06.05.2011. - Šesti dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

06.05.2011. – Šesti dan

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Raspored proba:

10.30 – 11.00 : Island
11.00 – 11.30 : Mađarska
11.30 – 12.00 : Portugal
12.00 – 12.30 : Litva
12.30 – 13.00 : Azerbajdžan
13.00 – 13.30 : Grčka

Pauza

14.30 – 15.00 : Bosna i Hercegovina
15.00 – 15.30 : Austrija
15.30 – 16.00 : Nizozemska

Pauza

16.30 – 17.00 : Belgija
17.00 – 17.30 : Slovačka
17.30 – 18.00 : Ukrajina
18.00 – 18.30 : Moldova

Probe uživo možete slušati na live streamu naše partnerske stranice escdaily.com ovdje. Slike s proba gledajte ovdje (allkindsofeverything.ie)

1. ISLAND: Sigurjón’s Friends – Coming Home (PROBA)
2. MAĐARSKA: Kati Wolf – What about my dreams (PROBA)
3. PORTUGAL: Homens da Luta – Luta é alegria (PROBA)
4. LITVA: Evelina Sašenko – C’est ma vie (PROBA)
5. AZERBAJDŽAN: Ell & Nikki – Running Scared (PROBA)
6. GRČKA: Lukas Yiorkas ft Stereo Mike – Watch My Dance (PROBA)
7. BOSNA I HERCEGOVINA: Dino Merlin – Love in Rewind (PROBA)
8. AUSTRIJA: Nadine Beiler – The Secret Is Love (PROBA)
9. NIZOZEMSKA: 3JS – Never Alone (PROBA)
10. BELGIJA: Witloof Bay – With Love baby (PROBA)
11. SLOVAČKA: TWiiNS – I’m Still Alive (PROBA)
12. UKRAJINA: Mika Newton – Angel (PROBA)
13. MOLDOVA: Zdob şi Zdub – So Lucky (PROBA)

Island – Sve gotovo isto kao na prvoj probi. Kladionice im ne predviđaju prolazak u finale, no očekivanja kod fanova su za mrvicu porasla. (Ajdin Mehić)

Mađarska – Veliki napredak je uočljiv kod Mađara. Druga proba je dosta bolje prošla nego prva. Kati je danas bila u crnom i poprilično je sigurnije otpjevala svoju pjesmu. Iako ima pojedinih trenutaka kada je “bolno” slušati kako pjeva određene note, ova pjesma sada ima bolje šanse za prolazak dalje. (Ajdin Mehić)

PortugalLED ekrani u ovoj izvedbi izgledaju fantastično. Portugalske boje u pozadini, i skupina ljudi koji protestiraju na sceni. Hoće li biti zanimljivi ili pak odbojni gledateljima 10. svibnja, doznat ćemo ubrzo. (Ajdin Mehić)

Litva – Evelina ponovno dokazuje svima kako ima snažan vokal i bez greške izvodi svoju pjesmu “C’est ma vie“. Scena je uglavnom tamna, a litavska predstavnica se, pored sjajnog vokala, u svoj toj tami ističe u bijeloj odjeći. Nastup će po svemu sudeći djelovati jako efektnim na tv-u. (Ajdin Mehić)

Azerbajdžan – Azeri su odlučili promijeniti neke sitne detalje na LED ekranima. Nigar je donekle popravila svoj vokal. Istina, i dalje to ne zvuči ni približno moćno kao na studijskoj verziji. Hoće li šarmom i umiljatošću Eldar i Nigar Azerbajdžanu donijeti visok plasman pa možda čak i pobjedu? (Ajdin Mehić)

Grčka – Dosta bolja prezentacija pjesme u odnosu na grčko nacionalno finale. Pozadina je jako dobra i zanimljiva. (Ajdin Mehić)

Bosna i Hercegovina – BH Eurosong delegacija je napravila par manjih izmjena. Sada se u prvih par sekundi nastupa ponovno čuje tiha glazba (što nije bio slučaj na prvoj probi), kontrabas nije bijel nego je smeđe boje, a pozadina nije više toliko tamna kao što je bila u utorak. U zadnjem dijelu pjesme koristi se pirotehnika. (Ajdin Mehić)

Austrija – Nadine je ponovno oduševila sve prisutne u areni svojom vokalnom izvedbom. Nastup je jako sličan onome s prve probe, a u pozadini tijekom zadnjeg dijela pjesme vidimo sjajne efekte. (Ajdin Mehić)

Nizozemska – I dalje ugodna pjesma, nastup i izvedba. Ništa pretjerano i “upadljivo” te bi ih to, po mišljenju mnogih, moglo koštati plasmana u finale. Nastupaju poprilično rano – treći u drugoj polufinalnoj večeri. (Ajdin Mehić)

Belgija – Iako su vokalno bili odlični danas, belgijska pjesma je i dalje jedna od onih kojima se daju najmanje šanse za prolazak u finale. (Ajdin Mehić)

Slovačka – Blizanke su danas obukle haljine koje nositi i tijekom druge polufinalne večeri, 12. svibnja. Početak pjesme izgleda odlično s bijelim svjetlima u pozadini i njima dvjema ispred. Iako su vokalno bile zaista dobre, vremenom nastup počinje izgledati monotono. (Ajdin Mehić)

Ukrajina – Mika Newton je ponovno sjajno otpjevala svoju eurovizijsku pjesmu. Pozadina je i dalje iznimno zanimljiva (crteži napravljeni pijeskom), a jedina bitna razlika jeste ta što je Ukrajinka danas obukla haljinu koju će nositi na nastupu u polufinalu. (Ajdin Mehić)

Moldova – Predstavnici Moldove su sigurno na najbolji mogući način uspjeli preokrenuti situaciju. Pjesma im je često bila opisana lošom, no zbog njihovog veselog i energičnog nastupa na prve dvije probe mišljenja su se promijenila i sada im mnogi daju šanse za prolazak u finale. (Ajdin Mehić)

Današnje probe su završene. Sutra će svoje druge probe imati sudionici drugog polufinala od rednog broja 8 do 12 (od Švedske do Izraela), a prve probe će imati zemlje finalistice (Francuska, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i Španjolska).

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?