Finska: Emma favorit publike? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Finska: Emma favorit publike?

  3 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Prije otprilike dva tjedna smo dobili priliku premijerno čuti što nam to nudi ovogodišnji Uuden Musiikin Kilpailu, kako glasi puno ime finskog nacionalnog izbora za Eurosong. Iako je do trenutka kad ćemo saznati tko je njegov pobjednik i koga to Finci šalju u Kijev ostalo još dosta vremena, već sad je otprilike moguće prepoznati favorite publike koja će, kao i prethodnih godina, imati odlučujuću ulogu.

Kao jedan od najvažnijih pokazatelja svakako se ističe broj pregleda koji su pjesme prikupile na službenom YouTube kanalu natjecanja u protekla dva tjedna. Ukoliko bacimo pogled na brojač posjeta jasno je da je publiku najviše zanimala Emmina pjesma Circle of Light sa skoro 70.000 pregleda. Jedini koji joj mogu donekle parirati je dvojac Günter i D’Sanz čija pjesma Love Yourself ima 43.000 pregleda. Na trećem mjestu je Alva sa pjesmom Arrows kod koje se brojač posjeta trenutno zaustavio na brojci od 33.000, što pomalo i čudi s obzirom na veliki broj pozitivnih reakcija na internetskim forumima i društvenim mrežama.

Svi ostali su privukli značajno manju pozornost. Spomenimo tek da najmanje posjeta na audio verziji svoje pjesme ima grupa My First Band čiji je Paradise privukao tek 17.000 korisnika interneta. Čak ni toliko ih nije svratilo na pjesmu Caverman osebujnih Knuckelbone Oscara i The Shangri-La Rubies – tek 12.500.

Ovi podaci svakako su važniji u odnosu na neke ranije godine s obzirom na to da je YLE ponukana vrlo lošim rezultatima prethodnih godina odlučila uvesti korjenite promjene u UMK. Tako ćemo ove godine umjesto nekoliko polufinalnih emisija koje smo gledali prošlih godina, imati samo finalnu večer. U njoj će i predstavnici međunarodnog žirija sudjelovati u donošenju odluke o imenu finske uzdanice na 62. Eurosongu. Podsjetimo, finale će se održati 28. siječnja iduće godine.

Usporedba s prošlom godinom?

Kada pogledamo brojeve pregleda pjesama UMK2016. na službenom kanalu, može se primijetiti da uvjerljivo najviše pregleda ima Eini s pjesmom Draama. Na njezinu žalost, zbog lošije izvedbe uživo, Eini je na kraju osvojila tek sedmo mjesto u finalu. Drugo mjesto pripalo je pobjednici televotinga Saari Aalto, a treće mjesto dvojcu Pää-äijät koji nisu ni vidjeli finale.

Tko su vaši favoriti?

anketa 568

Tko će predstavljati Finsku na Eurosongu 2017.?

Ukupno glasova: 194

  • Emma – Circle Of Life [112 / 58%]
  • Lauri Yrjölä – Helppo elämä [21 / 11%]
  • Norma John – Blackbird [16 / 8%]
  • Alva – Arrows [13 / 7%]
  • Zühlke – Perfect Villain [13 / 7%]
  • Günther & D’Sanz – Love Yourself [7 / 4%]
  • Anni Saikku – Reach Out For The Sun [6 / 3%]
  • My First Band - Paradise [3 / 2%]
  • Club La Persé – My Little World [2 / 1%]
  • Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies – Caveman [1 / 1%]

Finska 2017. – forum 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?