28. siječnja 2019. – ždrijeb za polufinala Eurosonga 2019. i jedan nacionalni izbor

Podijeli na Facebook Twitter
Barak Brinker

Dugo smo čekali ovaj ponedjeljak, zbog središnjeg događaja dana. Naime, u Telavivskom muzeju umjetnosti danas će se održati ždrijeb za polufinala Eurosonga 2019. Kako ga i gdje pratiti, saznajte u nastavku.


EUROSONG 2019.

Kao što smo u uvodu napisali, danas će se u Tel Avivu održati ždrijeb kojim će se odrediti dio polufinala u kojem će nastupati pojedina zemlja. Također, zemlje koje su već u finalu (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo i domaćin Izrael) imat će poseban ždrijeb kojim će bti određeno polufinale u kojem će glasovati.

Čak 35 zemalja raspoređeno je u šest jakosnih skupina, zahvaljujući modelima glasovanja u prošlosti koje je odredio telekomunikacijski partner Eurosonga Digame. Jedna zemlja već je dobila svoje polufinale, a riječ je o Švicarskoj, čija je televizija SRF zatražila nastup u drugom polufinalu jer istodobno tijekom prvog polufinala (utorak 14. svibnja) švicarska reprezentacija hokejaša na ledu igraju utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Ždrijeb će voditi Lucy Ayoub i Assi Azad, a prijenos će započeti u 17:00 sati prema našem vremenu.


 ČEŠKA

Danas u Pragu, češka televizija ČT održat će konferenciju za novinare na kojoj će proglasiti svog predstavnika na Eurosongu 2019. Proteklih nekoliko dana, na svojoj stranici na Facebooku, češka je delegacija objavljivala članove međunarodnog žirija, te njihove 12-ice, a za danas u 14:30 obećali su objavu kompletnih rezultata. Podsjetimo, u češkom izboru se natječu:

 • Andrea Holá – Give Me A Hint
 • Jakub Ondra – Space Sushi
 • Barbora Mochowa – True Colors
 • Jara Vymer – On My Knees
 • Tomáš Boček – Don´t Know Why
 • Lake Malawi – Friend Of A Friend
 • Pam Rabbit – Easy To Believe
 • Hana Barbara – Poslední slova tobě

Sve pjesme možete ponovno poslušati u playlisti ispod teksta:

U međunarodnom žiriju ove godine sjedili su prošlogodišnji predstavnici Irske (Ryan o’Shaughnessy), Islanda (Ari Oláfsson), Mađarske (AWS), Estonije (Elina Netšajeva), Švicarske (ZiBBZ), Danske (Rasmussen) i Austrije (Cesár Sampson), te natjecatelji s Eurosonga 2017. (JOWST iz Norveške i Alma iz Francuske) i 2016. (Ira Losco iz Malte).

Prijenos konferencije za novinare bit će na službenom Facebook profilu češke delegacije.

Tko će predstavljati Češku na Eurosongu 2019.?

 • Andrea Holá - Give Me A Hint (6%)
 • Jakub Ondra - Space Sushi (10%)
 • Barbora Mochowa - True Colors (36%)
 • Jara Vymer - On My Knees (4%)
 • Tomáš Boček - Don´t Know Why (5%)
 • Lake Malawi - Friend Of A Friend (19%)
 • Pam Rabbit - Easy To Believe (9%)
 • Hana Barbara - Poslední slova tobě (12%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 7

 1. Česi imaju odličan izbor, koga god da izaberu, bar znaju da će ih neko dostojno predstaviti. Lični favorit mi je Friend of a Friend i uz odgovarajuću scenografiju i možda neznatne popravke u službenom audio snimku, ovo bi moglo daleko da dogura. i naravno odgovarajući spot.

 2. isuse pročitao sam sinoć artikl na wiwibloggsu i oni svi svršavaju na space sushi
  Užas, Barbora do pobijede

 3. Primjecujem da je Barbora ogroman favorit. Vjerojatno bi i meni bila da nije toliko isforsirala ulogu ceske Lane Del Rey. Pjesma je po mom ukusu, ali s druge strane, prezentacija svega je toliko neoriginalna da mi na kraju sve to ostaje u iritirajucem tonu.

 4. Ne svidjaju mi se njihove pjesme, ali ipak mogu dvije izdvojiti. Pam Rabbit mi je dobra. Ta pjesma pokrece i ne opterecuje. Osim nje, izdvojila bih jos Jaru Vymera. Njezna pjesma i mogu ju slusati, ali nijedna mi nije za pomahnitali “repeat”, no u ovom izboru, nadam se jednoj od tih dviju pjesmica :).

 5. Mislim to su zvanični rezultati što se tiče žirija, jer nije navedeno u članku

 6. Lake Malawi je prvi kod žirija, a Barbora je druga. Što se tiče publike mislim da tu pobjeđuje Barbora, tako da će to biti trka između True Colors i Friend Of A Friend. Nadam se da pobjeđuje Barbora, jer ima mnogo bolju i kvalitetniju pjesmu. Više nakon proglašenja pobjednika…

Odgovori