10 godina s vama: Sretan rođendan, Eurosong.hr!

Podijeli na Facebook Twitter

Na današnji dan, sada već davne 2005. godine, svjetlo dana ugledala je vaša i naša Eurosong destinacija. Tipkajući ove riječi ne mogu a da ne naviru različite emocije i sjećanja na proteklih 10 godina. Vjerojatno već i sami znate povijesnu priču nastanka stranice, stoga se danas nećemo previše baviti time. Ono što ću istaknuti su zaslužni ljudi, stvarne situacije i najave budućih projekata.

Da nije ljudi koji isključivo volonterski i iz ljubavi prema ovom natjecanju odrađuju posao kojeg se mogu postidjeti mnogi profesionalni i plaćeni novinari, Eurosong.hr ne bi bio ono što je danas – respektabilan i prepoznatljiv eurovizijski portal u Hrvatskoj, regiji i Europi. Održavanje ovakvog portala nije lak posao, pogotovo kada zemlje iz kojih dolazi najveći broj urednika ne sudjeluju na natjecanju pa su entuzijazam i iščekivanja manji. Zato u zahvali moram posebno istaknuti trenutne alfe i omege stranice: Lunu Janić i Bojana Petrovića. Oni vam svakodnevno i ažurno donose najnovije vijesti iz Europe i regije, obogaćuju portal intervjuima, specijalima, analizama… Tu su i oni stalni, trenutno manje aktivni urednici, ali svi su oni dio naše male zajednice koji uskaču kada god im to vrijeme i volja dozvoljavaju i na tome im veliko hvala.

Eurosong.hr u svojih 10 godina radi isključivo zbog dobre volje urednika i vjernosti svojih posjetitelja. U vremenu masovnih pojavljivanja eurovizijskih portala i lake dostupnosti vijesti, lijepo je znati da Eurosong.hr i dalje ima svoje mjesto u tom svijetu. Nije bilo lako, održavanje stranice nije jeftin projekt (i uvijek smo u potrazi za donacijama, sponzorima, oglašivačima), ali iz godine u godinu uspijevamo vlastitim financiranjem isplivati na površinu. I ne odustajemo ići i korak dalje! Mi vam obećajemo još bolji portal, ipak je 10 godina u pitanju, a o čemu se točno radi, saznat ćete ubrzo. Vrlo brzo!

Iako ova proslava nije u skladu s jubilejom (ona za pet godina bila je nešto raskošnija), ona je obećanje da, dok god je volje i vaše i naše, Eurosong.hr će imati svoje mjesto u mrežnom svijetu. Naša jedina rođendanska želja je da se Hrvatska radiotelevizija sljedeće godine vrati na ovo najveće europsko glazbeno natjecanje i na taj način vrati toliko željenu euforiju kod svih hrvatskih eurovizijskih obožavatelja.

Eurosong.hr, SRETAN ROĐENDAN!

Pridružite nam se na Facebook stranici kako bi doživjeli potpuni svakodnevni eurovizijski užitak s različitim zabavnim sadržajima!

  • Postani urednik

    Veliki si obožavatelj Eurosonga? Želiš biti bliže događanjima i popratiti svoja najdraža glazbena natjecanja s drugim obožavateljima, a ujedno pokazati novinarsko umijeće koje se krije u tebi? Postani dio uredništva Eurosong.hr portala i zabavi se volonterski doprinoseći razvoju i tvoje Eurosong destinacije. Kontaktiraj nas!

Odgovori