16.05.2010. - Prvi dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

16.05.2010. – Prvi dan

  3 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Slike s proba možete pratiti na stranicama naših kolega ovdje.

Obzirom da će televoting biti omogućen od početka izvođenja prve pjesme, sada brojeve za glasovanje možemo vidjeti zadnjih 30 sekundi svakog nastupa.

Moldova (Zoran Kovačić)

Šestero na sceni, a troje plesača na početku od kojih jedan svira saksofon. U prvom dijelu pjesme preovladava plava boja na sceni da bi se kasnije ista promijenila u zelenu. U toku izvođenja pjesme vidimo mnogo kretanja i plesa na sceni. Vokalna izvedba je puno bolja od one s nacionalnog finala Moldove. Sve u svemu – izgleda kao dobra pjesma i nastup za otvaranje prvog polufinala.

Proba Moldove – slike

Rusija (Ajdin Mehić)

Nastup je prilično sličan onom s nacionalnog finala Rusije. Peteru su se na sceni pridružili bubnjar, klavijaturista i trojica gitarista. Scena je obojena u crno, plavo i bijelo i izgleda prilično statično obzirom da je ovdje riječ o jednoj laganoj baladi. Peter ponovno na sebi ima šal. Ventilator se koristi u toku izvođenja pjesme, a u pozadini padaju konfete i izgleda kao da na Peterovu pratnju na sceni pada snijeg.

Proba Rusije – slike

Estonija (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze pijanist na lijevoj strani, četiri back vokala i Malcolm Lincoln. Svi su danas obučeni u baršunaste jakne. Nastup je sličan nastupu s estonskog nacionalnog finala. Pjevač se nalazi u sredini pozornice, dok se back vokali nalaze s desne strane pozornice. Back vokali koriste razne pokreta rukama te se dosta kreću. Vokalno su dobro zvučali.

Proba Estonije – slike

Slovačka (Ajdin Mehić)

Kristini su se na sceni pridružila četiri plesača i back vokal. Odjeća je prilično ista kakvu pamtimo s nacionalnog finala, kao i sami scenski nastup. Scena je obojena u zeleno, a pred kraj pjesme mijenja se u narančastu. Kristina je vokalno bila dobra s tim da postoje male sitnice u vokalu koje treba popraviti.

Finska (Ajdin Mehić)

Svi su obučeni u bijelo. Curama iz grupe Kuunkuiskaajat na sceni su se pridružili dvojica plesača i violinistica. Scena je obojena u plavo i kombinacija boja zapravo simbolizira zastavu Finske. Pred sami kraj scena dobiva i narančaste boje.

Latvija (Ante Kurtović)

Aisha izlazi na scenu s 4 back vokala. Izmjenjuju se različite boje. Za razliku od nacionalnog izbora, Aisha nema nekakvu posebnu koreografiju. Sve je dosta jednostavno i monotono.

Srbija (Zoran Kovačić)

Milan Stanković je na sceni s dva muška plesača i dva ženska back vokala. Nastup obiluje plesom i raznim bojama koje se smjenjuju na sceni. Vokalno je ovo izgledalo sasvim korektno.

Bosna i Hercegovina (Ajdin Mehić)

S Vukašinom na sceni su tri ženska i dva muška back vokala. Pokreti na sceni su svedeni na minimum jer BH Eurosong tim želi da sva pažnja bude usmjerena na pjesmu. Vukašin u dijelu iza prvog refrena svira gitaru. Vokalno je zvučao odlično.

Probe su završene. Sutra će na scenu stupiti preostalih devet sudionika prve polufinalne večeri.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?