2. ožujka premijerno slušamo “My Friend”

Podijeli na Facebook Twitter
Damjan Fiket

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije Željko Mesar gostovao je jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 i otkrio detalje oko pjesme My Friend i scenskog nastupa Jacquesa Houdeka.

Pjesma je vezana uz slogan ovogodišnjega eurovizijskoga natjecanja – slavimo različitost. Zasad nije želio govoriti o detaljima, osim da će pjesma biti dvojezična, jer treba pričekati da izađe van.

Ekipa je u razradi, u planu su dva instrumentalista – violinist i violončelist i tri jaka prateća vokala, otkrio je Mesar.

Promocija pjesme bit će 2. ožujka na Drugom programu Hrvatskoga radija u 14 sati, otkrio je Mesar te naglasio kako je legitimna odluka da gledatelji ne biraju predstavnika, što radimo od 2012. godine. Otkrio je i kako se Jacques Houdek za ovaj nastup priprema već osam mjeseci te da će nam ponuditi nešto malo drugačiji nastup od dosadašnjih.

Komentara 39

 1. @sasha

  pa ko to da prihvati za tačni informaciju …
  n eka
  nekažem da nije i moguće ..
  ALI…………
  NIKOM NIŠTA JA VIŠE NE VERUJEM DOK TETKA DUŠKA NE KAŽE SVOJE NA RTS-u! Tako je najbolje ..Svako je čuo svoju verziju priče o srpskom predstvaniku ..ovo je već četvrta navodna istinita i proverana prča… ha haaaaaaa

 2. Melodiju za pesmu je napisala Aleksandra Milutinovic. Cuo sam demo verziju i melodija je izvrsna. Podseca na pesme Rijeka bez imena i Opasna zena od Jacques-a. Melodija je da se najezis. Jedva cekam da cujem finalnu verziju. 😉

 3. @sophomore
  fali ti slovo ” j ” ! … dakle KRASNOPOLJ

  Devojčice a što ti preskačeš terapije?

  Ajde brzo popi neke pilulice i nemoj se više blamirati ovde …

  a čuj nju …kako jadna zamišlja Žakovu pesmu … naopako .. kakav si ti udarac u glavu doživela, ko je tebe udesio devojko ..kad ..šta ti se desilo ? a kako će tek biti šokirana kad čuje pesmu , ha haaaaaaaaaaaaaa

 4. @svevladstrahinja tvoja “desetogodisnja” prica o obracanju nekom bozanstvu na esc stageu me prosvijetlila. Javi Loreen da vec radi njen molitveni tekst pjesme. 🙂
  Neko da kaze kakav je Žakov izgovor talijanskog, kako se tu snalazi?

 5. pa …do sada mi sve obećava…recimo ove info o pop-operi i talijanskom jeziku me odma vodi ka Il Volo-u….ak bude tako kvalitetna pjesma, mislim da se onda nemamo čega sramiti…no, s druge strane moguć je i veliki flop…jer jacques ima super glas…ali na svim dosadašnjim Dorama nije imao baš neku kvalitetnu pjesmu… ne računam Stotinama godina, koja nije bila direktno njegova…već ju je dobio et, tako…a kad smo već kod Dore, ja sam uvijek govorio da se treba vratiti tom načinu odabira…naravno, trebalo bi ju modernizirati, kao što su to ove godine recimo napravili Slovenci sa Emom…

 6. Dobro ljudi pa tko je ovaj Krasnopol, ako sam dobro napisala?
  Meni su to umobolni komentari koje on piše

  Naša pjesma će biti na tragu My number one i Fairytale, i tamo je bilo stilski spojenih dijelova

 7. Jako sam skeptičan oko pjesme.Nikako ne mogu zamisliti da će uspješno kombinirati pop na engleskom i operu na talijanskom, ali se nadam da znaju što rade.Ako Žak ne ostvari zavidan rezultat osramotit će se za vijeke vjekova.

 8. 8 miseci se priprema i radi na nastupu, a da nisu bili u stanju snimit spot koji će slat EBU (koji će se kasnije vrtit u drugim državama kad budu prezentirali pjesme) i napravit neku emisiju live di će spot i pisma bit predstavljeni to mi nije jasno!! Opet misle samo stavit na tubu audio snimku ko prošle godine sa ninom, a spot snimat u 4 misecu?
  Well done!

 9. I moram reći, ako se jedan Žak sprema 8 MJESECI za ESC nastup i to naziva nastupom života, ako pjesmu radi međunarodni tim od 6 ljudi, ako na pozornici ima violončelo i violinu i kako kaže, 3 vrhunska backvokala…. ako će ovo sve dovesti do osrednje ili solidne pjesmice – onda se možemo pobrat s Eurosonga na neko vrijeme.
  Žek će ili doslovno kokurirati za sam vrh ovogodišnjeg Eurosonga, ili je žešće zabrijao na osrednju pjesmu i ekipa će ga satrat, a on kakva je svađalica će si oderat svu kožu.

 10. Gianluca Maggiulli je radio tekst za talijanski “operni” dio pjesme.
  Radi se u bilingualnoj pjesmi kombinaciji pop zvuka na engleskom jeziku i crossover opernim elemenata na talijanskom. Potvrđeno iz redakcije zabavnog programa HTV-a.

 11. Po mome treba da se vrati Dora , ali pod uvjetom da naprave pozornicu ( nešto u stilu The Voice ) , ono prijašnje je bilo “jadno” te naravno da dopuste stranim autorima da predlože svoje pjesme ….
  Sto se tiče glasanja nek uvedu da svaka županija ( 21x ) daje bodove kao na Eurosongu ( 1-8 , 10 i 12 ) , te da i žiri svatko za sebe isto dodjeli bodove kao na ESC-u ( i možda kad bi uveli da i druge zemlje glasaju , ali ne vjerujem ) 😊

 12. Evo da se i ja pojavim u komentar sekciji nakon godina spijuniranja Eurosong.hr stranice. Nadam se da je Zak to dobro isplanirao i da se nije prekalkulirao. Poznavajuci njega kao profesionalca nesklonog sundu, mislim da bi trebalo bit ok. Iako da je bilo koji drugi hrvatski pjevac u pitanju, sa ovakvom najavom pjesme (dvojezicna pop-era), bio bi strasno zabrinut. Uglavnom pricekajmo sljedeci cetvrtak. Nadam se da cemo dobit nekakav teaser prije same objave 🙂

 13. @henry bogati pa ti si neki buntovan dečec , uvek ! …si ti takav i u krevetu ? 🙂

  sećam te se i prošle godine i još nekih ovde hejtera ..oni su uvek antiprotivni , uvek im nešto ne odgovora , prosto ako sve štima oni moraju da nađu bilo šta da hejtuju …a uglavnom hejtuju pesmu i pre same peme, hejtuju izvođača, hejtuju kostime, hejtuju sve uzduž i popreko.. sve veleuvaženi eksperti i to za sve ! 🙂 ha haaaaaaaaaaaa

  Inače Izbor treba načiniti otvorenijim za strance, ali on je već otvoren za strance evo druga godina za redom. Dakle ta dogma je srušena i to nije više problem. Sistem nije više strogo zatvoren.

  Kad se samo setim kao ste dizali u nebo one vaše tri guske u magli sa ” lako je sve” a ja hejtovo do besvesti ha haaaaaaaaa i naravno da su spušile , kako i spada jer je pesta bila dno dna.. potpuno anemična , sa svakog aspekta.. a bilo je toga još dosta tako !

  @blink

  da da.. biće to tako sa Dorom , ne sumnjam…pa kad će ako neće biti sad ostvarivo.

 14. Koliko ja imam osećaj za filing 🙂 (a jelte, mahom imam) i na osnovu svega iznetog do sada o pesmi , smeši vam se top 10. Ubeđen sam u buduću priču Žakove pesme. A on će je dosta skupo i prodati esc auditorijumu .
  Nema sumnje biće to je dan striktno artistički nastup , sveden ali otmen uz vokalne bravure pop maga Žaka uz pratnju violine i čela , te predpostavljam dva vrsna bek vokala.

  Prema tome vi zaista posle dugog skoro dvodecenijskog niza godina imaćete materijal koji zaista REALNO može da dobaci top 10 , moguće i top 5.. videćemo. Ako se to i ne desi , opet nema sumnje da će to biti jedna posebna impresivna komozicija i rezultat kojeg opet niste postigli u prethodne skoro dve decenije.

 15. Očito se nešto kuha u HRT-u. Potrudili su se ove godine. Švedska produkcija, a nastup planiraju dugih 8 mjeseci. Izgleda da ove godine nije sve nabacano, nego pomno isplanirano.

 16. Ne slažem se da triba vratit javni izbor, barem ne u fomratu koji smo imali. Onaj luster, užasne pjesme i uštogljena publika defintivno nije bilo nešto šta bi gleda svake godine! Doru ako misle vraćat onda neka to bude format sličan skandinavskim zemljama, 10 natjecatalja, a pobjednika neka bira internacionalni žiri (nikako ne domaći da se ne namišta i manipulira glasovima) i publika u omjeru 50-50.

  Dozvolit i stranim autorima da se natječu i organizacijski da bude ko The voice (mislim na stage, voditelje i atmosferu u publici). Jedino pod takvim uvjetima sam za povratak Dore.

 17. Interni izbor pa legitimno, kako da ne.
  Tko o tome odlučuje, u ime cijelog naroda ? Sve namješteno. Vratit pod hitno javni izbor.
  Tko kaže da je on MOJ predstavnik ? Tko je odlučio u MOJE ime ? Tko je odlučio u IME građana ?
  To je suprotnost demokraciji.
  Treba vratit javni izbor.
  ——–
  A pjesma ?
  Sve ovo mi je bez veze, ne vjerujem da je nešto posebno dobra i neobična.
  violine- vokali-opera… dovoljno hvala.
  Opet na pomolu debakl Hrvatske !

 18. Tko visoko leti, nisko pada! Pričekat ću da čujem pjesmu, ali nekako imam filing da će ovo bit još jedan fail. Dvojezična pjesma.. hmm nadam se da je onda HRV i ENG, a ne ENG i TAL (wtf)…

 19. ” Promocija pjesme bit će 2. ožujka na Drugom programu Hrvatskoga radija ”

  Dakle glupost i to će im izgleda postati tradicija na HRT-u.. i onda opet samo audio snimak , ceo postupak oko pesme isti …sve ko prošle godine ..

  Sve ostalo oko nastupa obećava . Zanimljivo ako pesma bude išla bilingvalno ali sa oba strana jezika .. to se do saa nikad nije desilo. Ako je išlo dvojezično uvek je bio maternji i engleski i možda svega jednom francuski kao drugi. Ne mogu se setiti da je ikada bilo drugačije ..
  Dakle još jednom smo dobili potvrdu da je pesma poptpuno različita od bilo čega što se do sada čulo od Žaka , i da nema nikakave veze sa up tempo dens fazanom. To je sada kristalno jasno.

 20. Nisam fan pjesama na 2 jezika :/ Ako ides s pjesmom neka bude na Engleskom ili hrvatskom i kraj, a sad odakle tu talijanski…Mislim da ce biti dobra glazba cim su celo i violina u igri, samo se nadam da nece biti neka kasa od teksta

 21. 1. Pjesma je na 2 jezika – engleski i 2. jezik (nisu rekli koji, očito talijanski, nije HR jezik, to je rečeno)
  2. s njim nastupa 2 instrumentalista – nije 2 chelos – 1 violinisti i 1 čelista + 2 back vokala
  3. premijera pjesme je na HR 2 u 14.h 02.03
  4. Žak zna da ide na ESC još od lipnja 2016
  5. Prvu probu imamo već 02.05

Odgovori