja zahtjeva. Kada šaljete zahtjev vezan uz politiku zaštite osobnih podataka, taj zahtjev i osobni podaci se pohranjuju.

(2) Pravo na ispravak koje možete realizirati bez naše pomoći, uređujući svoje osobne podatke na vašem korisničkom profilu.

(3) Pravo na brisanje omogućava vam podnošenje zahtjeva za brisanjem osobnih podataka koji se odnose na vas. Zahtjev podnosite pritiskom na gumb “Obriši korisnički račun” nakon čega će svi vaši podaci odmah prestati biti dostupni javnosti tako da se brišu svi podaci osim vašeg sudjelovanja na forumu gdje će rasprave za autora, umjesto vašeg nadimka, dobiti automatski generirani pseudonim.

Jedini izuzetak kod prava na brisanje je zadržavanje podataka u sustavu (‘zamrzavanje’ korisničkog računa) na zahtjev drugog korisnika koji želi ili već jest pokrenuo pravni postupak protiv vlasnika ‘zamrznutog’ korisničkog računa. Podatke u ovom slučaju možemo zadržati i do godinu dana.

Napominjemo da vaš korisnički račun može biti obrisan i neposrednom i neodgodivom odlukom osoblja zbog kršenja Uvjeta pružanja usluge.

(4) Pravo na prigovor u slučaju kad smatrate da se na ijedan način krše vaša prava prilikom obrade vaših osobnih podataka možete nam se obratiti i uložiti prigovor.

Voditelj obrade osobnih podataka

Eurosong.hr
Zagreb, Hrvatska
Web: www.eurosong.hr
Email: info [at] eurosong.hr

Načini na koje štitimo vaše podatke

Sigurnost vaših osobnih podataka i drugih korisnika nam je od iznimne važnosti. Implementirali smo tehničke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka od gubitka ili bilo kojeg drugog oblika nezakonite obrade. Vaši podaci se pohranjuju na zaštićenim poslužiteljima s ograničenim pristupom. Ti poslužitelji se nalaze u zaštićenim i osiguranim zgradama.

Naše mrežno sjedište nudi SSL šifrirani pristup. Pomoću SSL-a razmjena podataka između vašeg osobnog računala ili mobilnog uređaja i našeg poslužitelja zaštićena je s 256-bitnim šifriranjem kako bi spriječili neovlaštene osobe u namjeri da presretnu i čitaju vaše podatke. SSL enkripcija je uvijek aktivirana, a možete ju prepoznati po upotrebi “https://” protokola ispred naziva našeg mrežnog sjedišta.

Vaša je odgovornost za zaštitite i ne dijelite svoje pristupne podatke (npr. zaporku, email adresu) s drugim osobama. Imajte na umu da email poruke, instant poruke i ostali načini dopisivanja izvan našeg mrežnog sjedišta nisu nužno šifrirani pa vam preporučujemo da ne šaljete povjerljive informacije o vašem korisničkom računu putem emaila, instant poruka ili drugih sredstava za komunikaciju.

Ograničenja odgovornosti

Naša usluga može sadržavati usluge koje nude treće strane kao npr. oglase ili poveznice na mrežna sjedišta partnera, oglašivača i drugih trećih strana gdje se primjenjuju druga pravila zaštite osobnih podataka te uvjeti pružanja usluge. Ova politika odnosi se isključivo na naše mrežno sjedište. Ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za sadržaj i/ili aktivnosti trećih strana. Kada koristite naše mrežno sjedište vi ste odgovorni za osobne podatke i informacije koje odlučite podijeliti s drugima putem našeg mrežnog sjedišta. Mi ne prihvaćamo nikakvu odgovornost u tom smislu.

Promjene politike

Zadržavamo pravo promjene ove politike u bilo kojem trenutku. Potičemo vas da povremeno provjeravate ovu stranicu kako biste bili svjesni bilo kakvih izmjena ove politike i ostali informirani o tome kako štitimo vaše osobne podatke.

 

Informacije o kolačićima

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni da bi olakšali pregledavanje i da bi ga više prilagodili korisniku te ne oštećuju vaše računalo.

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

Svrha upotrebe kolačića

Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše osobne postavke (primjerice: zadanu temu, opcije prijave i dr.) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd.

Ne pohranjujemo osjetljive osobne informacije, kao što su vaša adresa, lozinka i drugi podaci, putem kolačića koje upotrebljavamo.

Tko upotrebljava informacije u kolačićima

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljavamo isključivo mi, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje mi zatražimo da bismo poboljšali svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa i da bi se jamčile platne transakcije koje se izvršavaju.

Kako mogu izbjeći upotrebu kolačića?

Ako vam je draže izbjeći upotrebu kolačića na ovom mrežnom mjestu, uzimajući u obzir gore opisana ograničenja, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku i onda izbrisati kolačiće povezane s ovim mrežnim mjestom koji su sačuvani u vašem pregledniku. Možete upotrebljavati ovu mogućnost sprečavanja upotrebe kolačića u bilo kojem trenutku.

Kako onemogućiti upotrebu kolačića?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

Vrste kolačića

Koristimo sistem klasifikacije različitih vrsti kolačića koji su u upotrebi na ovoj mrežnoj stranici ili koji mogu biti u upotrebi od trećih strana kroz našu mrežnu stranicu. Cilj te klasifikacije je da vam na jezgrovit način objasnimo vrste kolačića, zašto ih koristimo i koje funkcionalnosti ćete izgubiti ako ih odlučite odbiti pohraniti na svom uređaju. U nastavku možete pogledati kakve vrste kolačića koristimo na ovoj mrežnoj stranici.

Koliko su dugo kolačići pohranjeni?

Stalni kolačići ostaju na korisnikovom uređaju kroz period određen u kolačiću (maksimalno 1 godina). Aktiviraju se pri svakom posjetu mrežnoj stranici koja je stvorila određeni kolačić.

Kolačići korišteni pri jednokratnom radu pretraživača — ovi kolačići omogućavaju voditeljima mrežne stranice da povežu aktivnosti korisnika tijekom jednokratnog korištenja pretraživača. Jednokratno korištenje počinje kada korisnik posjeti mrežnu stranicu, a prestaje kada zatvori pretraživač, i tako svaki put. Ovakva vrsta kolačića je privremena. Jednom kada zatvorite pretraživač, svi takvi kolačići su obrisani.

Kolačići imaju različite funkcije, kao što su lakše i efikasnije kretanje po dijelovima mrežne stranice, pamćenja izbora pri korištenju mrežne stranice i generalno poboljšavanja korisničkog iskustva.

Ako općenito želite više znati o kolačićima i kako funkcioniraju, možete se više informirati na www.allaboutcookies.org i www.youronlinechoices.eu.

Nužni kolačići

Ovi kolačići omogućavaju funkcije mrežne strance koje ste zatražili. Ovi kolačići su nužni jer omogućavaju kretanje po mrežnoj stranici i korištenje njenih pogodnosti, kao pristup sigurnim dijelovima mrežne stranice.

Kolačići za mjerenje učinka

Ovi kolačići skupljaju anonimne informacije o posjećenosti dijelova mrežne stranice. Korištenjem mrežne stranice prihvaćate da će ovakvi kolačići biti preuzeti na vaš uređaj. Oni skupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste mrežnu stranicu, primjerice koje dijelove mrežne stranice posjetitelji najčešće posjete i je li im neki dio mrežne stranice prijavi grešku pri izvođenju. Ovi kolačići ne skupljaju informacije koje omogućavaju identifikaciju posjetitelja. Sve informacije koje ovi kolačići zabilježe skupljene su na jedno mjesto kako bi ih bilo nemoguće razlučiti te su zato anonimne. Koriste se samo kako bi se unaprijedilo korištenje mrežne stranice.

Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići pamte vaše izbore kako bi unaprijedili vaše iskustvo. Korištenjem mrežne stranice prihvaćate da će ovakvi kolačići biti preuzeti na vaš uređaj. Oni omogućavaju da mrežna stranica pamti vaše izbore (kao što su korisničko ime, gašenje iskakajućeg prozora, prepoznavanje regije) kako bi vam pružili poboljšano korištenje prema vašim željama. Informacije koje ovi kolačići skupe mogu biti anonimni i ne mogu pratiti vaše kretanje na drugim mrežnim stranicama.

Kolačići trećih strana

Ovi kolačići omogućavaju praćenje uspješnost njihove primjene ili prilagodbu ponude vašim preferencama. Zbog načina kako ovi kolačići funkcioniraju ne možemo im pristupiti niti treća strana može pristupiti podacima iz kolačića korištenih na ovoj mrežnoj stranici.

Primjerice, ako izaberete opciju “podijeli” (eng. share) sadržaja na Twitter ili neku drugu društvenu mrežu, moguće je da će vam biti poslani kolačići s tih mrežnih stranica. Nemamo kontrolu nad postavkama tih kolačića tako da vas molimo da provjerite kako koriste svoje kolačiće na tim mrežnim stranicama te kako ih vi možete uređivati.

Kolačići koje koristimo

 • session cookie
  kratkotrajni jedinstveni identifikator za uspostavljanje jedne sesije [nužni].
 • userid cookie
  jedinstveni identifikator za nastavljanje sesije kod korisnika koji odaberu opciju “zapamti me” [nužni].
 • google analytics
  google analytics kod za praćenje posjećenosti mrežnog sjedišta