18.05.2010. - Treći dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

18.05.2010. – Treći dan

  3 min za čitanje   Napiši prvi komentar

09:30 – 10:10 – Litva
10:10 – 10:50 – Armenija
10:50 – 11:30 – Izrael
12:30 – 13:10 – Danska
13:10 – 13:50 – Švicarska
13:50 – 14:30 – Švedska
14:50 – 15:30 – Azerbajdžan
15:30 – 16:10 – Ukrajina

Slike s proba možete pratiti na stranicama naših kolega ovdje.

Litva (Dubravka Vujević)

Scena je obojena u crno te se na sceni nalazi nekoliko čovječuljaka. Oni počnu plesati tijekom refrena. Na pozornici se nalazi pet članova grupe te su obučeni isto kao na nacionalnom finalu. Koristi se dosta instrumenata. Vokalno su dobro zvučali.

Proba Litve – slike

Armenija (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze Eva, tri back vokala i plesači. Također se pojavljuje i flautist. Scena je većinom plava te se mijenja u narančastu boju tijekom refrena. Prije početka refrena se može vidjeti i narančasto svjetlo. Mislim da je pjesmu otpjevala bolje nego na nacionalnom finalu te se pozornica jako slaže s pjesmom.

Proba Armenije – slike

Izrael (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze Harel, dva back vokala i pijanist. Scena je plava te od refrena mijenja boju u bijelu. Nema puno promjena u odnosu na nastup s nacionalnog finala. Vokalno je odlično otpjevao ovu tešku pjesmu.

Proba Izraela – slike

Danska (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze Chanée i N’evergreen te su odvojeni zaslonom te stoje na platformama. Na kraju pjesme zajedno idu do catwalka te završavaju pjesmu. Nastup je sličan nastupu s danskog nacionalnog finala. Scena je u početku plava te tijekom pjesme mijenja boju u crvenu. Mislim da ovo vokalno nije najbolje zvučalo.

Proba Danske – slike

Švicarska (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze Michael, tri back vokala i gitarist. Michael ima zlatno odijelo na sebi. Back vokalistice se dosta kreću po pozornici te imaju koreografiju. Vokalno je dobro zvučao.

Proba Švicarske – slike

Švedska (Ajdin Mehić)

Početak pjesme je propraćen tamnom scenom i podom obojenim u crveno. Kako pjesma ide dalje, pozadina scene biva obojeva u crveno. Anni su se na sceni pridružili pet back vokala u bijelom. Back vokali bivaju “skriveni” u mraku u prvom dijelu pjesme da bi kasnije svojom pojavom uljepšali dojam gledatelja. Anna svira gitaru do kraja prvog refrena i nakon toga ju skida. Mlada Šveđanka zaista zrači velikom pozitivnom energijom i čini se puno opuštenijom na sceni za razliku od nastupa na Melodifestivalenu. Vokalno – desetka.

Proba Švedske – slike

Azerbajdžan (Ajdin Mehić)

Safura je na sceni. U pratnji ima četiri back vokalistice i plesača. Na sceni su i “mini stepenice”, njih tri – jedne za Safuru, a preostale dvije za back vokalistice. Safurin vokal je bio dobar. U toku izvođenja pjesme “Drip drop“ vidimo puno hodanja na sceni, prvenstveno od strane Safure.

Proba Azerbajdžana – slike

Ukrajina (Ajdin Mehić)

Alyosha je sama na sceni i izvodi svoju pjesmu “Sweet People“. Scena je obojena u crveno. Alyosha je vokalno zvučala odlično i čini se da su scenski pokreti svedeni na minimum kako bi pažnja gledatelja bila usmjerena u pjesmu i snažan vokal koji posjeduje Ukrajinka. Ventilator se koristi u toku izvođenja pjesme.

Proba Ukrajine – slike

Probe su završene. Sutra će na scenu stupiti posljednjih devet natjecatelja druge polufinalne večeri.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?