18.02.2012. - Sedam izbora uživo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

18.02.2012. – Sedam izbora uživo

  6 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Hrvatska

Jubilarna dvadeseta Dora bit će održana večeras. Prvi je ovo put da je Hrvatska svog predstavnika i pjesmu za Eurosong odabrala interno, a čast da bude upisana u povijest pripala je popularnoj Nini Badrić. Pjesmu kojom će Nina predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu smo vjerojatno već čuli – ostaje nam da doznamo koja pjesma s njenog albuma “NeBo“ ide na najveće glazbeno natjecanje u Europi. Pjesma “Nebo” se posljednjih dana spominje kao najozbiljniji kandidat.

Na showu koji će trajati sat vremena, pored Nine, imat ćemo priliku gledati i nastupe ovogodišnjih predstavnika BiH, Crne Gore i Makedonije – Maya Sar, Rambo i Kaliopi respektivno. Pjevat će i Hari Varešanović, Emilija Kokić kao i Nina Radojčić, predstavnica Srbije na prošlogodišnjem Eurosongu.

Već smo i ranije zaključili da ovogodišnja Dora neće biti niti slična prethodnim. No, postoji još jedna velika razlika. Večeras smo bez voditelja – cijeli show će pratiti orkestar i publika u koncertnom ozračju.

Dora će početi u 20:00, a uživo ćete ju moći pratiti ovdje. Uredništvo Eurosong.hr | Eurovision-croatia.com Vam želi prijatnu večer, puno zabave i ugodnih trenutaka – posebice onaj kada Nina Badrić bude prezentirala pjesmu.

Italija

Finale Sanrema 2012., festivala kojim će, između ostalog, biti odabran i talijanski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu, bit će održano večeras. Pobjednik ovog festivala ne mora nužno biti i predstavnik Italije u Azerbajdžanu. Stručni žiri će donijeti odluku, a ista će biti objavljena večeras – doznat ćemo tko će pokušati Eurosong dovesti u Italiju!

Nije poznato kada točno i na koji način će biti objavljen predstavnik i pjesma te ćete se morati zadovoljiti sljedećim informacijama: show će početi u 20:35, a uživo ćete ga moći pratiti ovdje.

U slučaju da nećete biti u prilici pratiti talijanski izbor, Eurosong.hr | Eurovision-Croatia.com će se potruditi i što brže i efikasnije prenijeti rezultate večerašnjeg Sanrema.

Latvija

Latvija će večeras postati prvom baltičkom zemljom koja je odabrala pjesmu i predstavnika za ovogodišnji Eurosong. Nakon održane dvije polufinalne večeri, odabrano je deset najboljih pjesama koje će na večerašnjem finalu ponovno biti izvedene.

Natjecatelji:

1. Ruta Duduma – My world
2. Samanta Tina & Davids Kalandija – I want you back
3. PeR – Disco superfly
4. Trianas Parks – Stars are my family
5. Paula Dukure – Celebration
6. Andris Abelite – We can change the world
7. Anmary – Beautiful song
8. Elizabete Zagorska – You are the star
9. Mad Show Boys – Music Thief
10. Roberts Petersons – She’s a queen

 

Prvi dio showa počet će u 18:00 (19:00 po vremenu u Latviji), a na istom će biti odlučeno koje tri pjesme prolaze u superfinale. Superfinale počinje u 20:00 (21:00 po vremenu u Latviji) te se bira predstavnik i pjesma. Konačnu odluku će donijeti televoting i žiri u omjeru 50-50. Prijenos nacionalnog finala Latvije moći ćete uživo gledati ovdje.

Ukrajina

Jedna od najuspješnijih zemalja na Eurosongu u posljednjem desetljeću, Ukrajina, danas će odabrati predstavnika za 57. Eurosong. Čak 21 pjesma će biti izvedena na nacionalnom finalu, a o pobjedniku će odlučivati žiri i televoting.

Natjecatelji:

1. Shanis – Dream
2. Vitaliy Galay – I Want To Love
3. Max Barskih – Dance
4. Olya Polyakova – Lepestok
5. Eduard Romanyuta – I’ll Never Let Go
6. Legkyj Flirt – MegaMix
7. Igor Tatarenko – You’re My Life
8. Myhajlo Hrytskan – Ya Tak Iskal Tebya
9. Masha Shazonova & Tyhon Levchenko – I Close To You
10. Marta – My Heart Is Sorrowing
11. Gaitana – Be My Guest
12. Oksana Nesterenko – Mondo Blu
13. RAPIRAGet Over
14. Andrij Bohomolets – Are You Waiting For Me
15. Bondarchuk – I Don’t Know Why
16. Renata – Love In Sunlight Rays
17. Treeorange – New Day
18. NEREALNYE (The Incredibles) – Just A Dream
19. Ulyana Rudakova – Ty Ne Odyn
20. Marietta – Rainbow
21. Lena Voloshyna – Let It Out

 

Show će početi u 11:30, a uživo ćete ga moći pratiti ovdje.

Napomenanemojte se začuditi ako se ispostavi da pobjednik današnjeg showa na kraju ne bude ukrajinski predstavnik (podsjećanje: 2010, 2011)

Estonija

Večerašnjim prvim polufinalom započinje ovogodišnji Eesti Laul, estonski nacionalni izbor za Eurosong. Deset natjecatelja će izvesti svoje pjesme, a žiri i televoting će odabrati pet pjesama koje prolaze u finale.

Natjecatelji:

1. Janne Saar – Fight for love
2. Erasmus Rotterdamist – Kuu pääle
3. MIABon voyage
4. Milky Whip – My love
5. POP Maniacs – I don’t know
6. Ott Lepland – Kuula
7. August Hunt – Tantsulõvi
8. Soundclear – A little soldier
9. Liis Lemsalu – Made up my mind
10. Loss Paranoias – Valedetektor

 

Show će početi u 20:35 (21:35 po vremenu u Estoniji), a uživo ćete ga moći pratiti ovdje.

Litva

Litva i Švedska idu usporedno, barem što se održavanja polufinala tiče. Litavci večeras prikazuju treće polufinale i novih devet natjecatelja. Baš kao i prošle, i ove su godine polufinala odlučili snimati u studiju, pa ih tek naknadno prikazivati na televiziji. Devet natjecatelja će izvesti svoje pjesme, a žiri i televoting će u omjeru 50-50 odabrati koje tri su najbolje i koje ćemo ponovno slušati u finalu.

Natjecatelji:

1. Thundertale – Heroes, arise!
2. Sound’s Engineers ft. Natalie – Blind
3. Donatas Šimkus – Party all day
4. VIG Roses – Come back home
5. Bekešo Vilkai – Letter by letter
6. Greta Jorudaitė – Show me what you got
7. Liepa – Viena
8. Gražvydas Sidiniauskas – When I say yes
9. Monika – Happy

Prijenos showa će početi u 20:00 (21:00 po vremenu u Litvi), te ćete ga moći pratiti ovdje.

Švedska

Večeras je na rasporedu treće od ukupno četiri polufinala Melodifestivalena. Novih osam natjecatelja predstavit će svoje pjesme. Dvije prvoplasirane pjesme od strane televotinga proći će direktno u finale, dok će trećeplasirani i četveroplasirani natjecatelj dobiti kartu za “Second Chance Show”. Isječke s proba trećeg polufinala pronađite ovdje.

Natjecatelji:

1. Youngblood – Youngblood
2. Maria BenHajji – I mina drömmar
3. Mattias Andréasson – Förlåt mig
4. Love Generation – Just A Little Bit
5. Carolina Wallin Pérez – Sanningen
6. Andreas Johnson – Lovelight
7. Molly Sandén – Why Am I Crying
8. Björn Ranelid feat. Sara Li – Mirakel

 

Show će početi u 20:00, a uživo ćete ga moći pratiti ovdje.

Pridružite nam se i na Fejsu. Lajkajte nas i što prije doznajte detalje o nadolazećim izborima, rezultatima i ostalim događanjima vezanim za Vaš najdraži televizijski show. Tu smo zbog Vas.

Image and video hosting by TinyPic

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?