22.1.2010. - Dva izbora uživo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

22.1.2010. – Dva izbora uživo

  2 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Finska

Treće polufinale finskog nacionalnog izbora je na programu večeras. Pet natjecatelja će se predstaviti, a televoting će njih troje poslati u finale. Za dvoje natjecatelja koji ne prođu večeras u finale ipak nije sve gotovo. Nakon što se završe sva polufinala, žiri će odabrati “wildcard” za finale tj. od šest natjecatelja koji su ispali u polufinalima, jedan će dobiti šansu da nastupi kao deseti finalista.

Show će prenositi YLE 2 u 20:00 (21:00 po vremenu u Finskoj), a Jaana Pelkonen i Mikko Peltola će biti večerašnji voditelji.

YLE će omogućiti gledanje showa na svojoj službenoj internet stranici kojeg će moći gledati samo državljani Finske.

Natjecatelji:

1. Maria Lund – Sydän ymmärtää
2. Osmo Ikonen – Heaven or hell
3. Kuunkuiskaajat – Työlki ellää
4. Linn – Fatal moment
5. Eläkeläiset – Hulluna humpasta

__________________________________________________________

Slovačka

Slovačka večeras počinje s održavanjem svog nacionalnog izbora za Eurosong 2010. Na programu je prvo od ukupno šest četvrtfinala. Predstavit će nam se deset natjecatelja, a televoting će četiri najbolje pjesme poslati dalje u polufinale. Show će početi u 20:15 i uživo ćete ga moći pratiti ovdje (live stream će proraditi istog trenutka kada show počne).

STV, nacionalna televizija Slovačke, odlučila je donirati sav novac prikupljen od večerašnjeg glasovanja putem televotinga žrtvama razornog zemljotresa koji je pogodio otočnu zemlju Haiti.

U svakom četvrtfinalu predstavit će se po deset natjecatelja, a televoting će iz svakog slati po četiri najbolje pjesme u polufinale. Nakon četvrtfinala, održat će se dva polufinala sa po 12 pjesama u svakom. Po šest najboljih pjesama iz svakog polufinala proći će u veliko finale. Nacionalno finale održat će se 28. veljače.

Natjecatelji:

1. Tomáš Bezdeda – Na strechách domov
2. Dreamtouch – Je to ok
3. Horská Chata – Myslíš, že vieš kto som
4. Michaella – O nás
5. Hrdza – Taká sa mi páči
6. Six i Kristy – Priestor pre dvoch
7. Richard Čanaky & FBI – Zlomené krídla
8. Margot – Tak ma hrej
9. Michal Chrenko – Kto vlastne som
10. Lucia Olešová – Rok a pol

Pjesme možete poslušati ovdje.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?