Eurosong Slušalica: Glasaj za strani hit srpnja (2024.) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong Slušalica: Glasaj za strani hit srpnja (2024.)

  6 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Za spas od ljetnih vrućina dok tražite hlad na plaži smo vam pripremili nove pjesme eurovizijskih izvođača. U današnjem specijalu strane Eurosong Slušalice vam predstavljamo deset pjesama koje će vam predstaviti naši urednici Emilia, Filip, Ivana, Nikolina, Josip. Za svoje favorite glasajte u anketi na kraju članka kako bismo izabrali strani Eurosong Slušalica hit mjeseca srpnja.

Jerry Heil – Ave Maria (Ukrajina 2024.)

Ovogodišnje ukrajinska uzdanica sredinom prošlog mjeseca izdala je EP “Maria”, a na njemu su četiri pjesme, među kojima i Teresa & Maria. Teme albuma su duhovnost, čovječnost, duboka životna promišljanja te Jerryine emocije i refleksije.

“Album ‘Maria’ odraz je mene kao vjernice, glazbenice i žene koja živi u zemlji prisiljenoj na borbu s agresorom. Uključuje molitve, nadu i borbu protiv stereotipa o tome što bi moderna žena trebala biti.”, kazala je Jerry.

Takva je i skladba Ave Maria, a emocije ove talentirane glazbenice doista se čuju i osjete kroz svaki njezin ton, čak i ako ne razumijemo jezik u potpunosti. (Nikolina)

Käärijä & Joost Klein – TRAFIK! (Finska 2023., Nizozemska 2024.)

Iako ljeto u Zagrebu podrazumijeva i manje gužvi na cestama, situacija na sjeveru Europe očito nije takva, kada nam Joost i Käärijä u njihovoj verziji otkačenoga ljetnoga hita pjevaju ni manje ni više nego o gužvi na gradskim cestama. Ova psihodelična, ali nadasve zarazna i (iznimno) brza i žanrovski eklektična kompozicija plod je suradnje koja se dogovorila prije ovogodišnjeg Eurosonga. Znate… onda kada je Joost objavio fotku s Käärijom te smo svi pomislili da će zajedno nastupati i na eurovizijskoj pozornici… Ipak, ova suradnja dobar je nadomjestak za taj neviđeni spektakl, koju možete slušati ili na gradskim cestama ili autocestama koje vode do Jadrana. Jer priznajmo, tamo je ipak puno veća šansa da ćete zapeti u gužvama. (Filip)

Eleni Foureira, ARCADE – Aristourgima (Grčka 2018.)

Eleni Foureira od singla do singla samo potvrđuje kako je upravo ona jedna od najvećih grčkih zvijezdi. U srpnju je u sklopu dodijele MAD VMA nagrada predstavila pjesmu Aristourgima koja je nastala u suradnji s poznatim grčkim producentskim timom ARCADE. Pjesma definitivno zove na ples i ne dopušta mirovanje. (Josip)

Miki Núñez – Tiraría atrás (Španjolska 2019.)

Miki Núñez je u srpnju objavio drugi singl s nadolazećeg albuma. Tiraria atrás je pop pjesma u kojoj Miki pjeva o ljetnoj ljubavi koje se prisjeća s nostalgijom i nježnošću. (Josip)

Marina Satti – Ah Thalassa (Grčka 2024.)

Prošlog mjeseca, jedna od mojih favoritkinja ovogodišnjeg Eurosonga, sjajna Grkinja Marina Satti, predstavila nam je svoju novu pjesmu Ah Thalassa koja ukazuje na porast broja stradalih osoba na području Sredozemnog mora. S obzirom na to da je zabrinjavajuća brojka odnesenih života u ovom desetljeću prešla 30 000, Marina je svojom glazbom preuzela inicijativu te je sav novčani prihod od ovog spota odlučila donirati UNHCR-ovoj zakladi za djecu izbjeglice. Složit ćemo se, predivna pjesma, a još ljepša gesta. 💙 (Ivana)

Silvester Belt – Tyliai, Tyliai (Litva 2024.)

Ovogodišnji litavski predstavnik Silvester Belt nam je predstavio svoj novi singl koji nosi naziv Tyliai, Tyliai (hr. Tiho, tiho). Sama pjesma ostaje vjerna onom underground uptempo klupskom osjećaju koji je bio prisutan u Luktelk. U dijelu pjesme postoji vrlo slična tiha konstrukcija zbora. Kroz oba singla jasno je da Silvester zna tko je kao umjetnik i vrstu glazbe koju želi stvarati. Tyliai Tyliai su napisali Džesika Šyvokaitė, Karolis Labanauskas i Linas Strockis kao i sam Silvester. Silvester, Karolis i Linas također su producirali pjesmu. (Josip)

Sirusho – Come Back (Armenija 2008.)

Bivša armenska predstavnica i vlasnica najboljeg njihovog rezultata, Sirusho je u srpnju objavila svoj novi singl pod nazivom Come Back. Ova pjesma je egzotičnog i zaraznog ritma. Come Back autorski potpisuju Jason Strong i Sirusho. (Josip)

Katerine Duska – Sunshine (Grčka 2019.)

Ukoliko pamtite Better Love, čisto da imate na umu – Sunshine nije ništa nalik toj pjesmi. Naprotiv, Sunshine je vaš novi omiljeni ljetni singl koji bi se emitirao i na Otvorenom radiju, samo kada bi im netko poslao wav ili mp3 verziju. Isto tako, Sunshine će mi biti podsjetnik na izuzetno zanimljivo ljeto. (Emilia)

Andromache & Giorgios Livanis – De Mas Xorizei Tipota (Cipar 2022.)

Andromache je u posljednjim tjednima trudnoće odlučila objaviti duet sa svojim životnim suputnikom Giorgiosom Livanisom. Njihov duet nosi naziv De Mas Xorizei Tipota (hr. Neka nas ništa ne rastavi). U spotu Giorgios zaprosi Andromache što je nakon objave potvrđeno slikama koje su prethodile objavi pjesme i spota. Na videu se može vidjeti kako je Giorgios nekoliko dana ranije bio zaprosio Andromache, a objava pjesme i spota je bila objava njihovih zaruka. (Josip)

Blanka – Asereje (Airplane Mode) (Poljska 2023.)

Najnoviji singl poljske pjevačice Blanke zanimljiv je iz nekoliko razloga. Prvi je taj što se radi o reworku hita Asereje koji je toliko voljen da ujedinjuje i milenijalce i pripadnike generacije Z. Drugi je još zanimljiviji jer su i Blanka i članice sastava Las Ketchup (koje u originalu izvode pjesmu) natjecateljice našeg najdražeg glazbenog natjecanja – odgovor već možete pretpostaviti – Eurosonga! Mislim da nam je osvježenje ovoga ljetnoga hita itekako trebalo, a senzualnija verzija ovoj pjesmi odlično odgovora. Toliko dobro da ju nećete htjeti skidati s repeata. No, iskoristite ostatak ljeta do maksimuma, stoga poslušajte Blankin savjet i mobitel ponekad prebacite na airplane mode. Uvjeren sam da nećete požaliti. (Filip)

Bili su ovo prijedlozi za Eurosong Slušalica strani hitovi srpnja. Za svoje favorite možete glasovati u anketi niže. Glasovanje je otvoreno do petka, 16.08. u 23:59h.

anketa 2203

Moj glas za Eurosong Slušalica strani hit srpnja 2024. (odaberite do 3 pjesme).

Ukupno glasova: 49

  • Jerry Heil - Ave Maria [21 / 19%]
  • Eleni Foureira, ARCADE - Aristourgima [19 / 17%]
  • Silvester Belt - Tyliai, Tyliai [15 / 13%]
  • Käärijä & Joost Klein – TRAFIK! [14 / 12%]
  • Andromache & Giorgios Livanis - De Mas Xorizei Tipota [12 / 11%]
  • Blanka – Asereje (Airplane Mode) [12 / 11%]
  • Sirusho - Come Back [6 / 5%]
  • Marina Satti - Ah Thalassa [5 / 4%]
  • Katerine Duska - Sunshine [5 / 4%]
  • Miki Núñez - Tiraría atrás [4 / 4%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?