Eurosong Slušalica: Glasaj za regionalni hit rujna (2024.) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong Slušalica: Glasaj za regionalni hit rujna (2024.)

  5 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Prije tri dana smo vam predstavili nove pjesme stranih eurovizijskih izvođača, a u današnjem specijalu regionalne Eurosong Slušalice vam predstavljamo deset pjesama koje će vam predstaviti naši urednici Bartol, Bojan, Nikolina i Josip. Za svoje favorite glasajte u anketi na kraju članka kako bismo izabrali regionalni Eurosong Slušalica hit mjeseca rujna.

Alen Đuras – Ostani uz njega (Dora 2024.)

Nakon debitantskog predstavljanja na ovogodišnjoj Dori s pjesmom A Tamburitza Lullaby s kojom se plasirao na visoko peto mjesto, Alen Đuras je objavio svoj drugi službeni singl – predivnu, emotivnu baladu Ostani uz njega. Alen odlično izvodi ovu pjesmu i od prvih stihova pogađa slušatelja. (Josip)

Raiven ft. Micka Lifa – Mama (Slovenija 2024.)

Suradnja koju apsolutno nisam očekivao. S radom Micke Life sam upoznat od ranije te moram priznati da nisam očekivao ovako… ublažen tekst. Mislim, i dalje je donekle psihodelično i u maniri neke “polu-bitch-track” vibre, ali na novi način, kao da su ona i Raiven dvije sirene, a mi njihovi sljedbenici. Raiven besprijekorna kao i uvijek – umjetnica par excellence. (Bartol)

Sergej Ćetković – Samo čekaj me (Crna Gora 2014.)

Svaka Sergejeva balada dira u dušu i svaka je riječ točno tamo gdje bi trebala biti. Tako je i sa singlom Samo čekaj me s albuma Kofer. Krajem mjeseca, 21., 22., 23., 24. i 29. 10. crnogorskog romantičara očekuje pet koncerata u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a ima li bolje pripreme za njih od uživanja u zvucima ove divne skladbe. (Nikolina)

Mia Dimšić feat. Vlatko Stefanovski – Društvena pravila (Hrvatska 2022.)

Bivša hrvatska predstavnica, Mia Dimšić je u rujnu objavila svoj novi album u kojemu je objedinila sve ono što je stvarala proteklih nekoliko godina. Na jednoj od pjesama koja je ujedno i naziv albuma udružila je snage s jednim od najpoznatijih gitarista u našoj regiji, Vlatkom Stefanovskim. Kroz pjesmu Društvena pravila na jedinstven način progovara o međuljudskim odnosima i unutarnjoj borbi. (Josip)

Joker Out – Bluza (Slovenija 2023.)

Slovenska senzacija koja nakon Eurosonga putuje i nastupa širom Europe, Joker Out, objavili su krajem prošlog mjeseca novu pjesmu imena Bluza. Radi se o pjesmi koja je napisana na srpskom, a kao autori glazbe potpisani su članovi benda, dok je za stihove bio zadužen frontmen benda Bojan Cvjetićanin. Kroz ljubavnu rock pjesmu ispričana je priča o zaljubljenosti koju nismo očekivali i za koju želimo da traje i ne prestaje. Poslušajte što su nam spremili momci iz Joker Outa. (Bojan)

SENIDAH – Phuket (EMA 2014.)

Jedna od najpoznatijih regionalnih pjevačica i regionalna trap kraljica Senidah se za svoj novi singl odlučila na nesvakidašnji potez, te je objavila pjesmu Phuket koja ne sadrži biti jedan stih. Ovom pjesmom je željela pokazati da za osjetiti emociju nisu potrebni stihovi, već se i samo glazbom može pokazati emocija. (Josip)

Zorja – Ne znam (PZE 2022., 2024.)

Iako su moćne balade ono u čemu mi je Zorja najdraža, nešto brži ritam također joj dobro stoji, a to singl Ne znam itekako potvrđuje. Izbacila ga je točno na svoj rođendan, 5. rujna, a stvarala ga je zajedno sa suprugom Lazarom. Zarazno, pamtljivo i jedna od onih pjesama koje ne izlaze iz glave još dugo nakon slušanja. (Nikolina)

Kat Dosa – Duhovi (Pesma za Evroviziju 2024.)

Nije tajna da mi je Tajni začin apsolutni guilty pleasure PZE 2024. Zato sam jedva dočekao novi singl ove legende – i nije razočarala. Ovaj certificirani banger ima sve što je potrebno da se pojavi na mojoj playlisti za (pre)brzo hodanje – odličan beat, dobar tekst i još bolji hook. Želim još, još, još! (Bartol)

Inmate – Calm in a Storm (EMA 2019., 2020.)

Slovenski metal bend Inmate objavio je novi singl pod nazivom Calm in a Storm. Ovaj singl je ujedno treći s albuma Let the Dead Bury Their Dead. Kompozicija predstavlja intenzivno istraživanje sukobljenih emocija, kojima dominira potraga za mirom usred kaotičnog okruženja. Ovom pjesmom, Inmate nastavljaju svoj glazbeni razvoj i slušateljima nude duboko emocionalno iskustvo koje kombinira snažan tekst i energičnu instrumentalnu liniju. (Josip)

Lidija Bačić LILLE – Svaka Božja Kafana Me Pozna (Dora 2001., 2002., 2019.)

Lidija Bačić Lille je u rujnu predstavila svoj novi singl naziva Svaka božja kafana me pozna. Pjesma je odiše regionalno popularnim ritmom, a svojim lako pamtljivim tekstom već je osvojila slušatelje koje je Lidija još jednom iznenadila objavom nešto drugačije pjesme, te pokazala da se može pronaći u bilo kojem žanru. (Josip)

Bili su ovo prijedlozi za Eurosong Slušalica regionalni hit rujna. Za svoje favorite možete glasovati u anketi niže. Glasovanje je otvoreno do petka, 11. listopada u 11:59h.

anketa 2215

Moj glas za Eurosong Slušalica regionalni hit rujna 2024. (odaberite do 3 pjesme).

Ukupno glasova: 68

  • Raiven ft. Micka Lifa - Mama [27 / 22%]
  • Alen Đuras - Ostani uz njega [19 / 15%]
  • Joker Out – Bluza [16 / 13%]
  • Sergej Ćetković - Samo čekaj me [13 / 10%]
  • Zorja - Ne znam [12 / 10%]
  • SENIDAH - Phuket [12 / 10%]
  • Mia Dimšić feat. Vlatko Stefanovski – Društvena pravila [9 / 7%]
  • Lidija Bačić LILLE - Svaka Božja Kafana Me Pozna [9 / 7%]
  • Kat Dosa - Duhovi [6 / 5%]
  • Inmate - Calm in a Storm [2 / 2%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
1
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?