Otkriveni prvi detalji izbora eurovizijske pjesme Marine Satti – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Otkriveni prvi detalji izbora eurovizijske pjesme Marine Satti

  2 min za čitanje   1 komentar

Pjesma s kojom će Marina Satti predstavljati Grčku u Malmöu na Eurosongu 2024. neće biti odabrana u televizijskom showu, a neće ju birati ni publika ni žiri. Ta je informacija otkrivena jučer u emisiji SUPER Katerina.

Imajući u vidu oštre kritike s kojima se grčka javna televizija ERT suočila ranije ove godine zbog procesa odabira liverpulskog predstavnika koji je doveo do najgoreg rezultata Grčke u povijesti Eurosonga, odlučeno je da se javni žiri ni stručna povjerenstva neće uplitati u izbor Marinine skladbe.

Nesklad u ukusima?

Podsjetimo, tijekom grčkog internog izbora za Pjesmu Eurovizije 2023. preferencije ERT-ovog stručnog umjetničkog povjerenstva uvelike su se razlikovale od onih žirija publike.

Bez obzira na to što je pjesma Liar Melisse Mantzouki odlukom javnog žirija završila prva s velikom razlikom u glasovima, stručno ju je povjerenstvo postavilo na posljednje mjesto, lišivši ju tako nastupa u Liverpoolu.

YouTube video

Čini se da je ERT zbog spomenute kontroverze donio odluku da će skladba Marine Satti za Malmö biti odabrana bez sudjelovanja bilo koje vrste žirija i povjerenstva.

Pjesme se mogu prijavljivati do prvog prosinca, a dosad ih je pristiglo više od 50.

Za koji se način odabira Marinine uzdanice ERT u konačnici odlučio nakon što su otkrili koje su opcije eliminirane, saznat će se naknadno.

YouTube video

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0 via EurovisionFun
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. dobric — 16. studenoga 2023. u 14:38

    “neće biti odabrana u televizijskom showu, a neće ju birati ni publika ni žiri”
    Pa ko ce ju birati?? Pojasnite!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?