Eurosong Slušalica: Glasaj za strani hit listopada (2022.) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong Slušalica: Glasaj za strani hit listopada (2022.)

  6 min za čitanje   3 komentara

Novi mjesec, novi hitovi. Poslušajte što su izvođači s Eurosonga izbacili u listopadu i glasajte za svoje favorite.

Måneskin – The Loneliest (Italija 2021.)

Da se odmah ogradim, meni i dalje nedostaju njihove balade na talijanskom i njih nijedna neće nadmašiti. Međutim, “The Loneliest” na dobrom putu je da pokaže kako Måneskin može izvoditi i balade na engleskom. Radi se o pjesmi koja dobije na sasvim novom značenju kada se osoba osjeća kao Pale sam na svijetu i kao najmanje zrno na svijetu. (Emilia)

Rosa Linn & Duncan Laurence – WDIA (Would Do It Again) (Armenija 2022., Nizozemska 2019.)

Ovaj duet je malo tko očekivao, no pokazao se kao vrlo ugodno iznenađenje. Ovih dvoje eurovizijskih izvođača koji ruše rekorde streaminga, ponajviše zahvaljujući TikTok trendovima, spojilo je glasove u ovoj ugodnoj baladi. Rosa je pjesmi dala i autorski pečat, a Duncan se sa svojom specifičnom bojom glasa odlično uklopio u cijelu priču. (Sanja)

Cornelia Jakobs – Rise (Švedska 2022.)

Corny ima divan glas s malo rašpe, ima sličan vibe kao Hold me closer, tako da mi se sviđa momentalno na prvu. Pjesma je jako ugodna, tekst je divan, ovo definitivno ide na moju playlistu za čišćenje stana 😃 Cornelia mi je možda najveće otkriće 2022. godine. (Edita)

Chanel – TOKE (Španjolska 2022.)

Fanovi španjolske senzacije s ovogodišnjeg Eurosonga napokon su dočekali njezinu novu pjesmu. Ako vam se sviđala SloMo, velike su šanse da će vam se svidjeti i TOKE. Tu je njezin sad već signature intro “llegó la mami”, kao i zamamna koreografija i još jedan dance break. Recept koji pali i pobjednički tim koji se ne mijenja. Inače, ova pjesma će biti službena himna Španjolske na prvenstvu u Kataru. Ostaje nam još samo vidjeti može li tzv. Crvena furija ponoviti ili čak nadmašiti Chanelino treće mjesto iz Torina. (Sanja)

YouNotUs x Willy William ft. Malik Harris & Minelli – ENCHANTÉ (Njemačka 2022.)

Enchanté je nova pjesma nastala reklo bi se u međunarodnoj suradnji. Naime poznati njemački DJ duo YouNotUs je u suradnji s trenutno posljednjim njemačkim predstavnikom Malikom Harrisom, popularnom rumunjskom pjevačicom Minelli, te francuskim glazbenikom i producentom Willy Williamom stvorio ovu pjesmu. Odličan spoj i jako moderna pjesma. Iako mnogo izvođača pjeva u pjesmi i dalje sve odlično funkcionira i super je nadopunjuju. Pjesma se nalazi na moj playlisti od trenutka objave. (Josip)

Tokio Hotel ft. Dađi Freyr – Happy People (Island, 2020., 2021.)

Odmah sam oduševljena tekstom, beat je odličan, atmosfera pjesme je genijalna. Ovo je pjesma na koju mogu zamisliti da plešem u klubu, baš imam u glavi koreografiju. Pjesma je jednostavna i catchy, i baš nekako smirujuća. (Edita)

Michael Schulte & Max Giesinger – More To This Life (Njemačka 2018.)

Predstavnik Njemačke na Eurosongu 2018. Michael Schulte nam je u listopadu predstavio svoju novu pjesmu koja je nastala u suradnji s poznatim njemačkim pjevačem Maxom Giesingerom. Michael i Max su veliki prijatelji još iz vremena kada su se natjecali u prvoj sezoni njemačkog Voicea. Ovo prijateljstvo samo je nastavilo rasti tijekom proteklog desetljeća i par je sada objavio svoj prvi zajednički singl. More To This Life je pop pjesma vođena akustičnom gitarom koja se čini kao prirodna evolucija akustičnih obrada koje su Michael i Max objavljivali na početku svojih karijera. U stihovima se pitaju zašto odrastanje mora biti praćeno slomljenim srcem i tugom i zašto se sve ponekad čini toliko loše. (Josip)

Blas Cantó – Marte (Španjolska 2020., 2021.)

Jedna pozitivna pjesmica stiže nam od Blasa ovaj put. Već sa prvim slušanjem me je osvojila i pronašla put do moje playliste. Volim ovakve španjolske pjesme koje su savršene za kvalitetan rad. Znate ono kad radite nešto, muzika je uključena i naiđe tako neka pjesma, koju ćete zapjevušiti i koja će pomoći da uz osmijeh riješite neki zadatak. (Bojan)

Ivi Adamou – Rikse Me (Cipar 2012.)

Jedna od najomiljenijih ciparskih predstavnica više od deset godina nakon svog uspjeha jednako uvjerljivo nastavlja glazbeni put. Rikse Me doista je fatnastična pjesma. Radi se o snažnoj baladi koja na momente koketira s tradicionalnim grčkim melosom (posebice u instrumentalu), a sa sobom vuče i ritam koji je iznimno zarazan i pamtljiv. Osim toga, refren donosi posebnu energiju koja, gledajući cjelokupnu pjesmu, uistinu unosi dramatičnost u nimalo pretjeranom, već najuvjerljivijem mogućem izdanju. Izvrsna pjesma – čista petica.

P.S.: Spot je predivno snimljen, igra svjetla i sjene kao i Ivine modne kombinacije pun su pogodak za ovu dramatičnu baladu. (Ivana)

Preslava & Sofi Marinova – Mangava tut (Bugarska 2012.)

Ako vam dođe tako neki dan u kojem vas, ma šta pokušavali, ništa ne može popraviti dan. Setite se: možda bi mi neki narodnjak mogao pomoći. Ako ta pomisao dođe, samo virnite malo dalje od susjedne nam Srbije, jer se tamo malko istočnije nalazi Bugarska. Ova zemlja bogata je muzikom koja udara direkt u dušu i popravlja raspoloženje. Upravo jednu takvu pjesmu objavila je bivša bugarska predstavnica Sofi Marinova koja je s kolegicom Preslavom otpjevala “Mangava tut”. Čim ove dame krenu da pjevaju, ravnodušnost i svo sivilo nestaje. Ako pomislite, pa neću razumjeti, sjetite se samo da domaći regionalni hitovi u posljednje vreme isto tako trebaju titlove da bi se razumjeli. Bilo kako bilo, živjeli! (Bojan)

Bili su ovo prijedlozi za Eurosong Slušalica strani hit listopada. Možete ih slušati na našim playlistama na YouTubeu i Spotifyju, a za svoje favorite glasajte u anketi niže. Glasanje je otvoreno do petka 18.11. u 23:59.

anketa 2031

Moj glas za Eurosong Slušalica strani hit listopada (odaberite do 3 pjesme)

Ukupno glasova: 144

  • Chanel - TOKE [85 / 30%]
  • Måneskin - The Loneliest [68 / 24%]
  • YouNotUs x Willy William ft. Malik Harris & Minelli - ENCHANTÉ [37 / 13%]
  • Rosa Linn & Duncan Laurence - WDIA (Would Do It Again) [24 / 8%]
  • Preslava & Sofi Marinova - Mangava tut [21 / 7%]
  • Michael Schulte & Max Giesinger - More To This Life [16 / 6%]
  • Cornelia Jakobs - Rise [14 / 5%]
  • Ivi Adamou – Rikse Me [13 / 5%]
  • Blas Cantó - Marte [5 / 2%]
  • Tokio Hotel ft. Dađi Freyr - Happy People [3 / 1%]

Koja pjesma treba postati hit mjeseca? Otkrijte nam svoje favorite u komentarima ispod.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
4
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. REIN LOVER — 16. studenoga 2022. u 08:39

    Ma Toke je najbolja, bravo Chanel 👏

  2. REIN LOVER — 16. studenoga 2022. u 08:39

    Ma Toke je najbolja, bravo Chanel 👏

  3. Muhamed — 15. studenoga 2022. u 16:13

    WDIA! 🖤

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?