Eurosong Slušalica: Glasaj za regionalni hit rujna (2022.) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong Slušalica: Glasaj za regionalni hit rujna (2022.)

  4 min za čitanje   1 komentar

Stiže pregled regionalnih noviteta iz rujna. Poslušajte što smo vam izdvojili te glasajte za svoje favorite u anketi na kraju članka.

Damir Kedžo – Izbor je tvoj (Hrvatska 2020.)

Pobjednik Dore 2020. godine već dulje vremena eksperimentira sa žanrovima pjesama koje objavljuje, što uvijek cijenim kod izvođača. Ovaj puta donosi nam soft r’n’b koji je proizašao iz autorskog pera samog Damira te trenutnih hrvatskih zvijezda autorstva, Ivana Huljića i Matije Cveka. Melodija i vibe pjesme su mi odlični, dok mi je tekst osobno nešto slabiji, pogotovo kada se pojave poneke prvoloptaške rime (kost-most, živo-tkivo). Ipak, drago mi je da se Damir Kedžo okušava i u autorskim vodama. (Bartol)

Feminnem – Ima li nas sutra (BiH 2005., Hrvatska 2010.)

“Bože, koja ljepota vokalna”, ti je prva reakcija nakon što je pjesma počela. Ono što je uslijedilo je samo raznježenost i sreća zbog činjenice da ove tri gracije ponovo zajedno nastupaju i snimaju. Ako je suditi po drugoj pjesmi nakon ponovnog okupljanja, ovo će biti jedan sjajan korak u njihovim karijerama. Bravo, djevojke i hvala! (Bojan)

Ivan Zak & Boban Rajović – Kilometri ljubavi (Dora 2002.)

Kraj rujna nam je donio suradnju dvojice regionalno poznatih i popularnih pjevača. Naime, Ivan Zak i Boban Rajović su objavili duet pod nazivom Kilometri ljubavi. Pjesma je praćena jedinstvenim i prepoznatljivim glasovima, te nosi snažnu poruku ljubavi. Koliko je pjesma dobro prihvaćena govori podatak da već danima ne izlazi iz trendinga u državama regije. (Josip)

Zoe Kida – Žena dete (PZE 2022.)

Ugodna glazbica, ugodan glas, malo me zasmetalo ovo forsiranje rime u tekstu, ali okej, nije neprimjeren tekst ili nešto slično. Ovo je baš situacija gdje su mi glazba i glas puno ugodniji, odnosno ne idu mi uz tekst. Refren mi je jako catchy, odmah na drugom ponavljanju sam i ja pjevala i cupkala. Fora je spot, potrudila se. Kraj mi je malo, što bi Balašević rekao – što ne volem ovako kad se završi pesma, ko racija – moglo je možda nešto što bi zaokružilo pjesmu, al’ može i racija.  (Edita)

Sanja Vučić – Omađijan (Srbija 2016., 2020., 2021.)

Prva solo pjesme Sanje Vučić nakon razilaska grupe Hurricane odmah je postala hit i ušla u trendinge diljem regije. Na pjesmi je vidljiv i njezin autorski pečat, uz suradnju s Markom Gluhakovićem na glazbi i aranžmanu i Stefanom Cvijovićem Cvijom na tekstu pjesme. Sudeći po uspjehu ove pjesme, Sanju čeka uspješna solo karijera. (Sanja)

Petra Antolić i Ivana Kindl – Prijatelj je uvijek tu (Dora 2003., 2004. i 2005.)

Znate onu „ako ne znaš pjevat, nema veze, Ivana Kindl će te naučit“? E pa Ivana je uistinu jedna od najvještijih vokalistica koje imamo na našoj glazbenoj sceni, dok njenu virtuoznost i ove sezone možemo slušati u šou Zvijezde pjevaju. Što se same pjesme tiče, prevladava gospel touch koji uvodi Petra Antolić, a Ivana ga savršeno upotpunjuje. Pjesma je jako smirujuća i opuštajuća, a forte joj je zasigurno i prekrasna poruka koju nosi. (Ivana)

Bili su ovo i regionalni noviteti iz rujna, koje možete slušati na našim playlistama na YouTubeu i Spotifyju. Za tri pjesme koje su vam se najviše svidjele glasajte u anketi niže, koja je otvorena do srijede 26.10. u 20 sati.

anketa 2029

Moj glas za Eurosong Slušalica regionalni hit rujna (odaberite do 3 pjesme)

Ukupno glasova: 295

  • Ivan Zak & Boban Rajović - Kilometri ljubavi [115 / 29%]
  • Zoe Kida - Žena dete [106 / 27%]
  • Feminnem - Ima li nas sutra [53 / 13%]
  • Sanja Vučić – Omađijan [49 / 12%]
  • Petra Antolić i Ivana Kindl – Prijatelj je uvijek tu [38 / 10%]
  • Damir Kedžo - Izbor je tvoj [37 / 9%]

Koja pjesma treba postati hit mjeseca? Otkrijte nam svoje favorite u komentarima ispod. 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
6
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. REIN LOVER — 24. listopada 2022. u 16:22

    Bez dileme Omadjijan

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?