04.05.2011. - Četvrti dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

04.05.2011. – Četvrti dan

  5 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Raspored proba:

10.00 – 10.40 : Bugarska
10.40 – 11.20 : Makedonija
11.20 – 12.00 : Izrael
12.00 – 12.40 : Slovenija

Pauza

13.40 – 14.20 : Rumunjska
14.20 – 15.00 : Estonija
15.00 – 15.40 : Bjelorusija

Pauza

16.00 – 16.40 : Latvija
16.40 – 17.20 : Danska
17.20 – 18.00 : Irska

Probe uživo možete slušati na live streamu naše partnerske stranice escdaily.com ovdje. Slike s proba gledajte ovdje (allkindsofeverything.ie)

Bugarska (Ajdin Mehić)

Poli Genova se prva danas pojavljuje na sceni. S njom su još prateći vokali, gitaristi i pijanist. Pozadina je jako zanimljiva, plava je i predstavlja kišu i dosta kapljica vode (sličnu pozadinu je imao Cipar u Beogradu 2008. godine). Poli Genova koristi lagani ventilator koji joj puše u bijeli pokrivač kojeg ima preko odjeće. Tijekom drugog refrena šeta po pisti i dolazi do “satelita”, gdje će sjesti i gotovo leći. Vraća se natrag na glavni dio scene. Vokalno, ovo je bila jako dobra proba.

Makedonija (Ajdin Mehić)

Makedonci su se potrudili i pripremili nastup s dosta pokreta i plesa. Pet plesača, koji služe i kao prateći vokali, u središtu su scene na samom početku, a Vlatko im se pridružuje kako počinju prvi stihovi. Zanimljivo, prvih par stihova je otpjevano na engleskom jeziku. U pozadini na LED ekranima vidimo jedan zanimljivi kvadar u kojem će se poslije na ćirilici ispisati “muzika”, što je dijelom teksta ove pjesme. Pred posljednji refren Vlatko koristi megafon.

Izrael (Ajdin Mehić)

Dana International, pobjednica Eurosonga 1998. godine, predstavljat će svoju domovinu Izrael na ovogodišnjem, 56. Eurosongu. Njena pjesma “Ding Dong“ izvedena je danas na jednostavan način. Dana je na središtu scene, a na lijevoj strani je pet ženskih pratećih vokala. Nastup je poprilično sličan onome s nacionalnog finala Izraela, kako po scenskom nastupu, tako i vokalno.

Slovenija (Ajdin Mehić)

Ovogodišnja slovenska predstavnica je mlada Maja Keuc, kojoj su se na sceni pridružila četiri ženska prateća vokala. Baš kakvim su ga najavljivali, nastup je minimalistički i sva pažnja će biti usmjerena ka pjesmi 12. svibnja, kada je na programu druga polufinalna večer. Po dva prateća vokala su s obe strane, dok Maja stoji na sredini scene. Kada krene prvi refren, prateći vokali polako kreću ka Maji i spremaju se da zajedno otpjevaju daleko “žešću” drugu polovicu pjesme. Vokalna izvedba je bila za deset. Pozadina je obojena rozu i crvenu boju.

Rumunjska (Ajdin Mehić)

Rumunjski bend Hotel FM upravo je završio svoju prvu probu u Esprit areni. Pri izvedbi njihove vesele pjesme “Change“ pridružile su im se dvije plesačice, koje u određenim trenucima drže trube i “sviraju” u skladu s pjesmom. Boje u pozadini su plave i narančaste te se kroz cijelo vrijeme formiraju linije, kružnice i spirale. Vesele pjesma, vesela izvedba i dobri vokali te sam mišljenja kako će ova pjesma biti izuzetno dobro prihvaćena u areni, 12. svibnja.

Estonija (Ajdin Mehić)

Estonci imaju jednu od vjerojatno najboljih pozadina na ovogodišnjem Eurosongu. Na LED ekranima vidimo dosta zgrada, a putovanje kroz taj grad kreće tijekom drugog refrena. Dosta efektno izgleda. Getter Jaani ima poprilično sličan nastup onome s estonskog izbora – tri plesača, dva ženska prateća vokala i “zgrade” na sceni. U dijelu kada svi pjevaju “Keep movin’“ Getter zajedno sa svojom pratnjom ide do stepenica s desne strane scene, da bi se tijekom zadnjeg refrena vratila na mjesto odakle je započeo nastup. Vokalno, nastup je bio poprilično sličan onome s Eesti Laula, što znači da je posljednji refren bio slabiji u odnosu na ostatak pjesme.

Bjelorusija (Ajdin Mehić)

Predstavnici Bjelorusije na sceni su se pridružila četiri prateća vokala (dva muška i dva ženska) te pijanist. Prateći vokali i Anastasiya imaju čudne držače za mikrofone. Pozadina često poprima oblike i boje bjeloruske zastave, što je zapravo i za očekivati obzirom da pjevačica pjeva o svojoj domovini Bjelorusiji. Dosta pirotehnike je korišteno tijekom ovog nastupa.

Latvija (Ajdin Mehić)

Skupina musiqq predstavnici su Latvije na ovogodišnjem Eurosongu. Njihova pjesma “Angel In Disguise“ bila je po prvi put izvedena uživo u Esprit areni danas. Vokalno je bilo sasvim dobro, poprilično bolje nego na njihovom nacionalnom izboru. Poseban naglasak na početak refrena koji sada zvuči dosta bolje. S momcima na sceni su i četiri prateća vokala. Nastup je poprilično isti kao na latvijskom izboru.

Danska (Ajdin Mehić)

Grupa A Friend in London održala je svoju prvu probu u Esprit areni. Odlučili su ne mijenjati nastup te je današnji izgledao gotovo identično onome s danskog nacionalnog finala. Jedina bitna razlika je ta što pjevač nije šutao loptu u publiku, no ne bismo trebali u potpunosti izbaciti tu mogućnost. Možda nas iznenadi na nekoj od narednih proba. Vokali su jako dobri i vokalna izvedba je gotovo identična onoj sa studijske verzije pjesme. Vidjet ćemo hoće li momci iz ove danske grupe uspjeti impresionirati Europu i proći u finale. Nastupaju između dvije brže pjesme iz Latvije i Irske.

Irska (Ajdin Mehić)

Blizanci iz Irske su se vidljivo jako potrudili oko scenskog nastupa i pokazali dosta pokreta na svojoj prvoj probi u Dusseldorfu. Na sceni su im se pridružili po dva ženska i muška prateća vokala. Nastup počinje tako što jedan blizanac leži, a drugi stoji iza njega, te obojica rade iste pokrete. Vokalna izvedba je bolja od one s irskog nacionalnog finala, a pojedine dijelove pjesme momci iz dua Jedward su prepustili pratećim vokalima. Ostaje nam za vidjeti kako će sve ovo izgledati izrežirano na tv-u i hoće li djelovati efektno.

Današnje probe su završene. Sutra će na scenu izaći prvih 13 sudionika prvog polufinala (od Poljske do Hrvatske) i održati polusatne probe.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?