Detalji s Demyine konferencije za novinare – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Detalji s Demyine konferencije za novinare

  3 min za čitanje   2 komentara

Grčka nacionalna televizija ERT je danas održala konferenciju za novinare s predstavnicom zemlje na nadolazećem Eurosongu – Demy. Uz nju, tu su još bili i Fokas Evangelinos, Dimitris Kontopoulos, Dionisis Tsaknis (voditelj konferencije), Lampis Tagmatarhis (ravnatelj televizije), Maria Kozakou i Giorgos Kapoutzidis (komentatori).

– Drago mi je što ovdje mogu pozdraviti Fokasa Evangelinosa i Dimitrisa Kontopoulosa kao i našu predstavnicu Demy. Naša televizija je odlučila da predstavnici zemlje moraju biti ljudi koji iza sebe imaju već neke uspjehe i rezultate. Maksimalan napor ćemo uložiti kako bi nastup doveli do savršenstva – izjavio je na početku konferencije Dionisis Tsaknis.

Ravnatelj televizije je potvrdio kako će dio troškova biti pokriven sredstvima produkcijske kuće Panik Records.

Pznati grčki plesni koreograf Fokas Evangelinos je kazao kako mu je izuzetno čast i zadovoljstvo raditi s Dimitrisom te kako Demy ima, iako kao osoba skromna, izuzetan glas. Vjeruje kako će učiniti sve kako bi Grčka imala dostojnu predstavu u Kijevu. “Vjerujem u ideje, a ne u novac”, također naglašava.

Autor pjesme koju će Demy pjevati je Dimitris Kontopoulos, poznati grčki i eurovizijski skladatelj, rekao je kako ne postoji jednostavan recept za pobjedu na Eurosongu. Kaže kako scenski nastup najviše utječe na završni rezultat, stoga naglašava kako pjesma koju on piše za Demy mora biti u kvalitetnoj simbiozi s Fokasovom koreografijom. “Želimo zahvaliti ERTu koji nam je pružio ovakvu priliku”, zaključuje Kontopoulos.

Na kraju, Demy je izjavila kako se osjeća vrlo sretnom što će surađivati s iskusnim stručnjacima u glazbenom svijetu te kako joj to daje sigurnost u onome što čini. Zahvalila se ERT-u i svojoj diskografskoj kući Panik Records na ukazanom povjerenju i naglašava kako joj se sviđaju sve tri predložene pjesme. Ipak, ima svoga favorita među njima, no koji je to nije htjela otkriti. Drago joj je što imaju novčanu pomoć sponzora te kako će tako televizija proći s minimalnim troškovima.

Videospotovi za sve tri pjesme bit će snimljene u ukrajinskoj Odesi. Prema njezinim riječima, jedna pjesma će biti uptempo, druga balada, a za treću pjesmu nije htjela otkrivati žanr. Pjesma koja će predstavljati Grčku u Kijevu bit će izabrana telefonskim glasovanjem početkom ožujka. ERT, povrh toga, razmatra mogućnost formiranja stručnih žirija u zemljama s grčkom dijasporom. Više o tome kasnije.

Grčka 2017. – forum

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Svevlad_Strahinja_Mihajlovic — 26. siječnja 2017. u 12:35

    Samo nek se vrate njihovom starom oprobanom receptu i nek to malo začine sa nekim novijim stilom i eto njih onda uvek u top 10.
    Poslednjih godina je bilo svega i svačega i odmah nerma ni dobrih rezultata.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?