22. veljače 2019. – Jedan nacionalni izbor

Podijeli na Facebook Twitter
Andres Putting (EBU)

Uvod u još jedan vikend bogat nacionalnim izborima dat će jedna zemlja koja je već u finalu. Kako ga pratiti, saznajte u nastavku.

Večeras

 20:15  -22:15 – Unser Lied für Israel: finale


 NJEMAČKA

Nakon više mjeseci planiranja i testiranja kandidata, u Berlinu će se večeras održati njemački izbor za Eurosong Unser Lied für Israel. Preko 460 kandidata prijavilo se na javni poziv njemačke televizije, no samo njih sedmero došlo je do završne faze natjecanja. To su:

Voditeljice ovogodišnjeg njemačkog izbora su Barbara Schöneberger Linda Zervakis. Kako sve pjesme nisu dostupne na nama dostupnim platformama (Spotify), možete ih preslušati na eurovision.de.

Kao i protekle godine, i ove godine će Nijemci imati izabrati predstavnika kombinacijom televotinga, međunarodnog žirija i žirija fanova u omjeru 33,33-33,33-33,33%. Međunarodni žiri imat će preko stotinu članova, a njihova imena bit će poznata tek na dan natjecanja kako bi se izbjegao utjecaj od raznih lobista. Također, žiriji (i međunarodni i onaj fanova) ocjenjivat će nastupe u live emisiji, a ne na bazi probe.

Prijenos počinje u 20:15, te ga možete pratiti na eurovision.de ili preko livestreama na Das Erste.

Tko će predstavljati Njemačku na Eurosongu 2019.?

 • Aly Ryan – Wear Your Love (43%)
 • BB Thomaz – Demons (5%)
 • Gregor Hägele – Let Me Go  (9%)
 • Lilly Among Clouds – Surprise (8%)
 • Linus Bruhn – Our City (8%)
 • Makeda – The Day I Loved You Most  (11%)
 • S!sters – Sister (17%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 14

 1. Nisu loši al nisu ni najbolji. Definitivno ne pucaju na pobjedu. Wear your love zvuči kao demo verzija nečeg iz 2008. Nadam se da će se popravit…

 2. Iako je ovo tek druga godina zaredom da imaju zaista dobre pjesme moram da se zapitam da li su to nijemci povratili svoj smisao za Evroviziju? Pozitivno sam iznenađen. Nisu ni izabrali predstavnika, a veće se mogu nadati uspjehu u Izraelu.

 3. Nemačka bi mogla (kao i Italija) drugu godinu za redom biti jedan od mojih favorita! Ovo je po meni najbolji izbor do sada i moram još nekoliko puta da preslušam sve pesme pre nego odaberem svog favorita. Posebno jer ove godine imam priliku da učestvujem u izboru svojim glasom. 😁🤗

 4. Aly Ryan “Wear Your Love”
  Ovo je predobrooo!!!! Pjesma 21. stoljeća! Ako ovo izaberu imaju ogromne šanse pobijediti ove godine!

 5. Bravoooo Njemacka!!!! OVO JE SAVRSENO.
  Ocekujem borbu izmedu Ally i Lilly.
  Iako su dosta organizirali(2011.)i to maestralno,nadam se da opet pobjeduju i da ce biti borba izmedu Njemacke,Italije ili Azerbajdzana za organizaciju esc-a 2020.
  Nadam se da ce Rusija toliko flopnuti da se Sergey vise nikada nece vratiti na eurosong.

 6. Moj Top7:
  1. Makeda – The Day I Loved You Most
  2. Gregor Hagele – Let Me Go
  3. S!sters – Sister
  4. Linus Bruhn – Our City
  5. Aly Ryan – Wear Your Love
  6. BB Thomaz – Demons
  7. Lilly Among Clouds – Surprise

 7. Vrlo dobre pjesme i ove godine od Njemacke, na kladionici brzo se popela na 6. mjesto. Od poslusanih 5 pjesama izdvojio bih dvije pjesme: Aly Ryan – Wear Your Love i Linus Bruhn – Our City. Prva mi je totalno netipicna za Njemacku, ali cini mi se da joj je vokal slab cak i u studijskoj verziji ali treba pricekati ipak nastup koji moze promijeniti dosta toga. Druga pjesma nesto sto bi Justin Bieber mogao stavio na svoj Purpose album. Moderna, catchy, jedan lijep paket koji ipak iziskuje i upecatljiv nastup kako bi prica bila potpuna (uspjesna).

 8. 1) Aly – zanimljiva pjesmica, ali nikako za Eurosong
  2) BB Tomaz – OK pjesma, ali nešto nedostaje
  3) Gregor – moćno, definitivno FAVORIT na ULI, mali će jako dobro proći, jako je popularan u Njemačkoj
  4) Lilly – dobra izvedba, ali Lilly to može puno bolje, prosjek
  5) Linus – pobjednički materijal, moj osobni favorit, pjesma je jako moderna i itekako za Eurosong, sa dobrim pristupom i nastupom ovo je na putu prema TOP 10 Eurosong-a
  6) Makeda – kako lijepa pjesma i očekujem ju visoko, moj top 3 na ULI
  7) Sisters – Prosjek, ova je pjesma tu da upotpuni program
  Nakon preslušanih pjesama očekujem borbu između Gregor-a, Linus-a i Makede, osobno navijam za Linus-a

Odgovori