08.05.2011. - Osmi dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

08.05.2011. – Osmi dan

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Raspored proba:

10.30 – 11.00: Slovenija
11.00 – 11.30 : Rumunjska
11.30 – 12.00 : Estonija
12.00 – 12.30 : Bjelorusija
12.30 – 13.00 : Latvija

Pauza

14.00 – 14.30 : Danska
14.30 – 15.00 : Irska
15.00 – 15.30 : Francuska
15.30 – 16.00 : Italija
16.00 – 16.30 : Ujedinjeno Kraljevstvo
16.30 – 17.00 : Njemačka
17.00 – 17.30 : Španjolska

Probe uživo možete slušati na live streamu naše partnerske stranice escdaily.com ovdje. Slike s proba gledajte ovdje (allkindsofeverything.ie)

1. SLOVENIJA: Maja Keuc – No One (PROBA)
2. RUMUNJSKA: Hotel FM – Change (PROBA)
3. ESTONIJA: Getter Jaani – Rockfeller Street (PROBA)
4. BJELORUSIJA: Anastasia Vinnikova – I Love Belarus (PROBA)
5. LATVIJA: Musiqq – Angel in Disguise (PROBA)
6. DANSKA: A Friend In London – New Tomorrow (PROBA)
7. IRSKA: Jedward – Lipstick (PROBA)
8. FRANCUSKA: Amaury Vassili – Sognu (PROBA)
9. ITALIJA: Raphael Gualazzi – Follia d’amore (PROBA)
10. UJEDINJENO KRALJEVSTVO: Blue – I Can (PROBA)
11. NJEMAČKA: Lena – Taken by a Stranger (PROBA)
12. ŠPANJOLSKA: Lucía Pérez – Que me quiten lo bailao (PROBA)

Slovenija – Maja Keuc je još jednom sigurno izvela svoju pjesmu “No One”. Snažni vokali, minimalna, ali ipak efektna koreografija – hoće li biti dovoljno da Slovenija konačno uđe u finale nakon tri godine neuspjeha, a tamo ostvari određeni značajniji plasman? (Ajdin Mehić)

Rumunjska – Još jedna iznimno dobro vokalna izvedba. Čini se da predstavnici Rumunjske danas nose odjeću koju će imati na sebi i tijekom druge polufinalne večeri. Pjesma “Change“ će sigurno biti dobro prihvaćena u Esprit areni i dobiti veliki aplauz. (Ajdin Mehić)

Estonija – Mlada Estonka održala je svoju drugu probu. Koreografija je doživjela određene male promjene, a tijekom posljednjeg refrena Getter prepušta pratećim vokalima da otpjevaju neke dijelove. Pozadina je jako efektna, i vjerojatno jedna od boljih ove godine. Vokalno je bilo solidno, vizuelno sigurno jako dobro. No, i dalje se pitamo – kako Estonka komad tkanine pretvori u štap? (Ajdin Mehić)

Bjelorusija – I dalje čudni držači mikrofona na sceni, poprilično solidna vokalna izvedba i čini mi se kako će gledatelji u Esprit areni uživati tijekom bjeloruskog nastupa. Jako zarazna glazba u instrumentalnim dijelovima i poprilično zanimljiv refren. (Ajdin Mehić)

Latvija – Još jedna u nizu bržih pjesama. Duo musiqq daje još jednu dobru vokalnu izvedbu. Nastup započinju sjedeći na stolicama okrenuti leđima ka publici, a glavni vokalist ustaje početkom prvog refrena. (Ajdin Mehić)

Danska – Tu je! Lopta koju pjevač šutne u publiku pojavila se danas na sceni tijekom druge danske probe. Pjevač ju šutne u publike pred zadnji refren, a potom trči pistom do drugog dijela scene. Lijepi efekti su u pozadini i ovaj nastup će vjerojatno izgledati posebno na tv-u. (Ajdin Mehić)

Irska – Očito je koliko se mnogo trude blizanci iz Irske. Dosta pokreta na sceni, zanimljiv scenski nastup i odličan kraj. Pozadina je jako efektna i izgledat će to sigurno jako dobro u četvrtak, 12. svibnja, na našim malim ekranima. (Ajdin Mehić)

Francuska – Godine 2009. to je bila Estonija, no ovaj put Francuska ima najbolju pozadinu! Apsolutno odlično i efektno. Novinari u Dusseldorfu kažu da ovo izgleda još bolje na ekranu. Francuz ponovno daje odličnu vokalnu izvedbu. (Ajdin Mehić)

Italija – Raphael je vokalno danas zvučao jako dobro, gotovo isto kao i na studijskoj verziji pjesme. U pozadini na LED ekranima vidimo razne instrumente. Netipična pjesma za Eurosong, jednostavan nastup – kako će proći na kraju? Vidjet ćemo 14. svibnja. (Ajdin Mehić)

Ujedinjeno Kraljevstvo – Osim promjene odjeće, ništa nije značajno drukčije na današnjoj probi u odnosu na jučerašnju. Lee se i dalje muči da pjeva određene dijelove pjesme, a ostatak, kao i refren, je poprilično solidno otpjevan. Jako dobro zvuči prvi refren. Promijenili su ga malo u odnosu na studijsku verziju. (Ajdin Mehić)

Njemačka – Za razliku od jučerašnje probe na kojoj je Lena imala mašnu u kosi i pokušala izgleda kao neka simpatična i vedra cura, na današnjoj probi totalna suprotnost – kosa joj pokriva veći dio lica i smrknuta je. Njemci očito eksperimentiraju pa će vidjeti koja varijanta bolje izgleda na tv-u. U svakom slučaju, nemam nikakve sumnje da će ovo biti jedan od boljih nastupa u finalu 56. Eurosonga. (Ajdin Mehić)

Španjolska – Jedno je sigurno – Španjolcima se odavno nisu davale tolike šanse za TOP 10 plasmanom nakon odrađenih prvih proba. Lucía naprosto zrači pozitivnom energijom, i svojim plesom poziva sve prisutne i gledatelje da joj se pridruže. Jako dobra proba – vokalno i koreografski. (Ajdin Mehić)

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?