03.05.2011. - Treći dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

03.05.2011. – Treći dan

  6 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Raspored proba:

10.00 – 10.40 : Bosna i Hercegovina
10.40 – 11.20 : Austrija
11.20 – 12.00 : Nizozemska
12.00 – 12.40 : Belgija

Pauza

13.40 – 14.20 : Slovačka
14.20 – 15.00 : Ukrajina
15.00 – 15.40 : Moldova

Pauza

16.00 – 16.40 : Švedska
16.40 – 17.20 : Cipar

Probe uživo možete slušati na live streamu naše partnerske stranice escdaily.com ovdje. Slike s proba gledajte ovdje (allkindsofeverything.ie)

Bosna i Hercegovina (Ajdin Mehić)

I krenuli smo s probama trećeg dana. Prvi na sceni je Dino Merlin, predstavnik Bosne i Hercegovine. S njim na sceni je već ranije predstavljena ekipa, a troje od njih su bili dijelom nastupa i na BH Eurosong Showu. Scenski nastup je sličan onome s prezentacije pjesme, 21. veljače, no postoje određene izmjene koje smo vidjeli na Merlinovim nastupima u Sloveniji, Rumunjskoj i Bugarskoj. Prateći vokali su iza, sviraju svoje insturmente i plešu lagano, dok Mahir kruži scenom. Scena i nije toliko svijetla, u pozadini vidimo nijanse crvene boje, kao i srca koja vremenom kruže po LED ekranima. Vokalno, ovo je bilo jako dobro. Na samom kraju svi se skupe u pozadini i mašu rukama. To će izgledati vjerojatno jako efektno na tv-u.

Press konferencija
Proba Bosne i HercegovineSlike

Austrija (Ajdin Mehić)

Nadine Beiler je izvela svoju baladu “The Secret Is Love“. Prilično ubjedljiva izvedba, snažan vokal i zvučalo je gotovo kao i studijska verzija pjesme. Mladoj Austrijanki na sceni su se pridružila četiri ženska prateća vokala. Nadine tijekom cijelog nastupi stoji na platformi. Pozadina je uglavnom tamna, sa zvjezdama, a tijekom zadnjeg refrena, kada poraste dinamika, vidimo sjajne efekte na LED ekranima. Čini se da će nastup na tv-u izgledati jako dobro, obzirom da dosta puta kamera kruži oko izvođača na sceni i snima, siguran sam, sjajne trenutke.

Proba AustrijeSlike

Nizozemska (Ajdin Mehić)

Momci iz grupe 3JS završili su svoju prvu probu u Esprit areni. Pripremili su jedan jednostavan nastup za svoju laganu pjesmu “Never Alone“. Na sceni su im se pridružila dva ženska i jedan muški prateći vokal. Pozadina je poprilično monotona (slična bi se mogla napraviti i na prošlogodišnjoj sceni u Oslu). Nijanse žute boje se pojavljuju, a većina pozadine je crna. Vokalno sasvim dobra izvedba pjesme, nastup jednostavan, ništa nije pretjerano. Hoće li uspjeti proći u finale s rednog broja 3 i s ovom nenametljivom pjesmom?

Proba NizozemskeSlike

Belgija (Ajdin Mehić)

Sudionici grupe Witloof Bay izveli su svoju eurovizijsku pjesmu “With Love Baby“. Sjajno surađuju na sceni i vokalno su zvučali jako dobro. Smislili su određene pokrete koje zajedno izvode u pojedinim dijelovima pjesme. Pozadina je crna i pomalo plava, a pojavljuju se i bijeli detalji (linije, krugovi…). Iako je proba sasvim solidno odrađena, mnogi su mišljenja da pjesma ovakvog tipa neka gotovo nikakve šanse za prolazak dalje. Ostaje nam za vidjeti kakav će biti ishod 12. svibnja kada je na rasporedu druga polufinalna večer.

Proba BelgijeSlike

Slovačka (Dubravka Vujević)

Sljedeće na sceni su članice grupe TWiiNS koje s pjesmom “I’m Still Alive“ predstavljaju Slovačku na ovogodišnjem Eurosongu. Na pozornici se nalaze članice grupe TWiiNS, dva ženska prateća vokala, pijanist i bubnjar. Pozadina je većinom crna s nekakvim zlatnim oblicima koji se povremeno miješaju s bijelim vodenim efektima. Vokalno su odlično i uvjerljivo otpjevale pjesmu. Na samom početku nastupa na pozornici se nalazi samo jedna članica grupe, a druga se pridružuje nakon uvodnog dijela pjesme. Nema puno pokreta na pozornici, ali mislim da će njihov nastup izgledati vrlo efektno na televiziji. Mislim da bi im ovakva izvedba mogla povećati šanse za ulazak u finale.

Ukrajina (Ajdin Mehić)

Ukrajinka Mika Newton sa sobom na sceni ima muškog pratećeg vokala i ženu koja svira klavir. Vokalno, ovo je bila odlična proba. U pozadini na LED ekranima vidimo nešto jako posebno. Naime, pobjednica ukrajinskog “Supertalenta”, Ksenia Simonova, napravila je dosta crteža pomoću pijeska i isti se pojavljuju u pozadini. Sigurno da će ukrajinski nastup biti poseban zahvaljujući ovim crtežima. Ostaje nam za vidjeti kako će sve to izgledati na tv-u.

Moldova (Ajdin Mehić)

Zdob și Zdub, predstavnici Moldove na Eurosongu 2005. godine, pokušat će ove godine s pjesmom “So Lucky“ ostvariti još jedan dobar plasman za svoju zemlju. Momci iz grupe nose velike crne kape, a na sceni im se pridružila dama u bijelom koju smo imali priliku vidjeti i na nacionalnom finalu Moldove. Vokalno su bili solidni, nastup je zanimljiv, a vidjet ćemo kako će sve to utjecati na gledatelje i žiri.

Švedska (Ajdin Mehić)

Eric Saade na scenu izlazi s tri plesača i dva prateća vokala. Nastup je jako sličan onome s Melodifestivalena. Obzirom da je imao problema s grlom, odlučio je štjedjeti na glasu na prvoj probi pa je prepuštao pratećim vokalima da pjevaju određene dijelove sami. Raspored stakala, koja će biti razbijena nakon drugog refrena, dručiji je u odnosu na švedsko finale, a na osnovu ove probe nismo mogli doznati kako će sve to u konačnici izgledati.

Cipar (Vladan Vukmanov Šimokov)

Na sceni se ovoga puta nalaze Christos i četiri plesača, dok se na manjoj pozornici nalazi pjevačica u bijelom. Na LED ekranima se pojavljuju crni kristali i misteriozan predmet u obliku balona koji ne bih mogao protumačiti. Dominiraju narančasta i žuta svjetla. Christos i plesači se tijekom prvog, laganog refrena naginju u stranu (a za njima se njišu i misteriozni predmeti na LED-u u istom smjeru) tako što im je obuća pričvršćena za podij. Poslije refrena, fokus je na pjevačici koja se nalazi na manjoj sceni koja pjeva svoj ​​dio. Nastavak nastupa je vrlo sličan kao i prvi dio. Zasigurno mogu reći da je ovo bio jedan od najboljih nastupa: kreativan, mističan, a ujedno i odlično izveden. Christos je vokalno bio dobar, a što li će biti sa prolaskom u finale vidjet ćemo u četvrtak, 12. svibnja, kada isti budemo vidjeli i na malim ekranima.

Današnje probe su završene. Sutra će na scenu izaći predstavnici Bugarske, Makedonije, Izraela, Slovenije, Rumunjske, Estonije, Bjelorusije, Latvije, Danske i Irske.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?