19.05.2010. - Četvrti dan [Proba Hrvatske] – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

19.05.2010. – Četvrti dan [Proba Hrvatske]

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

09:30 – 10:10 – Nizozemska
10:10 – 10:50 – Rumunjska
10:50 – 11:30 – Slovenija
12:30 – 13:10 – Irska
13:10 – 13:50 – Bugarska
13:50 – 14:30 – Cipar
14:50 – 15:30 – Hrvatska
15:30 – 16:10 – Gruzija
16:10 – 16:50 – Turska

Danas svoju prvu probu odrađuju i hrvatske predstavnice kada ćemo dobiti bolji uvid u cjelokupni nastup naših cura. Ipak, konačnu sliku scenskog nastupa ćemo dobiti tek s generalnom probom. Neda, Nika i Pamela, sretno!

Slike s proba možete pratiti na stranicama naših kolega ovdje.

09:00 – Dok čekamo prvu probu Nizozemske, stavljamo jedan zanimljivi video kojeg su snimile naše kolege s escdaily.com. U videu je prikazana šetnja od press centra do arene. Pri ulasku u arenu vidi se scena i proba Vukašina Brajića.

Nizozemska (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze Sieneke, tri back vokala i dva plesača obučena u lutke. Na pozornici se nalazi i mini kazalište koje u sebi ima LED ekran. Na LED ekranu su se prikazivale sunčeve zrake, srca i tekst pjesme. Scena je većinom crvena te se javljaju plave linije koje se miču po pozornici. Vokalno je solidno zvučala.

Proba Nizozemske – slike

Rumunjska (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze Paula, Ovi i četiri back vokalistice. Scena je plava te mijenja boju u zlatnu tijekom refrena. Paula i Ovi sjede za prozirnim klavirom i pjevaju pjesmu. Prije kraja pjesme ustaju i zajedno završavaju pjesmu. Vokalno su dobro zvučali.

Proba Rumunjske – slike

Slovenija (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze članovi grupe i brojni instrumenti. Scena je mračna te se tijekom cijelog nastupa pojavljuju jaka svjetla koja trepere. Povremeno se pojavljuje crvena boja na sceni. Mislim da je nastup sličan nastupu sa slovenskog nacionalnog finala. Vokalno su dobro zvučali.

Proba Slovenije – slike

Irska (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze Niamh, dva back vokala i dvije back vokalistice. Niamh stoji na platformi, dok su back vokali oko nje. Boja na sceni se mijenja: na početku pjesme je plava te se boja mijenja u crvenu i žutu tijekom pjesme. Ima dima i ventilatora. Scena i izvedba ove pjesme su vrlo efektivni te odlično pristaju ovakvoj pjesmi. Vokalno je dobro zvučala.

Bugarska (Ajdin Mehić)

Miri su se na sceni pridržile dvije plesačice i dva plesača koji nose krila. Miro je pjesmu izveo i na bugarskom i na engleskom jeziku (prvi dio na bugarskom, drugi dio na engleskom, da bi na samom kraju pjesmu otpjevao par stihova na bugarskom). Vokalno – ovo je bila odlična proba.

Cipar (Ajdin Mehić)

Scena je tamna u početku nastupa da bi kasnije bila obojena u plavo i žuto. Jon Lilygreen kao pratnju na sceni ima dva back vokala – muški i ženski, gitaristu, pijanistu i bubnjara. Ovo je bio jedan jednostavan nastup u kojem pažnja uglavnom treba biti na pjesmi i vokalu pjevača koji je danas bio odličan.

Hrvatska (Bruno Topić)

Djevojke svoj nastup započinju sjedeći na klupici (Pamela i Nika) dok Neda stoji pored njih. Pozadina za našu pjesmu je plave boje dok se na trenutke mijenja u crvenu, a na vrhuncu crveno-bijelu. Na pozornici se nalaze zastori te su spušteni “kristali”. Svoj nastup djevojke završavaju sa srcem koje je drugačije od onoga na Dori. Odličan nastup, koreografski i vokalno!

Gruzija (Ajdin Mehić)

Sofia je sljedeća na sceni. U pratnji ima dva prateća vokala i tri plesača. Scena je obojena u crveno. U nastupu se koriste ventilatori. Scenski nastup je poprilično neočekivan – plesači dižu Sofiu i prenose je na razna mjesta. Unatoč svim tim pokretima, vokal gruzijske pjevačice je odličan i vokalna izvedba ove pjesme je bila jako dobra danas.

Turska (Ajdin Mehić)

Scena prilikom nastupa Turske izgleda drukčije od bilo kojeg drugog nastupa. Sve je tamno na početku, a dalje u toku izvođenja pjesme svjetla trepere kao ni u jednom drugom nastupu. Dvije osobe na sceni drže crnu i bijelu zastavu.

Današnje probe su završene. Sutra će na scenu stupiti prvih 11 natjecatelja prve polufinalne večeri i održati svoje druge po redu probe.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?