Levina predstavlja Njemačku u Kijevu! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Levina predstavlja Njemačku u Kijevu!

  2 min za čitanje   21 komentar

Nakon gotovo trosatnog izbora, Njemačka publika je odlučila da će ih na Eurosongu u Kijevu predstavljati Levina sa pjesmom Perfect Life. Predizbor Unser Song 2017 se održavao u Kölnu, a voditeljica je bila Barbara Schöneberger. Iako je njemačka publika isključivo odlučivala o ishodu ovoga izbora, stručni je žiri u sastavu Lena Meyer-LandrurtTim BendzkoFlorian Silbereisen nakon svake izvedbe davao svoje komentare. Također, show je vrvio od interval actova pa su tako, među ostalima, nastupili Ruslana, Conchita Wurst i Nicole (pobjednica 1982.).

Kako je tekao izbor?

U finalu Unser Song 2017 nastupilo je 5 izvođača kroz četiri runde. U prvoj rundi su izvođači pjevali cover pjesama po izboru te je troje prošlo u iduću rundu

Pjevač Pjesma (originalni izvođač) Rezultat
Axel Feige You Know My Name (Chris Cornell)  Prolazak
Felicia Lu Dancing on My Own (Robyn)  Ispadanje
Helene Nissen Folsom Prison Blues (Johnny Cash)  Prolazak
Levina When We Were Young (Adele)  Prolazak
Yosefin Love On Top (Beyoncé)  Ispadanje

U drugoj rundi preostalo troje izvođača je izvelo prvu pjesmu Wildfire u svojem aranžmanu. Dvoje natjecatelja s najviše glasova je prošlo u iduću rundu.

Pjevač Pjesma Rezultat
Axel Feige Wildfire  Prolazak
Helene Nissen Wildfire  Ispadanje
Levina Wildfire  Prolazak

trećoj rundi preostalo je dvoje izvođača izvelo drugu pjesmu Perfect life u svojem aranžmanu. Publika je tada birala najbolju kombinaciju pjesme i izvođača iz druge i treće runde, a Nijemci su odlučili da u četvrtu rundu idu:

  • Levina: Wildfire
  • Levina: Perfect life

U četvrtoj rundi je Levina izvela obje pjesme, te je nakon glasovanja odlučeno da će predstavljati Njemačku u Kijevu sa pjesmom Perfect life.

https://www.youtube.com/watch?v=YPXyGj3ZBDU

Njemačka 2017. – forum

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava21

  1. Den Vilda — 12. veljače 2017. u 22:58

    Što reći za Njemačku? Hm…Da sam više očekivao od Njemačke, jesam. Na prvo slušanje ovo je jedna fina i ugodna pjesma koja započinje onim zaraznim i nenadmašnim pop-rock beatom 80ih godina (baš kao u Every breath you take). Problem ove pjesme je što kako odmiče postaje repetitivna i monotona i tu je glavni problem, fali dionica koja bi je učinila pamtljivom. Ono što će ovu pjesmu relativno izdvojiti jest more balada ove godine. Zadnje 3 godine sam pogodio zadnje mjesto na ESC, pa Nijemci mogu ipak biti zadovoljni što će ove godine to mjesto prepustiti nekom drugom. Ova pjesma nije ništa novo, ništa vau, ali je lagana i ugodna za slušanje i svakako zaslužuje da je čujemo u finalu ESC.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?