2478 pjesama u borbi za "Melodifestivalen 2017" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

2478 pjesama u borbi za “Melodifestivalen 2017”

  2 min za čitanje   1 komentar

Jučer popodne zatvorene su prijave za švedski predizbor Melodifestivalen 2017, i to opet s visokom brojkom prijava. Zaključno s 17:59 sati, na adresu švedske televizije SVT pristiglo je 2478 pjesama, što je 28 pjesama više nego za melfest2016. U ovu brojku uključene su i 362 pjesme iz sekcije Allmänhetens tävling (javni natječaj), koje nemaju zagarantirano mjesto u natjecanju.

– Ima sličan broj prijava kao i lani, i to je izvodljiva i zdrava razina. Ove godine naš je cilj bio imati što je više mogućih novih skladatelja. Dobili smo pozitivan odaziv. Jedan od mogućih razloga prijava nekih skladatelja, koji nisu nikad sudjelovali u natjecanju, jest taj što je polovica prošlogodišnjih natjecatelja doživjela uspjeh na glazbenim ljestvicama – izjavio je izvršni producent Melodifestivalena Christer Björkman.

Karin Gunnarsson
Karin Gunnarsson, šefica komisije za odabir pjesama “Melodifestivalena 2017” (SVT)

Ove godine na čelu komisije za odabir pjesme bit će glazbena urednica švedskog radija P3 Karin Gunnarsson, koja u komisiji sudjeluje od 2013. godine.

– Novi pjevači, pjesme i zvuci beskrajan su izvor koji me fasciniraju i zainteresiraju svake godine sve više. Ovo je privilegija za raditi i podijeliti to s velikom i entuzijastičnom publikom. Iznimno sam ponosna što sam dio SVT-a i Melodifestivalena – izjavila je Gunnarsson za SVT-ovu stranicu.

Sada je na redu komisija koja će odabrati 14 pjesama koje će činiti jedan dio line upa švedskog predizbora za Eurosong 2017. godine. Preostalih 14 pjesama naći će svoje mjesto u natjecanju nakon konzultacija SVT-a s pojedinim izvođačima. Jedna od osoba za koju se špekulira da će biti dio line-upa je Anna Book, koja je diskvalificirana s ovogodišnjeg Melodifestivalena jer se njezina pjesma Himmel för två pod drugim nazivom natjecala na moldavskom izboru za Eurosong prije dvije godine. Odmah po diskvalifikaciji, skladatelj Fredrik Kempe obećao joj je napisati pjesmu za Melodifestivalen 2017. Sve mjesto u natjecanju već je našao bend Les Gordons.

Melodifestivalen 2017 započet će 4. veljače u Göteborgu, a nastavit će se u Malmöu, Växjöu, Skellefteåu i Linköpingu. Finale je zakazano 11. ožujka u stockholmskoj Friends Areni.

Švedska 2017. – forum

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?