Goran Topolovac za Hrvatski radio: Imam osjećaj da bi se pjesma mogla svidjeti Europi – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Goran Topolovac za Hrvatski radio: Imam osjećaj da bi se pjesma mogla svidjeti Europi

  2 min za čitanje   Napiši prvi komentar

U današnjoj je mozaičnoj emisiji Nešto između na Drugom programu Hrvatskog radija Zlatko Turkalj Turki kontaktirao autora pjesme „Mižerja“, Gorana Topolovca, koji se nalazi u Australiji u posjeti rodbini. Bila je to prva izjava za medije nakon odabira pjesme.

Skladatelj je ukratko predstavio sebe i svoj rad, spominjući svoje pjesme na Hrvatskom radijskom festivalu i Marko Polo festu u nadi da će se sada probiti i na nacionalnu razinu kao skladatelj. Kao svoju najbolju suradnju je istaknuo onu s klapom Furešti iz Karlovca, s kojima je surađivao na nekoliko pjesama. Iako je u posjeti rodbini trebao ostati i tijekom veljače, Topolovac će se zbog odabira vratiti ranije kako bi dogovorio daljnje korake s Hrvatskom radiotelevizijom u pripremi za Eurosong 2013.

Na zamolbu Zlatka Turkalja Turkija, skladatelj je dao i kratki opis pjesme, kao i svoja očekivanja od švedskog Eurosonga.

– Pjesma ima tipični dalmatinski melos. Melodijski je jednostavna i odmah ulazi u uho. Harmonijski je potkovana i sve to jako dobro zvuči. Poslana snimka je demo verzija i radit će se potpuno novi aranžman s HRT-ovom ekipom na čelu s Nikšom Bratošom. Teško mi je reći kakav će uspjeh ostvariti pjesma. Pratim Eurosong od malih nogu i stvarno bih volio barem ući u finale, a onda ako bude sreće – “TOP 10” bi mi bio veliki uspjeh. Mislim da imamo šanse, prvenstveno jer šaljemo nešto svoje i što prvi puta šaljemo pjesmu kakvu nitko nikada nije pokazao. Hoće li se to svidjeti Europi, vidjet ćemo, ali imam osjećaj da bi moglo, rekao je Topolovac.

YouTube video

Poslušajte snimku razgovora s Goranom Topolovcem

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?